CPU-то ми загрева многу

• Креатор на темата Креатор на темата BELIEVE ME
  • Време на започнување Време на започнување
А да си купиш нов кулер друже. Cooler mastеr (вака некако се викаше фирмата) се ТОП

NEka ne ti mrcat ovie, odi si vo nekoj IT market i zemisi nekoja evtina pasta za procesor do kaj 100-200den.
ZNaci ne e takva pasta kako sto ti pisuvaat ovie gluposti..

Незнам што кревате паника за 50-55 степена, кога без проблеми може до 80 да тера. Мене сеа летово ми работи процесорот на 60-62 константно 24/7 па ништо не му е.

Можно е по грешка да си го оверклокувал или на некој кулер да си му ги намалил вртежите.

Имам едно прашање:

Кога ги играм новиве игри на најјака резолуција (1680x1050) компјутерот многу се загрева. По 15 минути играње веќе све се укочува и морам да го рестартирам компјутерот од куќиштето. Работата е во тоа што кулерот е премногу слаб за да го лади процесорот, и понекогаш процесорот достигнува и температура над 55 степени (од 55 до 60 максимум) имам програм кој ја покажува температурата). Ми треба нов кулер, многу подобар од овој, што ќе го лади процесорот и нема да предизвикува огромно загревање на компјутерот. Имам Intel Core 2 Quad Q9400 2.66GHz. Пред некој ден го отворив куќиштето, ја исчистив прашината, но загревањата и укочувањата продолжија. Заклучок е дека ми треба нов, многу подобар кулер. Ај сеа да ми препорачате некој добар кулер? И не многу скап, ofc. До 2000 денари би било доволно..?

A да си прашам јас, каква е таа специјална паста? И кај се купува?

Незнам што кревате паника за 50-55 степена, кога без проблеми може до 80 да тера. Мене сеа летово ми работи процесорот на 60-62 константно 24/7 па ништо не му е.

Кај мене лани ова време, ми текнуе Вимблдон имаше, процесорот ми работеше со 90*± и на крај прегоре, напојувањето.
поради такво лошо искуство сеа над 40 д акрене, одма чаре ќе барам.

сеа 47* крева дур играм иначе нормално е 37*, поради тоа шо чепнав нешо шо не требаше.

И "veruvaj mi" носи си ПЦ на сервис, најпаметно е

Кај мене лани ова време, ми текнуе Вимблдон имаше, процесорот ми работеше со 90*± и на крај прегоре, напојувањето.
поради такво лошо искуство сеа над 40 д акрене, одма чаре ќе барам.

сеа 47* крева дур играм иначе нормално е 37*, поради тоа шо чепнав нешо шо не требаше.

И "veruvaj mi" носи си ПЦ на сервис, најпаметно е
Sephiroth nosi go na servis ne se zaebavaj ehhahahaha:)))

а бе дечки а на мене лаптопо ногу ми се загрева оздоле :( ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom