Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Темава е инспирирана од опкружувањата околу нас, од човековите особини. Алчноста е во мене, во тебе во сите нас. Кај некој повеќе, кај некој помалку...
Но прашањето ми беше: Што е она што не тера да бидеме алчни, зависни, зошто го правиме нештото иако знаеме дека е погрешно?
Алчниот човек не можеш да го препознаеш, тој може да биде до тебе, во твојот круг на пријатели или во твојот дом... но ти ќе бидеш измамен. Превезот на твоите очи е ставен, ќе го тргнеш но предоцна. Значи сакам да слушнам и искуства со вакви луѓе и еднаш да решиме дали е точна изреката Хомо хомини лупус ест - ''Човек на човека е волк''.
Темава е инспирирана од опкружувањата околу нас, од човековите особини. Алчноста е во мене, во тебе во сите нас. Кај некој повеќе, кај некој помалку...
Но прашањето ми беше: Што е она што не тера да бидеме алчни, зависни, зошто го правиме нештото иако знаеме дека е погрешно?
Алчниот човек не можеш да го препознаеш, тој може да биде до тебе, во твојот круг на пријатели или во твојот дом... но ти ќе бидеш измамен. Превезот на твоите очи е ставен, ќе го тргнеш но предоцна. Значи сакам да слушнам и искуства со вакви луѓе и еднаш да решиме дали е точна изреката Хомо хомини лупус ест - ''Човек на човека е волк''.
А
Значи,скоро е невозможно,човек да еволуира морално до тој степен,за да ја исфрли алчноста од својот карактер.
Кога би се случила таква револуција,човештвото би отишли напред со светлосни години...
хахахаха, а бре Anco- ме смееш и тоа доброуф!-колку имав мерак да ми се погоди
АЛЧНА жена за во спална
ама господ не ме послуша,ми даде алчна за во кујна и на нива.
ќе почекам малку,поглед лево десно и ако нема (безмозочни)хахахаха, а бре Anco- ме смееш и тоа добро
а како би постапил ти - со дрвото со пари- би се осудил да земеш или ?????
е да. освен заебанции во МК нема да сретнеш нешто слично ко оваќе почекам малку,поглед лево десно и ако нема (безмозочни)
униформи,рипам горе и збирам.
Но што прават кај нас некој шегаџии,на прометни места,
на зелен пазар на тротоарите,во аеродром пред тинекс и др.
лепат со супер лепак 5 или 10 денари за асвалтот или плочките,и цел ден народ,обично постари луѓе или некое дете
се наведнуват да ги земат,а тоа пак не се вади ни со хилта.
Ете и ова ли е алчност-10 денари,ама 1кифла или 1/2 зелка.