Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За лаптоп ќе ти препорачам Intel. Моментално работам на Centrino @ 1.7 GHz 2MB L2 cache и е тотално супер. Дури и најновите игри ги тера перфектно. Е сеа малце загрева али лето е
Одлична работа е тоа што кога работиш на десктоп, сурфаш на нет или сл. фреквенцијата опаѓа на 700МHz а со тоа заштедува и струја и бучавата е намалена. Кога вклучуваш игра или 3д апликација одма скока на 1.7 и имаш фул спид! Е сеа незнам точно кој процесор да го одбереш. Прочитај и други мислења.
едит:
сеа прочитав дека сакаш да користиш за графички дизајн.
и јас исто користам за тоа, највеќе photoshop, lightroom и corel
со 1 гига меморија на лаптопот и повеќе од супер вози.
во исто време ми е вклучено, msn, firefox, winamp, antivirus, cs3 и lightroom и не се ни осеќа кочење.
Што се АМД поефтини... имаш Core 2 Quad за 11000 кај нас.
CPU INTEL Core 2 Quad Q6600 2.40,1066,8MB, BOX = 11 644 МКД
И споредуваш т5200 кој е 2 од крајот Т процесори. Дај нешто помоќно.T9xxx или T8xxx ако сакаш да зимаш добар лаптоп. Другото, ако сакаш преносна куцачка машина.
Intel Core 2 Duo Mobile Processor T5550 1.83GHz 2MB CPU ~ 102$ ~ 3978 MKD
Intel Core 2 Duo Mobile Processor T8100 2.1GHz 3MB CPU ~ 205$ ~ 7995 MKD
Intel Core 2 Duo Mobile Processor T9300 2.5GHz 6MB CPU ~ 326$ ~ 12714 MKD
За преносна куцачка машина не ти треба Core2Duo туку ти треба некоја што место процесор има дигитрон.
А за Core2Quad да стаиш на процесор ти се џабе фрлени пари. Ќе ти ја троши батеријата за 10 мин. и НИКОГАШ (па може во 2011) нема да го искористиш целиот капацитет на процесорот. Освен ако не правиш некои пресметки за NASA.
Тешко дека со дигитрон ке направиш гејминг лаптоп.
За Quad мислев на десктоп, оти типчето вика дека АМД биле поефтини. Можеби се поефтини ама се крап.
Core 2 Duo/Quad/Extreme + Vista x64 =:love2:
Epa ne znam zasto taka ama kaj mene mnogu silna bucava imase. Mislam ne do tolku silna ama nevoobicaena bucava za PC, dosega ne sum slusnal nekoj drug kompjuter da vadi tolkava bucava.:kesa:
Една работа: АМД неможе да му конкурира на Интел кај мобилните процесори. Turion е тиња, многу цица струја и многу грее за мобилен процесор.
Штознам... Јас сум зависник од АМД, особено ако правиме муабет за десктопи. АМД-то имаат подобри кулери редовно и се многу потивки од интелот. Можам да ти најдам АМД процесор на 400 Мхз кој сеуште работи нечујно, додека интелот е друга прикаска.
Башка не си напишал дали и Интелот е 64 битен, пошто почнаа да излегуваат 64 битни и од Интел. Ако е 32 битен, АМД ти е подобар избор, особена разлика во перформансите има ако користиш 64 битен оперативен систем.
Razlikata moze da ja oseti na Vista poso XP ne 64 bitnite procesori gi registrira kako 32 bitni
Jas imam AMD A64 X2 6400+ AM2[FONT=Arial Black, sans-serif](2x3,4Ghz) i voopshto ne go ni slusham koga raboti ama gree,dali od trafoto bidejki mi e 600W ili deka e golem kulerot ne znam.Vo sekoj slucaj glasam za AMD ATHLON.[/FONT][FONT=Arial Black, sans-serif][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT][/FONT]