CINEDAYS 2013

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Добив акредитација за филмовите во официјалната селекција и програмата СинеБалкан! :vozbud:
Ако нешто до утре дознаеш инфо за програмата порано од обични слободно сподели, едвај чекам да ја видам целосната програма. Честитки иначе, за рецензирање, т.е критики на филмовите така?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ама се точни! Програмата Ladies and Gentlemen...
Blue is the warmest color, Grandmaster, Young and beautiful на Озон!, The Past, Child's Pose, In Bloom, Epizoda u zivotu beraca zeljeza, La grande belleza!, Blue Jasmine, Kill Your Darlings, Passion на Брајан де Палма, The Family, Falsifikator!, Odumiranje, Only Lovers Left Alive, Obrana i zastita:eek::cuc:, Shell..........

oh god :love::love:

http://cinedays.mk/?wpdmact=process&did=My5ob3RsaW5r
--- надополнето: 7 ноември 2013 во 00:20 ---
Едит: грчкиот Boy eating the bird's food... :cool:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
@MyloXyloto ок се тоа супер ај еден скриншот ако не те мрзи :D :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
@MyloXyloto ок се тоа супер ај еден скриншот ако не те мрзи :D :)
Па за тоа стајв директен линк од програмата во пдф да ти се симне да не отвараш како линк сајт.. не знам колку ќе ти се чита вака сеа.

Attachments

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
И Behind the candelabra ќе го даваат. Најс.

И Only God Forgives (претпоставував дека и овој ќе им се најде на репертоар)

пинг @wot :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.742
Поени од реакции
34.332
Па сум ги глеал Behind the Canelabra, The Past, Grandmaster, Only God Forgives x2.. сигурно и другиве по нет ќе ги ѕирнам.

Е сега мака ми е само за Blue is the Warmest Color шо треба да чекам.. и помалку за Blue Jasmine. :)

Have fun guys, очекуваме рецензии.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ептен е густо, решив Blue Jasmine/Kill Your Darlings да си ги почекам на интернет ради тоа што кај да е до декември ќе ги има ради Оскаровската трка. The Grandmaster јас го неам гледано, симнат ми е, мора кад тад.

Грузијскиот In Bloom - според критиките мора да се гледа, ептен собра награди по сите фестивали. Blue is the warmest да не го спомнувам, секако ќе го гледам. Српскиот Odumiranje, и новиот на Франсоа Озон Young and beautiful. После... романскиот Child's Pose, ја грабна годинешната Златна мечка во Берлин, Only Lovers Left Alive поради тоа што Тилда ептен ја почитувам и овој ќе се глеа, хрватскиот Obrana i zastita, ептен позитивно критикуван филм, победник на Арена во Пула филмскиот фестивал. Тука одат и документарната драма Epizoda u zivotu beraca zeljeza, и секако La Grande Belleza на Паоло Сорентино.

Тоа е она што ќе гледам, ептен е кнап има и други очекувани во исти термини. Она што ќе се чека на интернет: Shell, Boy eating the bird's food, Vir, и секако тие најгоре што ги спомнав филмовите на Вуди и Хари Потер.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Кога ќе ги пуштат картите во продажба?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Картите стандарт 100 ден, а не знам кога ќе ги пуштат.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
не треба веќе да се пуштаат картите во продажба?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.338
Поени од реакции
15.612

Kajgana Shop

На врв Bottom