Човеколики мајмун или Адам и Ева?

Како настанале луѓето?

• Човеколики мајмун

Гласови: 162 66,9%
  • Адам и Ева

Гласови: 80 33,1%

• Вкупно гласачи
    242
Ако тргнеме од тоа дека Адам и Ева се првите човечки суштества тогаш сите ние сме роднини т.е се прави инцест што е спротивно на законите на Библијата. После контрадикторно е што имаме сите различни гени. Има црни, бели, жолти луѓе, ниски, високи, талентирани, глупи, паметни и тако даље.

Колку долго живееле Адам и Ева?

1.Никаде не сретнав дека према теоријата на еволуцијата не сме настанале од мајмуни, извини јас така учев (односно ми раскажуваа, нели бегав од часови)
ЦИТИРАЈ МИ ОД КАДЕ ПАК СЕГА ОВА (од која книга , од кој научник)
2. сепак не ми одговори на претходно поставените прашања.

Теоријата на еволуцијата постои таква каква е без разлика дали си слушнал за неа или не. Има луѓе кои никогаш не слушнале за гравитација па сепак паѓаат од височина со иста брзина како и некој кој знае се за гравитацијата. Луѓето и мајмуните се блиски сродници и потекнуваат од ист предок - примат. Е сега децата кои не дослушнуваат обично си создават поинаква слика. Кај некои видови еволуцијата се одвива во бавни чекори кај некои побрзо а кај некои како да е застаната. Кај многу видови еволуцијата реши (природата) дека е подобро да ги снема - да изумрат. Иако е многу едноставна еволуцијата е комплексен механизам.

ПС
Ако си христијанин - верник денес треба да се воздржиш од било каква активност (па и куцкање по тастатура) Зарем не ти се познати десетте божји заповеди ??

Теоријата на еволуцијата постои таква каква е без разлика дали си слушнал за неа или не. Има луѓе кои никогаш не слушнале за гравитација па сепак паѓаат од височина со иста брзина како и некој кој знае се за гравитацијата. Луѓето и мајмуните се блиски сродници и потекнуваат од ист предок - примат. Е сега децата кои не дослушнуваат обично си создават поинаква слика. Кај некои видови еволуцијата се одвива во бавни чекори кај некои побрзо а кај некои како да е застаната. Кај многу видови еволуцијата реши (природата) дека е подобро да ги снема - да изумрат. Иако е многу едноставна еволуцијата е комплексен механизам.

ПС
Ако си христијанин - верник денес треба да се воздржиш од било каква активност (па и куцкање по тастатура) Зарем не ти се познати десетте божји заповеди ??
Ова ќе биде надвор отемата
На Бога е угодно кога го прославуваме Неговото име, тоа околу ЧУКАЊЕТО на тастатурата
(Зарем на празник, доколку не дај Боже, се разболиш или некој твој близок, многу далеку било, нема ли да одиш на лекар, зарем ако видиш дека на некому му е потребна помош, а празник е нема да му помогнеш)

Не реков дека не сум слушнал за еволуцијата . само те цитирав тебе кога си даде авто-гол, и во право си некои луѓе се уште мислат дека се од животни но ако, што да се прави
не ми одговараш на прашањата што и претходело на еволуцијата и каде е почетокот на се?
(Ако се знаеш и се можеш обиде се да ги запреш ветровите, обиди се да си ги контролираш мислите, обиди се да му наредиш на сонцето да не изгрее, обиди се да да му забраниш на дождот да не врне)

Не мора да одиш во црква за да го носиш Бога во себе
Црква е секое место каде што е Бог
Не е црква ѕид, тула, песок и многу луѓе

Ова ќе биде надвор отемата
На Бога е угодно кога го прославуваме Неговото име, тоа околу ЧУКАЊЕТО на тастатурата
(Зарем на празник, доколку не дај Боже, се разболиш или некој твој близок, многу далеку било, нема ли да одиш на лекар, зарем ако видиш дека на некому му е потребна помош, а празник е нема да му помогнеш)

Не реков дека не сум слушнал за еволуцијата . само те цитирав тебе кога си даде авто-гол, и во право си некои луѓе се уште мислат дека се од животни но ако, што да се прави
не ми одговараш на прашањата што и претходело на еволуцијата и каде е почетокот на се?
(Ако се знаеш и се можеш обиде се да ги запреш ветровите, обиди се да си ги контролираш мислите, обиди се да му наредиш на сонцето да не изгрее, обиди се да да му забраниш на дождот да не врне)
ааа ти си од тие либерал христијани “ќе си клам крст златен околу вратот, ќе си се прекрствам ко ќе врвам пред црква, ќе вапцам јајца за велигден, со комшии ќе палам оган и пржам колбаси за коледе и Џошуа ќе ме земи во рајот“
Не само што не ја разбираш еволуцијата туку не си ги научил или разбрал ни божјите заповеди. (ми е страв да те прашам и нешто од географија или математика и англиски да не видам дека си ептен слаб ученик)

На таква бавна еволуција на мозокот во последните четири милиони години,одеднаш му се придружува умот.

ааа ти си од тие либерал христијани “ќе си клам крст златен околу вратот, ќе си се прекрствам ко ќе врвам пред црква, ќе вапцам јајца за велигден, со комшии ќе палам оган и пржам колбаси за коледе и Џошуа ќе ме земи во рајот“
Не само што не ја разбираш еволуцијата туку не си ги научил или разбрал ни божјите заповеди. (ми е страв да те прашам и нешто од географија или математика и англиски да не видам дека си ептен слаб ученик)

Другарче прво препрочитај се (или преслушај се)
доколку не ти е јасно , јас во постот го напишав , и сум против она за кое што пишуваш ти (очигледно ова не се твои зборови, од тебе зборува оној кој те владее)
Отсекогаш сум бил против гротеската што се вика световно празнување на светите работи.
Каде споменав вапцање јајца,
каде спомнав печење колбаси
каде споменав палење огнови
АКО ЛОШО СУМ НАПИШАЛ КАЖИ МИ КАДЕ
АКО НЕ ЗОШТО ЗБОРУВАШ ЛАГИ И НЕВИСТИНИ , БОЖЕ ПРОСТИ МИ (ГЛУПОСТИ )

И уште нешто
Мислев дека си образован, паметен (еволуиран како што милуваш да кажеш) но читајќи ги твоите постови (Во кои кога немаш факти веднаш почнуваш да напаѓаш и тоа без аргументи) се повеќе си мислам дека си на ниво на основно образование (реформираново) и тоа на личен и на професионален план.
Извини за грубите зборови ама ПРЕД ВИСТИНАТА......

- ,,Бог го креирал човекот,,
Креацизмот врз еволутивното суштество - ,,спој на еволуција со креација,,Со вградување на умот еволутивното човеколико суштество станало човек.
,,НЕКОЈ ЗАМЕШАЛ ПРСТИ,,

Не само говорот,првите знаци на писмена комуникација,хиероглифите,или како сакате наречете ги,сето тоа во краток период,- нема сомнение дека не е во прашање сукцесивна еволуција.

Отсекогаш сум бил против гротеската што се вика световно празнување на светите работи.
Каде споменав вапцање јајца,
каде спомнав печење колбаси
каде споменав палење огнови
АКО ЛОШО СУМ НАПИШАЛ КАЖИ МИ КАДЕ
АКО НЕ ЗОШТО ЗБОРУВАШ ЛАГИ И НЕВИСТИНИ , БОЖЕ ПРОСТИ МИ (ГЛУПОСТИ )

Постот беше наменет кон тебе пошто се декларираш како голем верник а јас споменав дека вчера (Сабота) требаше да му се посветиш на бога и ништо освен тоа да не правиш работиш делаш.

Помни го денот саботен, за да го празнуваш (Втората книга Мојсиева 20.8) (осмата божја заповед)

Шест дена работи и сврши ги во нив сите работи свои
а седмиот ден е сабота Господова, на твојот Бог, тогаш немој да вршиш никаква работа, ни ти, ни синот твој, ни ќерката твоја, ни слугата твој, ни слугинаката твоја, ни волот твој, ни ослето твое, ниту придојдениот, кој се наоѓа кај тебе (Втора книга Мојсиева 20.10)

Шест дена да се работи, и седмиот ден да ви биде одмор, зашто е света сабота, почивка на Господа, секој што ќе работи на тој ден со смрт да се казни (Втората книга Мојсиева 35.2)

Саботите мои пазете ги и бојте се од она што ми е свето. Јас сум Господ (Трета книга мојсиева 19.30)

Постот беше наменет кон тебе пошто се декларираш како голем верник а јас споменав дека вчера (Сабота) требаше да му се посветиш на бога и ништо освен тоа да не правиш работиш делаш.

Помни го денот саботен, за да го празнуваш (Втората книга Мојсиева 20.8) (осмата божја заповед)

Шест дена работи и сврши ги во нив сите работи свои
а седмиот ден е сабота Господова, на твојот Бог, тогаш немој да вршиш никаква работа, ни ти, ни синот твој, ни ќерката твоја, ни слугата твој, ни слугинаката твоја, ни волот твој, ни ослето твое, ниту придојдениот, кој се наоѓа кај тебе (Втора книга Мојсиева 20.10)

Шест дена да се работи, и седмиот ден да ви биде одмор, зашто е света сабота, почивка на Господа, секој што ќе работи на тој ден со смрт да се казни (Втората книга Мојсиева 35.2)

Саботите мои пазете ги и бојте се од она што ми е свето. Јас сум Господ (Трета книга мојсиева 19.30)
Сега можам да те наречам пројател, апсолутно се согласувам со тебе поточно во врска со САБОТАТА
но како што кажал Исус на своите уеници кога во сабота излекувал болен
Не е човекот на саботата но таа е дадена на него да му служи (парафразирам)

Сега можам да те наречам пројател, апсолутно се согласувам со тебе поточно во врска со САБОТАТА
но како што кажал Исус на своите уеници кога во сабота излекувал болен
Не е човекот на саботата но таа е дадена на него да му служи (парафразирам)

[FONT=&quot]Немојте да мислите дека сум дошол да го поништам Законот или пророците, не сум дошол да ги поништам туку да ги исполнам. Зашто, вистина, ви велам дури постојат небото и земјата ниту една јота или црта од Законот нема да се измени, додека не се исполни се. И така оној што ќе наруши една од тие најмали заповеди и така ги научи луѓето, најмал ќе се наречи во царството небесно , а оној што ќе ги исполни и поучи, тој голем ќе се нарече во царството небесно“[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT]

[FONT=&quot] Матеја 5[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Се уште постојат земјата и небото.
[/FONT]

Точно, така и ќе биде

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom