Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sith_Lord напиша:Линкови друже, линкови. Ако немаш ЛЕГИТИМНИ извори со кои ќе ги поткрепиш твоите тврдења, само тропаш во празно.
Sith
zoko напиша:.... simpanzoto i denesniot covek se razlikuvaat po samo 2 hromozoma....
kolku e ova tocno ne sum kompetenten da zboram ali ova za 2 hromozoma go kaza prof zoso bas ja rabotevme evolucijata ovaa godina i znam deka e tocno bas me interesira od kaj go najde ova zoso mi zvuci dosta komplicirano606 напиша:Разликата е всушност во човечковиот хромозом број 2. Тој е всушност фузија од хромозомите број 12 и 13 на шимпанзото.
Еден од поинтересните примери е загубата на генот за рецепторите за мирис.
Всушност 5% од целиот човечки геном е ист како кај сите животни од калсата цицачи. Конзервиран е и непроменет, и е во функција за некои метаболитички и биохемиски процеси. По распоредот на хаплотиповите и хаплогрупите оваа секвенца е стара околу 200 милиони години.
zoko напиша:kolku e ova tocno ne sum kompetenten da zboram ali ova za 2 hromozoma go kaza prof zoso bas ja rabotevme evolucijata ovaa godina i znam deka e tocno bas me interesira od kaj go najde ova zoso mi zvuci dosta komplicirano![]()
Гогото напиша::star: Интересна работа кај христијанството е тоа што ако сте ХРИСТИЈАНИ значи дека верувате дека светот настанал и го создал ГОСПОД - БОГ, а ако верувате во теоријата на Чарлс Дарвин тогаш го негирате целото христијанство....
Мене ми се допадна теоријата на еден научник што неможам да се сетам како се викаше, и не верувам во неа целосно но многу ми се допадна за некои работи,
Се почнува од идејата дека не е возможно човекот да настанал од мајмун кога до ден денешен сите мајмуни би се претвориле во луѓе и не е јасно како може да постојат и мајмуни и луѓе во исто време, после како е возможно се на светот да е толку совршено од еден цел човечки организам па до рибите во морето, како све да има своја цел и намена,
Зошто кај луѓето срцето мора да биде убаво заштитено во нашето тело кога може да ни биде на нашата петица и да не боли секогаш кога газиме.... Зошто воопшто постои кислород за да ние дишеме кој тоа сака ние да дишеме и со која цел...
Зошто рибите имаат шкрги и дишат под вода кој тоа знаел дека они неможат да дишат чист кислород и го доградил...
Дали сте ги забележале боите не само на луѓето туку и на животните како се убаво искомбинирани и како ништо да не излегува од контекст, на се е мислено и се е до најмал детал разработено...
Зошто луѓето имаат способност да се регенерираат итн.
Јас лично не верувам дека е возможно буквално на сите тие детали да мисли еден човек - па и БОГ
Е сеа научникот вика дека пред нас луѓето постоеле повторно раса на луѓе кои живееле на некој соседна планета, и нас на планетата Земја не посеале буквално како семе и се почнало да се создава во свое време... а тие доживеале голема катастрофа и не успеале, па тврди дека се се врти во круг и дека и ние некој ден ќе бидеме во состојба да го изведеме истото....
А од старата планета останале само кратери...
ме интересира како размислувате на темава.....
Jugos напиша:Абе Гогото, некои работи треба да ги разгледаш малку подобро. се согласувам со Дарвиновата теорија и тоа е тоа за сега, сеуште ги немам прочитано сите одговори. толку од мене. Read Ya!:pishtoldz
"Covek sto veruva deka postanal od majmun nikogas nema da stane covek"АуРоРа напиша:Е сега види вака.Приказни има колку ти душа сака,ова што го напиша авторот на темата е приказна,може да ја смисли секој, а реалните докази се малубројни. Е сега,најприфатлива е теоријата на Дарвин,светски призната а и таа на Опарин,позната како коацерватна теорија,дека уствари сите ние сме создадени од некој си коацерватни капки кои се умножувале и подоцна ја добиле и најбитната можност за размножување...Што значи има теории многу,па ти верувај у која сакаш!Јас лично не се замарам, ма да најверојатно е дека човекот и сите цицачи имаат некои заеднички предци - инсектојадите...Другото и не е толку искристализирано
Драган напиша:Добро ајде еве, да земеме дека човекот настанал од мајмун.
А, како настанале рибите, коњот или било што друго ???