Conti Movie Platform

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
954
Поени од реакции
1.563
па се знаеше дека од конти не можеш да заработиш којзнае колку, мислам дека беше х3 од сумата за 75 дена. Има некои и извадија, тие што влегоа во Април.

Али со тие суми не веруам дека некој очекуел порше освен ако не е делулу.

Али не треба да се биде и преголем скептик во животов. Од телеграм продажба последниве 4-5 години дечки направија по 6 па и 7 цифрени суми, посебно куманово и велес.

Член од
18 јуни 2021
Мислења
285
Поени од реакции
618
Човеков дрско и на отворено промовира илегални пирамидални шеми, притоа самиот признава дека знае што прави, и се самопромовира на медиуми.

Добро има закон во државава? Има во селово кучиња? Ова реално се случува или јас се мрднав веќе?

Член од
16 октомври 2021
Мислења
619
Поени од реакции
1.385
па се знаеше дека од конти не можеш да заработиш којзнае колку, мислам дека беше х3 од сумата за 75 дена. Има некои и извадија, тие што влегоа во Април.

Али не треба да се биде и преголем скептик во животов. Од телеграм продажба последниве 4-5 години дечки направија по 6 па и 7 цифрени суми, посебно куманово и велес.
Цитирај ме, пошо не ми искача известување. Иначе, другаров овој фукна 5.000 евра на ова + 3.000 евра после 15 дена. Се на се 8.000 евра. Праев муабет баш завчера у неделата денски бевме излезени на кафе, ја он и уште еден другар и баш го распрашував што како, вика дека нема враќање на тие пари... Успеал од тие 8.000 евра да извади едвај 400-600 евра. Толку.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.654
Поени од реакции
8.084
Цитирај ме, пошо не ми искача известување. Иначе, другаров овој фукна 5.000 евра на ова + 3.000 евра после 15 дена. Се на се 8.000 евра. Праев муабет баш завчера у неделата денски бевме излезени на кафе, ја он и уште еден другар и баш го распрашував што како, вика дека нема враќање на тие пари... Успеал од тие 8.000 евра да извади едвај 400-600 евра. Толку.
Епа наздравје бричење. Малку им е на сите што се заебале да дадат пари.

Член од
25 октомври 2013
Мислења
185
Поени од реакции
293

Што продаваа тие од Велес и Куманово па направија милиони ?

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.279
Поени од реакции
6.183
Ќе речам ок е да си свесен дека е пирамида и да стаиш само пари и да чекаш од “негде” да ти врати додека има. Као ете си сакаш комар и идеш на ризик. Ама да идеш и да врбуваш луѓе, па кај ќе ти иде душа бе.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.209
Ќе речам ок е да си свесен дека е пирамида и да стаиш само пари и да чекаш од “негде” да ти врати додека има. Као ете си сакаш комар и идеш на ризик. Ама да идеш и да врбуваш луѓе, па кај ќе ти иде душа бе.
Nekoi bea svesni i tocno znaeja sto pravat, no za zal sum sretnal i takvi koi stvarno veruvaa vo prikaznata koga te ubeduvaat da se vklucis. Iskreno ne znam sto e poloso. Dodusa imase i treta kategorija koi odma ti kazuvaat deka e ponzi shema i deka nema nikakva garancija za nisto. Ako kjaris kjaris, ako ne ne, zdravje. Niv ne mozam da im zemam za zlo. Te informiraat za rizikot, ti objasnuvaat sto kako i drugoto e na tebe. Nema ljutenje tuka, nikoj ne ti e kriv ako ostanis so kratki rakavi.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.279
Поени од реакции
6.183
Nekoi bea svesni i tocno znaeja sto pravat, no za zal sum sretnal i takvi koi stvarno veruvaa vo prikaznata koga te ubeduvaat da se vklucis. Iskreno ne znam sto e poloso. Dodusa imase i treta kategorija koi odma ti kazuvaat deka e ponzi shema i deka nema nikakva garancija za nisto. Ako kjaris kjaris, ako ne ne, zdravje. Niv ne mozam da im zemam za zlo. Te informiraat za rizikot, ti objasnuvaat sto kako i drugoto e na tebe. Nema ljutenje tuka, nikoj ne ti e kriv ako ostanis so kratki rakavi.
Зашто морам да информирам некого за ризик кога свесен сум дека станува збор за понзи шема? Демек сакам да му помогнам на некој? Јас тој момент не го сфаќам. Да, има и такви неписмени што веруваат на се и сешто па ја шират приказната, ама овие свесниве? Ок си уплатил таму и ќути си. Ако више пробуваш од продажба да заработиш ваљда треба да те интересира дали имаш договор, општи услови, фирма, колку години постои, како се врши плаќање, што е продуктот…

Сега “излажаниве” како и секогаш ќе се вадат на тоа дека некој нив ги излажал. Да превземат сами одговорност да проверат у што ставаат пари, не дај боже! Сите тие што сакаат брза и лесна паричка треба да се остават да се догорат до крај и со други вакви, и природата да си напраи природна селекција. Преку кур од тоа стално некој дека е излажан, не проаѓа тоа веќе.

Секој што сака да се бави со (ин)директна продажба мора да ги знае општите правила на игра и сам да си направи проверка кај влага. Сега поготово со криптово каде нема регулација никаква, не смее да ти текне на памет да ставаш пари у такви работи.

И не е државата крива тука за ништо. Евентуално за регулација на криптоплаќањата ама и тоа незнам како може да го уреди.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.209
Зашто морам да информирам некого за ризик кога свесен сум дека станува збор за понзи шема? Демек сакам да му помогнам на некој? Јас тој момент не го сфаќам.
Mnogu ednostavno. Ponzi kako ponzi. Nekoj ke kjari baagji, nekoj nesto sitno, nekoj ni kjar ni zijan, povekjeto ke zaglavat. Ali osven tie najgore, realno nikoj drug ne znae do kade e rabotata. Dali ke traj uste mesec, dva, 6 ili nebitno, taka da ete nekoj naletal pa spodelil, ali spodelil realno kako sto e, a ne filmoj da pravi.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.279
Поени од реакции
6.183
Нема што да споделувам ако знам дека е понзи превара. Го замислувам муабетот - слушај има една превара понзи шема, влези сега да земеш пари и бегај. Влези за да земам јас пари, а не прашувај што купуваш и од кого.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.209
Нема што да споделувам ако знам дека е понзи превара. Го замислувам муабетот - слушај има една превара понзи шема, влези сега да земеш пари и бегај. Влези за да земам јас пари, а не прашувај што купуваш и од кого.
Bas taka nekako, ali mnogu pofer od muabetot, brat sigurna rabota, ne e ova kako drugite, nema laga bla bla bla, eve ti link da se priklucis preku mene posto mora nekoj da te vnesi, zatvoren krug e, ne mozi koj saka tuka, ne e kako drugite brat. Jas vloziv tolku i tolku, eve vidi, ne sum budala jas tolku pari da klam na piramida, so me mislis mene, ti velam brat sigurna rabota e. Pero go znaes, e toj mene me zacleni, kukjata si ja renovira so parite so gi zema, ama toj znajs kolku ima vlozeno, ostaj go nego. Ni na rabota poke ne odi, si krcka po cel den .........

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.150
А со кликањето што е муабетот ? :icon_lol:
Се продавал привид дека се прави нешто и не паѓале од небо париштата, или што..
ја развивале филмската индустрија :icon_lol:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.209

Kajgana Shop

На врв Bottom