Coca-Cola vs. Coca-Cola Light

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување

Coca-Cola vs. Coca-Cola Light

• Coca-Cola

Гласови: 161 73,9%
  • Coca-Cola Light

Гласови: 57 26,1%

• Вкупно гласачи
    218
Лајтот иако без шекер послатко делува заради вештачките засладувачи што ги користат (аспартам или захарин).
1 грам аспартам засладува 180 пати повеке од грам шекер. Ама затоа што има помала калорична вредност ги користат во диеталните пијалоци...
Тоа е чиста хемија и дефинитвно лошо влијае на организмот (секој ден наогаат нова болест што ја предизвикуваат и стимулираат)

Кога веќе сум решила да пијам газирано ќе си ја земам правата ствар без да мислам на шеќери или калории, а башка тоа повеќе ми се допаѓа вкусот споредено со кока-кола лајт.
А во случај да решам да слабеам ќе си исцедам свеж лимон, без грам шеќер.:smir:

Повеќе ми се допаѓа вкусот на обичната кока - кола. Ама некогаш знам да се напијам и лајт.

Кога веќе сум решила да пијам газирано ќе си ја земам правата ствар без да мислам на шеќери или калории, а башка тоа повеќе ми се допаѓа вкусот споредено со кока-кола лајт.
А во случај да решам да слабеам ќе си исцедам свеж лимон, без грам шеќер.:smir:

Баш така!Кока-кола е правата ствар!

Light е срање , неам никаков вкус и пак е 60 и кусур ...викат малку калории имало ...шо ги знам ...

regular е закон , иако дебелее како ненорнална и ма нуспојави , па си е ок .барем има вкус ..

coca - cola lighht nema seker nego koristi nesto kako zamena za seker i toa e mnogu toxicno
taka da glasam za COCA-COLA
i stvarno poubava e coca - cola

Не пијам повеќе кока кола,инаки лајт не ја бива ич обичната е подобра.

Обичната поише ја поштувам, оваа лајтот поблага е , ама некој чуден , одвратен тип на шеќер...

Coca-Cola без Light :salut:

Како може да правите разлика, мене ми е едно исто и тоа и тоа е газирано и слатко. Можеби дека не пијам често :ahmm:

Кока Кола ..
ама не пијам многу кока кола туку ФАНТА повеке ... ппОЗзз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom