Форматирај.Не можам да разберам како после апгрејд на процесорот од обичен intel g630 2.7ghz на i5-3470 3.2ghz-3.6ghz turbo фпс од 80 ми падна на 40-50 .. требаше да се покачи ама еве нејќе и све лоу ставив и пак нејќе .. графичката е иста gt610 2gb ddr3 ..
Викаш до тоа ќе да е ?Форматирај.
Тоа би ги исклучило сите софтверски проблеми, освен ако нешто забораваш да кажеш или апла правиш погрешно.Викаш до тоа ќе да е ?
Убаво ти пиша, мораш све од почеток да форматираш бриши све. Немора да значи дека ако си направил апгрејд и ќе имаш подобри перформанси зависи колку е добар новиот процесор како работи со другите елементи, може имаш послабо напајање или матична со послаба подршка и не ти дава да го користиш макс процесорот може 100 работи да бидат, другар ми имаше сличен ваков проблем ради напајање.Незнам стварно .. со овој процесор треба ко ништо да ги фура 100 фпс ..[DOUBLEPOST=1472931000][/DOUBLEPOST]Да видам драјверот од графичкава да го одинсталирам и да го инсталирам поново нешто така прочитав ќе пробам..
Eпа баш ради тоа ми е ... процесорот е топ за матичната foxconn h61mx проверив дека го поддржува пред да го купам , ставив гембирд 400 ватно напојување пошто околу 270 бара графичката и 77 процесорот .. али ајде да проверам уште нешто ако не мавам формат .Убаво ти пиша, мораш све од почеток да форматираш бриши све. Немора да значи дека ако си направил апгрејд и ќе имаш подобри перформанси зависи колку е добар новиот процесор како работи со другите елементи, може имаш послабо напајање или матична со послаба подршка и не ти дава да го користиш макс процесорот може 100 работи да бидат, другар ми имаше сличен ваков проблем ради напајање.
Пробувај и земи форматирај го, избриши сите партиции и почни све од почеток.Eпа баш ради тоа ми е ... процесорот е топ за матичната foxconn h61mx проверив дека го поддржува пред да го купам , ставив гембирд 400 ватно напојување пошто околу 270 бара графичката и 77 процесорот .. али ајде да проверам уште нешто ако не мавам формат .