Criss Angel - "магионичарот"

• Креатор на темата Креатор на темата Стеф:]
  • Време на започнување Време на започнување
Монтажата се однесуваше на редоследот на кадрите што ги гледаш.

2:19 поглед на Крис на колата
2:20 кадар во боја, колата е во ѕидот Крис не се гледа (примети дека ѕидот е прилично дебел, односно предниот дел на колата е целосно влезен во ѕидот, а уште не е излезен.

2:43 го повторуваат кадарот од 2:20 но сега кадарот е црно бел и нејасен. Кадарот почнува од моментот кога колата го допира ѕидот, односно ова најбитно повторување не почнува од момент кога Крис стои. Во овој кадар всушност Крис не стои пред колата туку со долниот дел од телото е влезен во ѕидот на висина од хаубата на колата.
Поставеноста на телото му е како кога ќе легнеш со стомак на земја и пробуваш да го исправиш телото како кога правиш грбни (нозете на земја, главата горе).

Тоа што ти го покажуваат во клипот е низа од кадри кои се имаат случено, но не во монтираниот редослед. Се разбира дека нема да покажат кадар во кој Крис всушност влегува во ѕидот и се мести на позиција.

Дека ѕидот е шуплив и вештачки можеш да заклучиш од тоа што и покрај ударот на колата низ ѕидот колата скоро и да не е гребната (технички треба да биде смачкана).

Народот има поглед само на страната од ѕидот од која Крис демек излетува. Нема поглед на страната на која го удира колата.

А Крис прави трикови за забава и се му е дозволено. Тоа со затворањето ти е малку безвезна логика.

wOooW Браво за тебе сичко ми објасни добро така е как што викаш е ова е интересно поинтересно ми е да видамкако ги прават овие но сепак браво за Кирс што му излетуваат вакви работи .. ај сеа ке одам попосле ке ставам друг клип да видам како ке го објасните и тој ... :helou:

Абе деца деца уште не знаете што компјутерот може да направи....

Абе деца деца уште не знаете што компјутерот може да направи....

Ајде бе ти сиктар ... компјутер го прави ова нели , со багерот што го гази пред толку народ , компјутерски е правено ова со колата :tapp::tapp:ццц глуп си ..

Ајде ова објаснете го де да ве видам како ги сваќате триковите ...

како така или се преправат човеците ...

Ајде бе ти сиктар ... компјутер го прави ова нели , со багерот што го гази пред толку народ , компјутерски е правено ова со колата :tapp::tapp:ццц глуп си ..

Ајде ова објаснете го де да ве видам како ги сваќате триковите ...
како така или се преправат човеците ...

Ова е веќе глупо. Тројцата се најмени глумци.
Местото на Крис кое крвари, пред да крвари, секогаш е покриено во кадарот од камерата (дали со рака, дали со капа). Плус кај си видел крвта да тече како вода (од цицката).

nikola.b да и јас го мислев тоа одредени се тие човеци и демек нив ги среќава ама ме чуди ова како го прави ..

Постои хипноза ама не на тој начин ти како што ја опиша.
И Крис Ејнџл вика : This is all Illusion , the only magic is Music and Love .

Eве го Левитејшн трикот Ривилд http://www.metacafe.com/watch/162401/criss_angel_spoiler/

хммм Интересно го прави, ама тоа со летањето од зграда на зграда како е можно зарема скали има и од секакви камери го снимат јас не разбирам што говореше ама и кога ке ја извади ногата пред народот ке се види ебаго .. :tapp:

Ама он го објаснува трикот.
Инаку во неговите клипови има многу монтажи , и ја мислев дека е нешто посебно пред година дена , ама ... :)

Blah.JPG
Го приметуваш тоа покрај неговото тело што е малце заматено???
Епа тоа е проблем што се јавува при видео монтажа :)

Ама каква монтажа бе брат, гледај доле народ стои, што е тоа монтажата ...
Што е тоа заматеното објасни ако знаеш ... :tapp:

Имаш Сони Вегас 7.0 ?? Или па 8.0 ?
Епа пробај додади од едно видео во друго исечок . Секогаш покрај исечокот ќе ти се јави светлина бидејќи иако е наменето да биде транспарентно сепак го осветлува просторот околку исечокот.
А тоа народ што стои доле , тоа може да се негови луѓе. :)

А како е снимен The day after tommorow, се најмуваат статисти бе цвеле,кој може да ти каже дали се платени или не?Плус уште блага везе немаш што све може компјутер,од слоу моушн ефект до тие џиновските роботи во Војна на световите...а не па овие детски глупости...

Некои трикови бараат деноноќно вежбање, не се сите "детски глупости’". Мене сите ми се интересни без разлика дали ги знам или не. Трикот што грков го прави со ставање мобилен во флаша е верзија на паричка во флаша (кој го купив за одредена сума пари), но сепак е интересно да се гледа.

Плус, најинтересно е кога има нов трик и, фала богу сите се прашуваат како го изведува.:vozbud: А тоа е финтата, да изглеа што понестварно.

A ова чидо како го права со паричката ...

Во живо кога ќе го видам друже , ќе ти објаснам како го прави . Во спротивно незнам .. :)
Ама знам како го прави трикот кога поминува низ стакло :)....

Во живо кога ќе го видам друже , ќе ти објаснам како го прави . Во спротивно незнам .. :)
Ама знам како го прави трикот кога поминува низ стакло :)....
Ajde kazi kako go pravi toj koga pominuva niz staklo. Bas bi sakal da znam. Pozdrav.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom