Criss Angel - "магионичарот"

• Креатор на темата Креатор на темата Стеф:]
  • Време на започнување Време на започнување
Што го серете сите типов кога и сите останати се FAKE. Случајно некој од вас навистина да не верува во магија. Нека ми каже некој ДА и оведнаш се фрлам од 10 спрат.

Баш е закон Крис. Моментално најдобар илузионист. Тие што викаат дека лаже - немам коментар. Тоа е поентата на магијата, да знаеш дека не е можно, ама сепак не знаеш како е изведено (и уште поважно ти не можеш да го направиш тоа).

Ги имам скоро сите гледано неговите клипчиња.....
Закон , Феноменално , Чудно ...
Дали е вистина или не незнам ..... :toe:

Аман, ништо не е вистина, се’ cе тоа трикoви (кои на англиски ги нарекуваат magic).

Никој не може против или мимо физичките закони!

Умешноста е да те лаже, а да не знаеш како го прави тоа и да изгледа вистинито. Затоа е “волшебно’’, знаеш дека не може да е вистина, но сепак, неговата вештина те “убедува’’ во тој момент дека демек е вистинито. Чиста забава.

Super e za gledanje. Za moment ke pomislime deka navistina e taka, ama nikoj ne moze protiv zakonite na fizikata. Pozdrav.

Мене најмногу ме чуди, тоа што има народ пуно тој кога лета .. е тоа ми е чудно .. или тој народ знае дека се илузии или трикови и демек да има гужва неверувам дека знаат ... :vozbud:

Мене најмногу ме чуди, тоа што има народ пуно тој кога лета .. е тоа ми е чудно .. или тој народ знае дека се илузии или трикови и демек да има гужва неверувам дека знаат ... :vozbud:
Eve sega ke ti kazam eden primer bas za toa sto go spomna. Majka mi koga bile deca vo seloto dosol cirkus. I site sobrani vo salata vo domot na nejzinoto selo i ke gledaat cirkuzanti. Edno detence zakasnalo i vleglo 10 minuti podocna, sednalo i toa i pocnalo da gleda. I po zavrsuvanjeto na cirkusot site pocnale da zboruvaat za nekoja neorbicna tocka, covek kako odi po slamka. I toa pocnalo da se smee kazuvajki im deka covekot ne odel po slamka tuku odel po drvo. Najverojatno im se slucila grupna hipnoza i site bile kako zaspani a deteto posto vleglo pokasno ne bilo hipnotizirano. Pozdrav.

Случајно некој од вас навистина да не верува во магија. Нека ми каже некој ДА и оведнаш се фрлам од 10 спрат.
Да,верувам во магија.
ПС:Ај сеа фрли се од 10 спрат:pipi:
Он топик:
Прв е....после Д.К :wink:

Да,верувам во магија.
ПС:Ај сеа фрли се од 10 спрат:pipi:
Он топик:
Прв е....после Д.К :wink:
Си видел во живо некој магија да направи?

Видел, на ТВ сигурно таква "магија".Само не знае дека не е магија, туку илузија.

Eve sega ke ti kazam eden primer bas za toa sto go spomna. Majka mi koga bile deca vo seloto dosol cirkus. I site sobrani vo salata vo domot na nejzinoto selo i ke gledaat cirkuzanti. Edno detence zakasnalo i vleglo 10 minuti podocna, sednalo i toa i pocnalo da gleda. I po zavrsuvanjeto na cirkusot site pocnale da zboruvaat za nekoja neorbicna tocka, covek kako odi po slamka. I toa pocnalo da se smee kazuvajki im deka covekot ne odel po slamka tuku odel po drvo. Najverojatno im se slucila grupna hipnoza i site bile kako zaspani a deteto posto vleglo pokasno ne bilo hipnotizirano. Pozdrav.

Од кај знаело детето оти одел по дрво,,хах

E dobro de sto e razlikata megu magija i iluzija. Jas ne znam.

Не прави се глуп.Илузија е начин да се излажи публиката.Изведувачот изведува точки кои изгледаат како магија, ама е сепак голема лага.Тоа што постојано го прави Крис Енџел.

Од кај знаело детето оти одел по дрво,,хах

Прочитај уште неколку пати.Ќе ти текне.

Не разбирам, може да објасни некој по убаво ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom