Coca-Cola vs. Coca-Cola Light

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување

Coca-Cola vs. Coca-Cola Light

• Coca-Cola

Гласови: 161 73,9%
  • Coca-Cola Light

Гласови: 57 26,1%

• Вкупно гласачи
    218
Се разбира дека обичната...сакам да ја пробам и таа со ванила ама за жал кај нас ја нема

еден голем аплаус за сите што не пиеа кока кола лајт,а сега насекаде ја бараат.рацете горе за кока кола лајт.

Coca Cola Light...не поради калоиите него подобар вкус има според мене,обичната Coca Cola некако ме прави повеќе жедна

Кокаколата е пуна со шекери и дебелее, а со кока кола лајт ми имаат ептен слични вкусеви, па така да Coca Cola Light

Pa Coca Cola original, mada shto ne smeam sega da pijam:)ehh

Обичната е поубава, ама ретко пијам...

на Кока Кола Лајт сум откако знам дека постои. Според мене зашто да се внесуваат непотребни шеќери

Coca-Cola Light, за мене... обичната некако ми остава тежок/благ вкус.

Coca cola classic содржи:
  • Carbonated Water
  • High Fructose Corn Syrup
  • Caramel Color
  • Phosphoric Acid
  • Natural Flavors
  • Caffeine
Diet Coke (Coca cola light за европски пазар) содржи:У принцип се сејм шит, со тоа што вештачките засладувачи во Кока Кола Лајт (Аспартам) се најверојатно карциногени, како и другите вештачки засладувачи - поише проблеми од нив отколку ќар.

Размислете, на која состојка од кокаколата сте навлечени? Ако е кофеинот, ондак можете да го замените со кафе, многу помалку е штетно. Ако сте навлечени на брендот, ондак, идете да се лечите - КОКАКОЛИЧАРИ ниедни! :)

Кафе без шеќер и Кока Кола лајт се разбира.....Комбинација убица....

Ни едно ни друго....не пијам ништо од тоа....веке се откажав. А ако веке морам да бирам, тогаш Coca Cola...Coca Cola-Light ај со има позаебан вкус, туку е дупло полна со повеке хемикалии!
Нема ниту 1 мг здрава состојка во неа, и се што внесуваш во себе се само хемикалии кои малку-по-малку ти го трујат телото.
А како...:

“Познато е дека премногу газиран пијалак го зголемува ризикот од дебелење и дијабетес.
Но, какво е нивното влијание врз здравјето на бубрегот?
Во истражување на 465 пациенти со хронични болести на бубрезите и еднаков број на здрави луѓе, е заклучено дека пиење на две или повеќе од четири кока кола дневно (независно од тоа дали се со шеќер или засладени) го дуплира ризикот од хронични болести на бубрегот.

Истите истражувања покажуваат дека газираните пијалоци, кои не се кока кола, немаат еднакви ризици како колата.

Се претпоставува дека кока колата е ризична поради фосфатот што го содржи, има ризик од предизвикување на камен во бубрезите, откажување на работата на бубрезите и други бубрежни болести.

А ако веке неможете да се откажете од газирани пијалоци, тогаш замена која би ви ја препорачала е Кокта. Не дека е многу-многу поздрава ама во споредба со Кока Кола, Коктата е како ’сокче од морковче’!!! :wink:

Attachments

• Cockta.jpg
    Cockta.jpg
    90,5 KB · Прегледи: 13
Oбичната, Кока-Кола Лајт некако ми има чуден вкус...
Викаат дека е без шеќер а напротив мене таа ми е поблага!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom