Црна се чума зададе...

• Креатор на темата Креатор на темата Господ
  • Време на започнување Време на започнување

Се согласувате ли со ова решение?

• Да

Гласови: 24 45,3%
  • Не

Гласови: 29 54,7%

• Вкупно гласачи
    53
  • Гласањето е завршено на .
Прашање до сите пензионери?
WTF are ya'll doin on the street??
Stay at home and decay >.>

И очекуваш сега пензионерите на форумов да ти пишат? :icon_lol:

Еден ден и ти ќе бидеш пензионер и ќе сакаш да одиш до пазар да си купиш за дома основни намирници, нормално како и секој човек. И ќе сакаш ли безобразни и невоспитани деца да ти префрлуваат и да ти викаат да седиш дома и да умреш???

Е баш такви ми се сите оние, безобразни и невоспитани, што се против пензионерите и нивното идење на пазар, во автобус итн. И тие се луѓе и ние ќе бидеме еден ден ко нив. И ние ќе се качуваме по 5 мин во автобус. Нема да не обиколи тоа.
Така да нека си се смејат некои и нека префрлуваат, па брзо минува времето истото и нив ќе ги снајде.

Свашта.
Ако треба во петок ќе излезам 10 минути порано, за да стигнам на време.

Јас па се прашував што им е на луѓево што сакаат на суров начин да ги убијат кучињата скитници низ градов, а оно луѓево идат до таму што би ги испоубиле и пензионерите.

Вчера еден на ТВ кажа: Браво за бесплатните карти, јас после 10 години, пак се возам во автобус, бидејќи ми е скапо да плаќам карта со мојата скромна пензија од 8000 денари.

Која иронија!
Скапи му биле билетите со 8000??? Свесен ли е тој дека некој цел месец црнчи за 6000 денари... ни пријавен ни осигуран и со тие пари гледа и семјество? Ама ај нека им е.

Инаку фина одлука, значи на тие кои им се брза во петок точаците под нив и гарантирано стигате побргу отколку со ЈСП, или гледајте на посветлата страна... нема шанси да испуштите автобус :D

Пензионериве треба да се возат цела недела без карти како што е тоа секаде во Европа еве ќе почнам од Белград. Тогаш ќе има баланс отколку ако биде само еден ден во неделата.
А насловов на темава е ироничен.

Вчера еден на ТВ кажа: Браво за бесплатните карти, јас после 10 години, пак се возам во автобус, бидејќи ми е скапо да плаќам карта со мојата скромна пензија од 8000 денари.
Која иронија!

Глумат лудило вампириве! Имам еден дедо, со 16 000 пензија (бивш генерал), динар на внуци не дава, со автобус не се вози, кога ќе го пратат на пазар, го купува само тоа што му е кажано, да не потроши денар до два повеќе...Јас ни билети не им би дал, камоли бесплатно возење!
Па пола Македонија се социјала, крпат крај со крај со мочани 2000 денари, а за вампириве ова? Без никаква навреда до некој вампир овде :icon_lol: ама подобро за сиромашните да ги фрлаат овие пари и тие од спомениците и срањата, па Можеби еден ден сите среќно ќе живеат, без љубомора, јадење гомна и завист.

Урааааааааааааааааааааааа, петак дн за кожни метак :icon_lol:.
Инаку случајно видов прилог на вести за тоа некои од нив се немале возено десетина години со автобус :icon_lol:.

На пензионерите треба и мора да им биде овозможен бесплатен превоз во текот на сите денови. Неможе пензионер со месечни примања кои изнесуваат 100 евра, со кои неможе да сврзе крај со крај да си дозволи да плаќа и за превоз. Ќе настане хаос, тоа е факт, ама мора да имаат некакви привилегии. Секако, ова не се однесува на оние што незнаат што да прават со пари, тие можат да си дозволат и со такси да шетаат, ама греота се оние кои немаат таква можност.

Не се возам со автобус, но и покрај тоа ми е јасно дека за одење во школо, на работа ќе има многу гужва и дека сите одеднаш во петок ќе пројават желба за шетање (кога е гага и киселината е блага). Затоа, за да се направи некаков ред, би било пожелно (или, кога јас би била на власт така би направила) да се има посебни автобуси кои ги носат учениците до местото каде што учат, како на филмови. И тој превоз би требало да биде бесплатен, затоа што и покрај тоа што нашиот ценет (?) премиер ветуваше многу работи меѓу кои и бесплатен превоз, бесплатниот превоз чини само 500 и кусур денари.

Сите ние ќе бидеме пензионери некој ден, берете памет за во иднина. :star:

И очекуваш сега пензионерите на форумов да ти пишат? :icon_lol:

Еден ден и ти ќе бидеш пензионер и ќе сакаш да одиш до пазар да си купиш за дома основни намирници, нормално како и секој човек. И ќе сакаш ли безобразни и невоспитани деца да ти префрлуваат и да ти викаат да седиш дома и да умреш???

Е баш такви ми се сите оние, безобразни и невоспитани, што се против пензионерите и нивното идење на пазар, во автобус итн. И тие се луѓе и ние ќе бидеме еден ден ко нив. И ние ќе се качуваме по 5 мин во автобус. Нема да не обиколи тоа.
Така да нека си се смејат некои и нека префрлуваат, па брзо минува времето истото и нив ќе ги снајде.

Свашта.
Ако треба во петок ќе излезам 10 минути порано, за да стигнам на време.

Јас па се прашував што им е на луѓево што сакаат на суров начин да ги убијат кучињата скитници низ градов, а оно луѓево идат до таму што би ги испоубиле и пензионерите.

Абе сето тоа е ОК,пензионери си имаше низ автобусите секојдневно ама петоков беше целиот град преплавен од старци и буквално го
закочија сообракајот.
И како што кажаа на интервјуата низ град,"20 години не сум се возел со автобус,денес ми е бесплатно,ќе се возам".
Ако веќе мора да шетаат нека шетаат во викенди а не да закочуваат сообраќај во работни денови.
Башка не очекував одговор на прашањето сум да се еутанизираат кучињата скитници а не старците туку да шетаат низ маало а не низ градот.
А кога ќе бидам пензионер ќе имам(веројатно)и деца и внуци кои ќе одат на пазар место мене.
А ако немам ќе си уплатам во геријатрија:smir:

Глупава идеја.
На времето ова го имав напишано и мислам дека треба да се спроведе.
Ако ги елиминираме пензионерите од гласачкиот процес, многу подобро би било.
Како што и претходно имав тема на која имав спомнато, факт е дека поголемиот дел од нив се излапени и воопшто не знаат за што гласаат и што е најлошо, како единствена активност го имаат гласањето и излегуваат во рекорден број. Дали има смисла тие луѓе кои се со сфаќања стари и по 50 години да бидат одлучувачкиот фактор кој ќе го определува курсот на развитокот на нашата држава?
Треба ли да се замислиме за големината на проблемите кои ги имаме пред себе и потребата од млади луѓе кои со своите идеи и желба ќе успеат да го трансформираат денешното општество и да го направат компатибилно со западното?
Дали всушност пензионерите се 19 годишна кочница?
Дали ако не беа тие, денес ќе уживавме во работите кои сами сме ги создале.
Пензионерите знаат дека се оставени таму на маргината и нивната освета кон младоста е влијанието врз изборите.. тие знаат дека крајот им е близу и сакаат за последен пат да бидат некаков фактор.
Старите се заникаде, дај да ги баталиме. Не е тоа што ни го кажуваат мудрост, тоа се празни повторувања на болниот старачки ум.
Пензионери. Оставете го светот на младите. Едноставно нема смисла да се мешате.
Во Јапонија имало на времето практика, кога човек нема да биде работо способен да биде оставен во чамец и пуштен во океанот, да не ја малтретира фамилијата со грижа за него.
Може нешто такво да се предложи и да се укине придонесот за пензиско кој ме иритира.

А кога ќе бидам пензионер ќе имам(веројатно)и деца и внуци кои ќе одат на пазар место мене.
А ако немам ќе си уплатам во геријатрија:smir:

Ако си способен и можеш зашто сам да не отидеш и да си купиш од пазар работи што ќе ти требаат за тебе и бабето :)
А зар ќе очекуваш тебе секоја недела некој да оди да ти купи зеленчук, овошје ова она? Или до аптека да отиде? Па и децата ќе си имаат свои семејства и свои обрвски, нели не е во ред да им велиш да ти купуваат храна? А ти истото можеш да го направиш? Ако си пензионер тоа не значи дека треба дома да седиш и да не го мрднеш газот од стол.
Ако чекаш се некој друг да ти донесе ќе те снема брзо, ќе закржлавиш :)

Ако речат бесплатен сендвич во 7мица секој петок за студенти нема да одат сите студенти во петок во седмица? Нормално ќе се испотепаме. И тоа не значи дека немаш пари за друг ден да си купиш сендвич. Него искористи максимум се што е гага.
Тоа го прават и пензионерите сега :)

Ако си способен и можеш зашто сам да не отидеш и да си купиш од пазар работи што ќе ти требаат за тебе и бабето :)
А зар ќе очекуваш тебе секоја недела некој да оди да ти купи зеленчук, овошје ова она? Или до аптека да отиде? Па и децата ќе си имаат свои семејства и свои обрвски, нели не е во ред да им велиш да ти купуваат храна? А ти истото можеш да го направиш? Ако си пензионер тоа не значи дека треба дома да седиш и да не го мрднеш газот од стол.
Ако чекаш се некој друг да ти донесе ќе те снема брзо, ќе закржлавиш :)

Ако речат бесплатен сендвич во 7мица секој петок за студенти нема да одат сите студенти во петок во седмица? Нормално ќе се испотепаме. И тоа не значи дека немаш пари за друг ден да си купиш сендвич. Него искористи максимум се што е гага.
Тоа го прават и пензионерите сега :)

Ама работата е што тие не се способни да отидат да си купат
намириници туку само се форсираат дека се помлади
таков случај имам дома(дедо ми,врло голем замарант).
За тоа се деца внуци да ги издржуваат постарите:smir:
А за гага хамбургери во седмица нема да видиме уште
милион години,ама ако видиме ќе има и гужвање:vozbud:

Знам,овие старциве не се за жалење ич.
Со своите пензии ги уценуваат внуците и своите деца.Знам многу примери каде цело семејство зависи од пензијата.

Ама па има и напатени души.Срциња.Жал да те фати.
Може и јас ке остарам како нив па не би сакала да ме шуткаат само заради тоа што сум стара.А и греота се,нека се прошетаат малку.За еден ден-ке издржите.

Глумат лудило вампириве! Имам еден дедо, со 16 000 пензија (бивш генерал), динар на внуци не дава, со автобус не се вози, кога ќе го пратат на пазар, го купува само тоа што му е кажано, да не потроши денар до два повеќе...Јас ни билети не им би дал, камоли бесплатно возење!
Па пола Македонија се социјала, крпат крај со крај со мочани 2000 денари, а за вампириве ова? Без никаква навреда до некој вампир овде :icon_lol: ама подобро за сиромашните да ги фрлаат овие пари и тие од спомениците и срањата, па Можеби еден ден сите среќно ќе живеат, без љубомора, јадење гомна и завист.
најмногу оваа категорија на пензионери ги користат бенефициите од владата,кај земаат пензии мин 15 000 па уште сакаат и кога е гага први да бидат:tapp:тоа тие 50 години служба во ЦК КПЈ/М.
и петок нема возење со бус:pos2:купувајте сите велосипеди,најдобро решение за хаос низ Скопје:toe:

Идејата на темава ви е како да му се лутиш на постар колега затоа што заради стажот, заедно со бенефитите имал нешто поголема плата...
Ставете се на нивно место малку а на нивно место и ќе бидете некогаш... (освен ако не сте суицидни или судбината има други планови)

Сиот овој неред кој успеаа да го создадат старците резултираше со каснење на училиште,факс,работа.
На погрешна страна се лутиш. Пробај со тој што го донел законот без подетално да ги преиспита последиците.
Една мала измена од видот на бесплатно возење цела недела но со неможност истата да се искористи во пар саати наутро и попладне во шпицот, ќе ја направи целата работа сосема поднослива.

Знам,овие старциве не се за жалење ич.
Со своите пензии ги уценуваат внуците и своите деца.Знам многу примери каде цело семејство зависи од пензијата.
Пффф, каква себичност и еднострано гледање... кај гледаат цели семејства со пензиите па уште и кажувале како да се трошат (нивните, впрочем) пари...

Глупава идеја.
Ако ги елиминираме пензионерите од гласачкиот процес, многу подобро би било.
...факт е дека поголемиот дел од нив се излапени и воопшто не знаат за што гласаат...Дали има смисла тие луѓе кои се со сфаќања стари и по 50 години да бидат одлучувачкиот фактор кој ќе го определува курсот на развитокот на нашата држава?

Дали всушност пензионерите се 19 годишна кочница?
Дали ако не беа тие, денес ќе уживавме во работите кои сами сме ги создале.

Пензионерите... и нивната освета кон младоста е влијанието врз изборите.. тие знаат дека крајот им е близу и сакаат за последен пат да бидат некаков фактор... Старите се заникаде, дај да ги баталиме. Не е тоа што ни го кажуваат мудрост, тоа се празни повторувања на болниот старачки ум.

Во Јапонија имало на времето практика, кога човек нема да биде работо способен да биде оставен во чамец и пуштен во океанот, да не ја малтретира фамилијата со грижа за него.
Може нешто такво да се предложи и да се укине придонесот за пензиско кој ме иритира.
Е а ова е веќе урнебес.
Прво запрашај се зашто „помладите„ не гласаат ама сепак наоѓаат за сходно да се жалат на форуми?

Јас можам да ти одговрам. Од мрза.

Како што и дечково неколку постови погоре што од мрза не ги купува сопствените намирници денес ама затоа неговите внуци, утре, ќе му купувале намирници... Аха, сигурно... ако се малку како него, неговите потомци експресно ќе го сместат на геријатрија.

Инаку, толку небулози и дискриминација има во цитатов неколку редови погоре (ама и многу други коментари тука) што, искрено, не сакам ни да коментирам понатаму.

На погрешна страна се лутиш. Пробај со тој што го донел законот без подетално да ги преиспита последиците.
Една мала измена од видот на бесплатно возење цела недела но со неможност истата да се искористи во пар саати наутро и попладне во шпицот, ќе ја направи целата работа сосема поднослива.

Се лутам на
1)Идиотот што го извадил законов како секнотина при кивавица,поспонтано од спонтан абортус.
2)На пензионерите кои ја злоупотребија оваа слобода.

Нека ги стават да се возат во викенди кога никој никаде не се брза.
Како што рекоа погоре,тие не шетаат од една до друга страна на градот за да купат 4 денари поевтин патлиџан туку да потрошат време.
Па нека се направат собири на пензионери каде посебни автобуси ќе ги собираат од секоја населба пензионерите и да си се социјализираат еднаш неделно.
Ете,ќе играат шах,домино ќе прават старски муабети ќе пијат чај и што ти не знам.
А ако навистина им се оди на пазар нека биде тоа викенд:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom