Едно огромно, мрсно, дебело не!
~Плоштадот, како таков е доволно усран. Со тоа јорганот спроти ЕСМ кој се гради веќе 15 години и стопените свеќи, цигани и чудни, мрачни брутални градби.
~Не сакам да замислам како ќе изгледа свадба у таа црква. На што, нели, нема гужва на плоштад, уште тоа ќе фали.
~Фонтана ќе изгледа многу поприлагодно. Но, ете, архитекти кои завршиле со врски (единствен логички начин како да се објаснат гротескните градби на македонските архитекти, секоја чест на исклучоци) сакаат да имплементират чудни, out-of-place градби.
~Најмалку што ни фали у моментов е религиозна трка. САКАМ ЏАМИЈА! САКАМ СИНАГОГА! Јас сакам ковена бе, кај што ќе играм гол со пијани вештерки и ќе правиме ритуали ама никој не ми дава. Камбани VS. Пеење на нос. Јас ќе направам УШТЕ поголема црква! Јас ќе направам УШТЕ поголема ЏАМИЈА од твојата црква! Бидејќи, нели, малцинствата немаат права во Македонија, мораме да им удостоиме.
~Ама ќе го убедини народоооот! Riiiight. Пошо малце цркви има у Скопје ќе правиме уште.
Ова Скопјево ептен со сила метропола бе, народот има менталитет еднаков на рѓосана цевка, ама важно цркви и облакодери имаме. Наместо да реновира оштетени објекти (еве на пример тоа дувлото, гадната јама спроти италијанска амбасада. Ја спомнувам нејзе пошо е у строг центар), ама ваљда и за тоа треба тендер да се отвара пошо сами не можеме.