Човекот почина - каде во вечниот дом?

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
.
Каде се вашите гробишта.

Јас на ова се изнасмеав.

Уште не сум умрел па да знам каде ме испратат.:pos:мислам у наредни 90 год.

Колку години имаш бе чиче 90 .;озбилно ти пишувам мислам не се зезам зошто мора да е многу серизно штом си почнал да размислуваш за тоа.

Според многу случаеви стари луѓе што ги гледам после нивното пензионирање па скоро сите се враќаат во своите родни места(села) и скоро никој не збори за умирачка.мислам косата им се крева од таа помисла:) . самиот човек кога ќе остаре емоциите и спомените го привлекуваат на местото каде што го поминал најубавиот дел од својот живот.
Ако добро те разбрав.
Ако некој живее у странство и не се вратил у мак блиските ќе си одлучат зошто после смрта на живите е товарот.нема да доаѓа од Авст една свеќа да му запали у Мак.

Абе, да има кој да ме закопа, а кај шо е битно.

Бидејќи со дедо ми сме од различни градови, отидовме со чале кај него, и ајде муабет едно друго, и падна тема погреби. И тато му вика, абе тато, кај ни се фамилијарниве гробишта тука во Прилеп? За не дај боже, да си знаеме.(човеков е 76 години иначе). Леле дедо кога отвори една уста, вие мене сакате да ме умрете, вие мене вака, вие мене така :pos:. И сега ако скине конци еден господ знае кај ќе го закопаме, ич поиште 70квадрата двор со трева имаме нека не се секира он.

Јас на ова се изнасмеав.

Уште не сум умрел па да знам каде ме испратат.:pos:мислам у наредни 90 год.

Колку години имаш бе чиче 90 .;озбилно ти пишувам мислам не се зезам зошто мора да е многу серизно штом си почнал да размислуваш за тоа.

Според многу случаеви стари луѓе што ги гледам после нивното пензионирање па скоро сите се враќаат во своите родни места(села) и скоро никој не збори за умирачка.мислам косата им се крева од таа помисла:) . самиот човек кога ќе остаре емоциите и спомените го привлекуваат на местото каде што го поминал најубавиот дел од својот живот.
Ако добро те разбрав.
Ако некој живее у странство и не се вратил у мак блиските ќе си одлучат зошто после смрта на живите е товарот.нема да доаѓа од Авст една свеќа да му запали у Мак.
Точно е прашањето поставени. Дете каде се вашите гробишта.
Чим си жив човек мора да си створен од некого,а и тие пред тоа од некого.
А и тие-тие пред тоа,значи тие не се веќе во живите - но каде им се гробиштата.
Тие се твој предци и пред ци на твојте.Треба да знаеш каде им е вечниот дом.
Точно е и ова прашање: Каде да е вечниот дом на починатиот.
Таму кај што го поминал животот или таму кај што израснал или се родил.

Точно е прашањето поставени. Дете каде се вашите гробишта.
Чим си жив човек мора да си створен од некого,а и тие пред тоа од некого.
А и тие-тие пред тоа,значи тие не се веќе во живите - но каде им се гробиштата.
Тие се твој предци и пред ци на твојте.Треба да знаеш каде им е вечниот дом.
Точно е и ова прашање: Каде да е вечниот дом на починатиот.
Таму кај што го поминал животот или таму кај што израснал или се родил.

Мојот одговор беше во второт дел од цитатот.

Те поздраувам.

Ако би можел да бирам најверојатно моето тело би го предал на патолошкиот институтот при медицинскиот факултет за младите студентки да учат анатомија на тело.

Io Sono Interista

Вака се работи да бидеш втор?
Ова ти е одличен избор барем сигурен си дека ќе те задржат едно 100 години во формалинот, не за друго ќе придонесуваш во едукативни цели. Во Русија лешовите за медицинските факултети несмеат да бидат постари од 9 месеци, на пример кај нас се уште од земјотресот 63та.

Јас би сакала да се искористат сите органи кои се нормални и здрави, а се останато да се кремира и пепелта да се фрли на некоја планина (точно знам на која) или пак на едно друго место. Не сакам погреби, плачки, попови и сл.

Речиси идентично сум размислувал на ова прашање и за себеси, органите секако многу попаметно е да се донираат за луѓе кои заболуваат од нешто и да се искористат продолжувајќи нечиј туѓ живот отколку да скапуваат бесполезно.
Се друго останато од телото би сакал да ми кремираат но мислам дека таа постапка кај нас сеуште не постои.
Едино за каде да ми ја истурат пепелта сеуште немам дефинитивна одлука, но ќе биде веројатно во областа кадешто сум поминал најубави моменти од животов, неможам да кажам која е таа област бидејќи можеби сеуште не се наоѓам во неа :)

Добра тема, иако делува чудна депресивна или како било, сосема нормално е да се размислува за ова прашање.

Сакам наместо блага пченица, овакви колачи.
Martha-Stewart_s-Almond-Brownie-Coffins-Recipezaar.card.jpg

И да се избаци Raziel од некоја страна, да почне да кажува црн хумор... Кога ќе го понудат со колаче, да искоментира како сум си била по благото, а после да ми се смее затоа што нема да ме собере во ковчегот... А јас ќе се смеам додека ве гледам од рајот како копате кратер!

Кога ќе го понудат со колаче, да искоментира како сум си била по благото, а после да ми се смее затоа што нема да ме собере во ковчегот... А јас ќе се смеам додека ве гледам од рајот како копате кратер!

Има поефикасен начин.
Фискалните сметки од трошоците за погребот ќе ти ги ставиме во ковчегот, заедно со еден бургер од McDonalds и транспарент со напис: "Fuck the plebz!"
Ќе те сликаме така и ќе те закопаме. Ако стварно се шо се остава во ковчегот оди со тебе во другиот свет, тогаш кога ти ќе отидеш во анархистичкиот рај со сите тие капиталистички срања, ќе се убиеш од правдање и објаснување пред Св. Дурути.

Има поефикасен начин.
Фискалните сметки од трошоците за погребот ќе ти ги ставиме во ковчегот, заедно со еден бургер од McDonalds и транспарент со напис: "Fuck the plebz!"
Ќе те сликаме така и ќе те закопаме. Ако стварно се шо се остава во ковчегот оди со тебе во другиот свет, тогаш кога ти ќе отидеш во анархистичкиот рај со сите тие капиталистички срања, ќе се убиеш од правдање и објаснување пред Св. Дурути.
Пеер јас имам желба да ми рецитираш морничава поезија ако може и да ми истуриш едно шише абсинт во гробот.А ако скинам пред AnFem можете двајцата за Велигден да седите на мојот гроб и сепаре да си го направите.

Пеер јас имам желба да ми рецитираш морничава поезија ако може и да ми истуриш едно шише абсинт во гробот.А ако скинам пред AnFem можете двајцата за Велигден да седите на мојот гроб и сепаре да си го направите.

Абсинт... Ќе пиеме сите тројца црвено вино и со Рази ќе си зборуваме за приказните на Едгар Алан По ;)

Абсинт... Ќе пиеме сите тројца црвено вино и со Рази ќе си зборуваме за приказните на Едгар Алан По ;)
Одлично,многу би ми годело.Битно да има каде да си седите и тоа во VIP ложа кога ќе дојде ред за седење на гробишта,да не ве мислам. :D

Секако, не размислувам за таа тема... умирање... ама...
Се знае... во Струмица, каде сите мои предци се закопани.

Зар е битно каде ќе те погребаат и дали ќе те погребаат. Мртов си, и да те фрлат на кучињата ништо не ти менува.

Кај нас оти има многу редој и церемони сите се погребуваат во поблискте гробишта кај предците за да можат блиските во момент да дојдат и да запалат свеќа .Ако се работи за постар чоек обично тие си имат желба да погребани во родното им село другите се знај на едно место освен за самоубијците анмисаните + не можиш да ископаш гроб кај ќе ти текни си има ред :) .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom