Criss Angel - "магионичарот"

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Многу го пратав порано, и сега гледам нешто што ми останало интересно.

Добро, сите сте фраери па сите го напаѓате бре ова е илузија и слично, има некој па кој веруват во некоја си негова Магија, се е залудно.
Се знае дека е некоја илузија и слично, и немора да се напаѓа човекот, тоа ти е само забавно и интересно за гледање. Па го гледиме ние другарите и знаеме (сигурно) дека е илузија ама сепак ни е интересно и со тоа го фалаш и стануваш негов фан. Му гледаш другите клипови, се итнересираш за него, а знаејки дека е Илузија.

Што има толку чудно, да се чудите зошто сме го гледале? Па затоа, прави интересни клипови и е супер во изведувањето, а тоа дали е илузија или нешто друго не навлегувам, но мислам дека е само една ДОБРА,СМИСЛЕНА илузија. (множина) :)

Поздрав, и еве нешто од мене, интересно:

:)))

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.023
Поени од реакции
644
За огромен респект е Крис !. Самиот има изјавено 100000000 пати се што прави е илузија, дел се трикови, ( значи за се има логично објаснување) ама начинот на кој успева замисленото да го презентира на публиката е феноменален.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Он го кажува тоа.. сигурно нема да рече: користиме видео ефекти. Како може супермен да лета на филмовите, така и јас. Нема да рече плаќам публика... Секако, знае неколку илузии и некои трикови со карти/пари/било што што може скоро секој да ги направи откако ќе види колку се едноставни. Но, продавање душа на ѓавол, магии, ЛЕТАЊЕ... оф

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Он го кажува тоа.. сигурно нема да рече: користиме видео ефекти. Како може супермен да лета на филмовите, така и јас. Нема да рече плаќам публика... Секако, знае неколку илузии и некои трикови со карти/пари/било што што може скоро секој да ги направи откако ќе види колку се едноставни. Но, продавање душа на ѓавол, магии, ЛЕТАЊЕ... оф
Гледаш, се чудиш? Како е можно? Нормалено, не веруваш ама сепак ти е итнересно и бозбудливо и си чукаш глава како го направил тоа? Тоа го кажвам бидејки е интересно тој што прави, а не вистинито што неможе да го направи оргинал без некоја илузија или слично.
Еве никој не знае како ги прави, ова посебно летањето, ама сепак интересно.

Тоа е, Крис.

J

JOEY JORDISON

Гостин

Најакото Видео
Ги Испушташ Чуствата Прво Мислиш на Болката но после и викаш Фак Оф и се препушташ на Висината и уживаш
Едноставно Магично

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
ми се причина дека прочитав магионичар. хаха :/

TheGamer

аут оф мај мајнд...
Член од
11 јуни 2009
Мислења
265
Поени од реакции
8
грчки педер :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Која глупост е илузионист да се нарече измамник.Каква измама има тука,сите знаеме дека е илузија и дека има штос,поентата е дали е убедлив или не.Човекот прави илузии,нормално дека кога тогаш ќе бидат провалени.Тоа не го прави измамник.Само си ја врши работата.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Која глупост е илузионист да се нарече измамник.Каква измама има тука,сите знаеме дека е илузија и дека има штос,поентата е дали е убедлив или не.Човекот прави илузии,нормално дека кога тогаш ќе бидат провалени.Тоа не го прави измамник.Само си ја врши работата.
Некои не се илзуии. Баш добар пример е летањето (oд зграда на зграда). Тоа е чиста измама, добра професионална видео продукција и "виси од хеликоптер на жици"

Гледаш, се чудиш? Како е можно? Нормалено, не веруваш ама сепак ти е итнересно и бозбудливо и си чукаш глава како го направил тоа? Тоа го кажвам бидејки е интересно тој што прави, а не вистинито што неможе да го направи оргинал без некоја илузија или слично.
Еве никој не знае како ги прави, ова посебно летањето, ама сепак интересно.

Тоа е, Крис.
Знаат, многу луѓе знаат како ги прави тие трикови, измами и малкуте илузии. < Летањето од зграда на зграда

Едноставно само на било кој "магионичар" пишете на youtube тој и тој revealed. Се е откриено

Знам дека не се вистинити, секако дека се интересни. Но едноставно ме неривра тоа што тој самиот има кажувано дека е магионичар (знам дека и негде има кажано дека е илузионист и прави илузии). А тоа децата што се филмаат дека ја продал душата на ѓаволот е друга работа, деца се. :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.650
Поени од реакции
34.077
Никаде не се етикирал како магионичар, не трипајте.
Забавувач.. односно илузионист.

Илузија n. фиг. неоснована надеж, неостварлива фантазија самоизмама, привид, привидност, залажување, измама, вообразба, заблуда, мечта, фикција, замисла, план, недостижен идеал.

Никаде не тврди дека е вистина тоа што го прави. Да незнаело да се ужива во забава бе.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
Да незнаело да се ужива во забава бе.
Во право си, али неможеш да им докажеш на малоумни лица кои сакаат да се докажат со тоа што мислат дека ке испаднат паметни ако напишат дека е фејк и слично срање.
Гет а лајф им се вика на таквите.Научи да цениш труд па збори!

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Никаде не се етикирал како магионичар, не трипајте.
Забавувач.. односно илузионист.

Илузија n. фиг. неоснована надеж, неостварлива фантазија самоизмама, привид, привидност, залажување, измама, вообразба, заблуда, мечта, фикција, замисла, план, недостижен идеал.

Никаде не тврди дека е вистина тоа што го прави. Да незнаело да се ужива во забава бе.
Беше радио интервју, навистина не се сеќавма кое е, го барав баш сега но не го најдов. Нема врска, како и да е, нека биде моја грешка, нека бидам јас тој што се прави паметен со коментирање само дека е фејк. Нека бидам јас тој што не знам да уживам во забава. Иако во овој случај, мене буквално ИЧ не ми е забавно. Како заклучи дека не знам да уживам во забава? :)
Во право си, али неможеш да им докажеш на малоумни лица кои сакаат да се докажат со тоа што мислат дека ке испаднат паметни ако напишат дека е фејк и слично срање.
Одма некако да се плукне а? Малоумни лица, wow. Каков брз заклучок. Да се докажат на интернет, на форум? На место каде што многу малку шанси има да се видите утре во живо, да станете реални пријатели? Можеби на другите им значат интернет другарчињата, но мене не. Не мислам дека ќе испаднам паметен ако напишам дека е фејк, само мислам дека е добра работа форумот каде што можеш слободно да си го искажеш ТВОЕТО МИСЛЕЊЕ.

Ваљда вие мислите дека ќе испаднете паметни ако плукате по други. Инаку, која иронија е оваа. Форумџија со баеѓи мислења, да му рече на друг гет а лајф? wow. :)
Ценам труд. Но не ценам измама. Доколку измамата се смета за труд...

Долг текст, надвор од тема, краток заклучок: Одма донесувате одлука. Се вика на други да не се прават паметни (со тоа и се правите паметни) и најбитно кулирајте, мејк пис нат вор

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
некој вика дека е фејк и у право е. некој вика дека е вистина, но и тој е у право. некои работи што ги прави Крис во живо(на сцена) се навистина без ефекти и такви работи. Но, стварите како делење на човек на пола се навистина „камера трикови“. Сум го гледам у живо и не ме импресионира како што ме импресионира Дејвид Коперфилд.
Сакав да кажам дека не се согласувам со луѓе кои кажуваат дека е фејк без да образложат причина, за другото си објаснив :smir:

Serengeti

Има само една вистина сето друго е лага
Член од
4 февруари 2009
Мислења
260
Поени од реакции
63
Магија аха да, дај ми на мене 4-5 камери и 30-40 статисти да аплаудираат што сакаш ќе направам да исчезне. Со PLAY и PAUSE се е можно ви текнува :smir:

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
Магија аха да, дај ми на мене 4-5 камери и 30-40 статисти да аплаудираат што сакаш ќе направам да исчезне. Со PLAY и PAUSE се е можно ви текнува :smir:
прочитај го мојот пост погоре и ќе сфатиш кој е Крис. Не е се што гледаш на шоуто Mindfreak. Крис настапува и во живо во Luxor во Лас Вегас.

Kajgana Shop

На врв Bottom