Цигани крадат по влезови и подруми

еднаш се обидоа да им ебам коренот никаков..баба ми почнала да вика и видол не видол избегал
да се погодев дома со шо ќе ми дојдеше при рака ќе мавав
инаку во битола идат и крадат најчесто Прилепски ѓупци посебно ние шо сме блиску до железничата и бегаат..чекаат да изреметат некоја стара така

Море удри мавни по гнидите и гнасите. Јас еднаш, си влегувам дома на кратко и патиките за несреќа ги оставив пред врата, а не внатре во салончето. И среќа дома дојдов само да се пресоблечам и пак требаше да излегувам и немав никаков уред пуштено што произведува галама (тв, компјутер и сл.) и едно време слушам двајца во двор кај мене шептат нешто... Се подјавив на пенџере, ги гледам ги пакуваат патиките. И едно брзинско слегување, каков ќотек сум им удрил, се скапаја извинување и пиштење. Не им текна уште еднаш да приберат или да се обидат да приберат нешто.

Мене ми ги украдоа штипките од жица, а на комшиите тренерките и зимницата. Обезбедени се за цело зимо. :pos:

другаче што живее на приземје му ги украле алиштата што се сушеле на тераса :D
Тоа не е ново.Најголемиот крадец по националност циган во Скопјево на сите времиња ова го правеше пред 15 години.Кога ке го прашаа од каде му се алиштата одговорот беше БУТИК ЖИЦА.Ако има повозрасни од Влае поточно Порта Влае нека се сетат кој им ги празнеше балконите на кои висеа скапи блузони,Левис 501,маици,Најк,Рибок или Адидас патики од пред врата,20 скапи велосипеди вредни по неколку стотина германски марки во рок од 15 дена и продавајки ги истите во Ѓорче Петров за само 50 марки од комад.Секој ден беше во најнова гардероба а од продадените парчиња во град без цигари Малборо и такси Бел Мерцедес не излегуваше никаде.Досието му е толку дебело да комотно може книга да се објави.Не постои командир на било која станица или обичен полицаец од постарите да не го познава.Да биде уште поинтересно крадецов му е роден брат на наш многу познат спортист кој достојно ја претставува нашата држава на сите меѓународни натпревари и кој има снимено заеднички реклами со други познати спортисти.

.Да биде уште поинтересно крадецов му е роден брат на наш многу познат спортист кој достојно ја претставува нашата држава на сите меѓународни натпревари и кој има снимено заеднички реклами со други познати спортисти.
на боксеро?

Да на Вели брат му е, тие што се од Ѓорче го знаат фацата :D

За таа цел (одбрана од незаконско отуѓување на подвижен имот) јас си го имам преуредено подрумот во мини гасна комора која сама се активира кога лице со темен тен ќе влезе во неа (сложен механизам е тоа, од Немачка го купив). Но во последно време се помалку лешови наоѓам у подрумот, изгледа станале имуни на гасот. Или Мајкл Џексон ровари долуo_O?

Да на Вели брат му е, тие што се од Ѓорче го знаат фацата :D
Не само од Ѓорче туку цело Скопје го знаеше него.Пред некоја година излезе од затвор и сега е смирен.Што трафики, сандаци за сладолед во парк имаше отварано господ само знае.Али најако било средина на 90 ти кога отишле да крадат во мртовечницата кај Старскиот дом кои сега тие простории не постојат.Абе од мртви старци се што имале по џебови им ваделе.Дечкото стана скопска легенда.:)

За таа цел (одбрана од незаконско отуѓување на подвижен имот) јас си го имам преуредено подрумот во мини гасна комора која сама се активира кога лице со темен тен ќе влезе во неа (сложен механизам е тоа, од Немачка го купив). Но во последно време се помалку лешови наоѓам у подрумот, изгледа станале имуни на гасот. Или Мајкл Џексон ровари долуo_O?
Имаш овде овластен сервисер за тие системи, да ги види господ лицата со темен тен. Најдобро да го прашаш човекот лично God only knows

Денес ги видов гадните како влагаат во еден влез и истрчуваат. Ги следевме со другарче и видовме кај се и кај ќе бидат, али ако ги тепаме да не биде за џабе зошто еве конкретно денес немаа ништо во нив...
Во полиција ми викаат иди у бекоо па од таму дај им опиис па куров... И да ги фатат знам ги пуштаат брзо. Вака улично да ја средиме работава без полиции и врагови, ама па после ние да не си имаме фрки со полиција ми е проблемот.

Дали да им го земеме здравјето?:D
земи им го слободно џупското здравје, show no mercy!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom