Nekoi bea svesni i tocno znaeja sto pravat, no za zal sum sretnal i takvi koi stvarno veruvaa vo prikaznata koga te ubeduvaat da se vklucis. Iskreno ne znam sto e poloso. Dodusa imase i treta kategorija koi odma ti kazuvaat deka e ponzi shema i deka nema nikakva garancija za nisto. Ako kjaris kjaris, ako ne ne, zdravje. Niv ne mozam da im zemam za zlo. Te informiraat za rizikot, ti objasnuvaat sto kako i drugoto e na tebe. Nema ljutenje tuka, nikoj ne ti e kriv ako ostanis so kratki rakavi.
Зашто морам да информирам некого за ризик кога свесен сум дека станува збор за понзи шема? Демек сакам да му помогнам на некој? Јас тој момент не го сфаќам. Да, има и такви неписмени што веруваат на се и сешто па ја шират приказната, ама овие свесниве? Ок си уплатил таму и ќути си. Ако више пробуваш од продажба да заработиш ваљда треба да те интересира дали имаш договор, општи услови, фирма, колку години постои, како се врши плаќање, што е продуктот…
Сега “излажаниве” како и секогаш ќе се вадат на тоа дека некој нив ги излажал. Да превземат сами одговорност да проверат у што ставаат пари, не дај боже! Сите тие што сакаат брза и лесна паричка треба да се остават да се догорат до крај и со други вакви, и природата да си напраи природна селекција. Преку кур од тоа стално некој дека е излажан, не проаѓа тоа веќе.
Секој што сака да се бави со (ин)директна продажба мора да ги знае општите правила на игра и сам да си направи проверка кај влага. Сега поготово со криптово каде нема регулација никаква, не смее да ти текне на памет да ставаш пари у такви работи.
И не е државата крива тука за ништо. Евентуално за регулација на криптоплаќањата ама и тоа незнам како може да го уреди.