Цигани крадат по влезови и подруми

Море удри мавни по гнидите и гнасите. Јас еднаш, си влегувам дома на кратко и патиките за несреќа ги оставив пред врата, а не внатре во салончето. И среќа дома дојдов само да се пресоблечам и пак требаше да излегувам и немав никаков уред пуштено што произведува галама (тв, компјутер и сл.) и едно време слушам двајца во двор кај мене шептат нешто... Се подјавив на пенџере, ги гледам ги пакуваат патиките. И едно брзинско слегување, каков ќотек сум им удрил, се скапаја извинување и пиштење. Не им текна уште еднаш да приберат или да се обидат да приберат нешто.

" си ги пакуваат патиките " :pos::pos:

Пријави во полиција, ти немаш право да изиграваш "судија" за нечии дела. Дали се согласуваш со тоа ти и неколку твои другари да ги истепате затоа што краделе, па потоа тие вас затоа што сте ги истепале, па вие и во недоглед со нарушување на јавниот ред и мир. Само полиција, се друго на своја рака може да те чини тужба.
nema pravo da izigrava sudija no da si ja vrshi policijata cesno rabotata, a kako da ne gi istepaat koga edna ista grupa 3-4 pravat lom po vlezovi i mene licno mi ukradoa 2 tocaka od po 15000 denari i plus se shto imav kabli za ozvucenje u kratko se shto moze da se prodade u otpad istata taa grupa nedela dena pokasno obivaat podrumi vo sosednata zgrada svedoci ima a nikoj ne prevzema nishto taka da ako ne si ja zemesh sam rabotata vo svoi race nishto...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom