Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Махери сме ко народ за осудување и глумење генерали после војна. Бидејќи не ги знам луѓето, ниту мајката ниту таткото, се ставам на местото на Ивана и се прашувам во каква психичка состојба била чим посегнала по својот и по животот на детето... Лесно е да се каже абе зошто детето што не се фрлила само она, ама верувајте сигурно не се фрлила од убавини. Да не ме сфати некој погрешно, не дека оправдувам што се фрлила со се дете или што воопшто се фрлила, ама дефинитивно била во тежок психички дисбаланс и сигурно тешко истрауматизирана од се што и се случувало.
Една пријателка со 9 месечно бебе во тој момент поминувала од таму, била од страната на Прашка улица тука на ќошот и ги видела додека паѓале... Среќа не ги видела кога се сплескале доле зашо паднале кај кафичот помеѓу саксиите, али и вака е доволна траума сето она што го видела. Вика дека назачки се фрлила мајката држејќи го детето во раце и вриштеле додека паѓале, од шести... Траорни сцени се ова, мене да ми се деси да видам вакво нешто со месеци нема да спијам.

Јас искрено не исклучувам можност и она да била некој лев карактер, зашо не може ти повеќе години да го трпиш ова, а да не преземеш ништо, да негираш негова вина кога го пријавувале, да не се разведеш, да не побараш адекватно решение. Не го амнестирам дегенов од ништо иначе, за се што правел треба да си го одлежи прописно.

Огромен институционален проблем имаме, на запад ако нешто ми се допаѓа тоа е строгоста и третманот на социјалните служби за ситуации како оваа, нема тука повлекување пријави, сакам/нејќам, вака така, те пријави ли некој за семејно насилство отиде детето па ти тепај се со жена ти до утре. Овде тотално се игнорира ваквите работи и затоа општеството ни е такво какво што е, мизерно.

Јас искрено не исклучувам можност и она да била некој лев карактер, зашо не може ти повеќе години да го трпиш ова, а да не преземеш ништо, да негираш негова вина кога го пријавувале, да не се разведеш, да не побараш адекватно решение. Не го амнестирам дегенов од ништо иначе, за се што правел треба да си го одлежи прописно.
Плус ја има во полициски билтен дека отишла да ја тепа новата женска на маж и во некој кафич.

IMG_8541.jpeg
Нека си даат од платите.
Ја не плаќам данови за да прибирам бугарски ороспии кои мислат дека Бен Афлек е кошаркар, и дека ќе пие ко невидена по кафичи у Ск и нема да плати.

Прегледај го приврзокот 471385
Нека си даат од платите.
Ја не плаќам данови за да прибирам бугарски ороспии кои мислат дека Бен Афлек е кошаркар, и дека ќе пие ко невидена по кафичи у Ск и нема да плати.
Нормално дека сите знаат дека Бен Афлек не е, а дека Том Круз е кошаркар:

https://www.youtube.com/watch?v=OSMNq4ox1ew

Шала на страна, не им треба бугарски за да работат баш у тие земји, но греота луѓето

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom