Ф
ФилипМакедон
Гостин
Имам фатено две циганчиња како крадат по складови,но кога видов дека крадат храна,ми стана јасно дека крадат од глад ... и ги пуштив.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сега сум во преговори за најнова америчка технологија, со биолошко-еколошки карактеристики, која била тестирана врз луѓе со изразено нагласена погрешна боја на кожата и дала неочекано позитивни резултати. Ако се покаже успешна и кај нас, со задоволство би го споделил тоа на форумов, се со цел да се обезбеди и осигура, и впрочем да се заштити имотната и подрумска благосостојба на нашето граѓанство, оти, нели, се работи за нешто што е античка оставштина од нашите предци.Имаш овде овластен сервисер за тие системи, да ги види господ лицата со темен тен. Најдобро да го прашаш човекот лично God only knows
Пријави во полиција, ти немаш право да изиграваш "судија" за нечии дела. Дали се согласуваш со тоа ти и неколку твои другари да ги истепате затоа што краделе, па потоа тие вас затоа што сте ги истепале, па вие и во недоглед со нарушување на јавниот ред и мир. Само полиција, се друго на своја рака може да те чини тужба.
Напрајте седенка у подрум ќе ги начекате у стапица![]()
Што ќе ти украдат од подрум? Злато? Морону низаеден. Ќе тепал луѓе за тегла ајвар.Денес ги видов гадните како влагаат во еден влез и истрчуваат. Ги следевме со другарче и видовме кај се и кај ќе бидат, али ако ги тепаме да не биде за џабе зошто еве конкретно денес немаа ништо во нив...
Во полиција ми викаат иди у бекоо па од таму дај им опиис па куров... И да ги фатат знам ги пуштаат брзо. Вака улично да ја средиме работава без полиции и врагови, ама па после ние да не си имаме фрки со полиција ми е проблемот.
Дали да им го земеме здравјето?![]()
Кога веќе ги спомна албанците има една фамилија со неколку браќа и сестри во Ѓорче Петров од истото место од каде е и дечкото за кого пишував и се доселени уште кога ги градеа бараките значи стари ѓорчевци.По зборење не можеш да ги познаеш дека се албанци.Они на времето крајот на 80 ти и почеток на 90 ти беа најголеми кибриташи во Германија, Италија,Чешка во тоа време кога се правеа многу пари од кибрит зашто за Европа тогаш таа измзма не беше позната. Заработувале по десетици илјади марки најчесто по метроата,железничките станици и разни мотели односно места каде што застануваат туристички автобуси кога прават паузи.Рекордот им бил во Чешка каде што прателе туристички автобус на која релација оди,го претекнале и застанале да играат на место каде што знаеле од сигурни информации претходно дека автобусот ке застане да прави пауза.Како што се симнуваат патниците дел одат во ресторан или веце други одат да видат што прават кибриташиве.Им објасниле што е играта ги фатиле за мамките и за само пола саат им собрале ни повеке ни помалку 10000 марки.Палење колата и за кратко време стигнале до граница од каде се стационирале кај свои луѓе во Германија.Паралелно со нив претежно во Италија истиот занает го работеше и најстариот брат од познатата босанска фамилија кај бензинската пумпа и уште неколку души од истата населба.Да крадеа Албанците немаше вака да пишувате![]()
Само сите цигани сапун. Тоа е спасот. Значи поголеми гнаси од нив тешко дека ќе начекаш. А македонија полека но сигурно се претвара во чергарска држава.
Што ќе кажеш на оваДа бе, да ги сожалуваме. Ти бара пари за јадење за децата, викаш дај ќе влезам кажи ми што сакаш ќе ти купам и после вика а не не јас ќе си купам. Шетај!
Кајгич
Денес ме пресретна едно детенце, ‘‘ај дај ми 5 денари да си купам кифла‘‘ облечено во искинати алишта , ми падна жал и му давам 10 денари,, првата помисла што ми падна на памет додека му ги ставав во рака беше дека ќе ја летне зад некој агол и ќе му ги даде на некој возрасен што го принудува да проси, а тоа кутрото ја стави рака во џебот и извади 5 денари да ми вратело кусур, затоа што само 5 денари му недостасувале за си купи кифлаСекако му реков да си ги задржи за себе, при тоа ми ја подари најубавата и најискрената насмевка на светот и највредното ‘‘ФАЛА ‘‘, ја претрча улицата и влезе во продавницата за да си купи кифла,,
Навистина ми беше мило што сеуште постојат чесни дечиња, кои иако се на улица, не се искривени.
Единствено ми беше жал што имав предрасуди за детенцето, а не бев во право,,,
Што ќе кажеш на ова![]()