Bobi_kr_palanka
Dwayne The Flash Wade
- Член од
- 26 јули 2008
- Мислења
- 350
- Поени од реакции
- 150
Човеколики мајмун
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
1.Никаде не сретнав дека према теоријата на еволуцијата не сме настанале од мајмуни, извини јас така учев (односно ми раскажуваа, нели бегав од часови)
ЦИТИРАЈ МИ ОД КАДЕ ПАК СЕГА ОВА (од која книга , од кој научник)
2. сепак не ми одговори на претходно поставените прашања.
Ова ќе биде надвор отематаТеоријата на еволуцијата постои таква каква е без разлика дали си слушнал за неа или не. Има луѓе кои никогаш не слушнале за гравитација па сепак паѓаат од височина со иста брзина како и некој кој знае се за гравитацијата. Луѓето и мајмуните се блиски сродници и потекнуваат од ист предок - примат. Е сега децата кои не дослушнуваат обично си создават поинаква слика. Кај некои видови еволуцијата се одвива во бавни чекори кај некои побрзо а кај некои како да е застаната. Кај многу видови еволуцијата реши (природата) дека е подобро да ги снема - да изумрат. Иако е многу едноставна еволуцијата е комплексен механизам.
ПС
Ако си христијанин - верник денес треба да се воздржиш од било каква активност (па и куцкање по тастатура) Зарем не ти се познати десетте божји заповеди ??
ааа ти си од тие либерал христијани “ќе си клам крст златен околу вратот, ќе си се прекрствам ко ќе врвам пред црква, ќе вапцам јајца за велигден, со комшии ќе палам оган и пржам колбаси за коледе и Џошуа ќе ме земи во рајот“Ова ќе биде надвор отемата
На Бога е угодно кога го прославуваме Неговото име, тоа околу ЧУКАЊЕТО на тастатурата
(Зарем на празник, доколку не дај Боже, се разболиш или некој твој близок, многу далеку било, нема ли да одиш на лекар, зарем ако видиш дека на некому му е потребна помош, а празник е нема да му помогнеш)
Не реков дека не сум слушнал за еволуцијата . само те цитирав тебе кога си даде авто-гол, и во право си некои луѓе се уште мислат дека се од животни но ако, што да се прави
не ми одговараш на прашањата што и претходело на еволуцијата и каде е почетокот на се?
(Ако се знаеш и се можеш обиде се да ги запреш ветровите, обиди се да си ги контролираш мислите, обиди се да му наредиш на сонцето да не изгрее, обиди се да да му забраниш на дождот да не врне)
ааа ти си од тие либерал христијани “ќе си клам крст златен околу вратот, ќе си се прекрствам ко ќе врвам пред црква, ќе вапцам јајца за велигден, со комшии ќе палам оган и пржам колбаси за коледе и Џошуа ќе ме земи во рајот“
Не само што не ја разбираш еволуцијата туку не си ги научил или разбрал ни божјите заповеди. (ми е страв да те прашам и нешто од географија или математика и англиски да не видам дека си ептен слаб ученик)
Отсекогаш сум бил против гротеската што се вика световно празнување на светите работи.
Каде споменав вапцање јајца,
каде спомнав печење колбаси
каде споменав палење огнови
АКО ЛОШО СУМ НАПИШАЛ КАЖИ МИ КАДЕ
АКО НЕ ЗОШТО ЗБОРУВАШ ЛАГИ И НЕВИСТИНИ , БОЖЕ ПРОСТИ МИ (ГЛУПОСТИ )
Сега можам да те наречам пројател, апсолутно се согласувам со тебе поточно во врска со САБОТАТАПостот беше наменет кон тебе пошто се декларираш како голем верник а јас споменав дека вчера (Сабота) требаше да му се посветиш на бога и ништо освен тоа да не правиш работиш делаш.
Помни го денот саботен, за да го празнуваш (Втората книга Мојсиева 20.8) (осмата божја заповед)
Шест дена работи и сврши ги во нив сите работи свои
а седмиот ден е сабота Господова, на твојот Бог, тогаш немој да вршиш никаква работа, ни ти, ни синот твој, ни ќерката твоја, ни слугата твој, ни слугинаката твоја, ни волот твој, ни ослето твое, ниту придојдениот, кој се наоѓа кај тебе (Втора книга Мојсиева 20.10)
Шест дена да се работи, и седмиот ден да ви биде одмор, зашто е света сабота, почивка на Господа, секој што ќе работи на тој ден со смрт да се казни (Втората книга Мојсиева 35.2)
Саботите мои пазете ги и бојте се од она што ми е свето. Јас сум Господ (Трета книга мојсиева 19.30)
Сега можам да те наречам пројател, апсолутно се согласувам со тебе поточно во врска со САБОТАТА
но како што кажал Исус на своите уеници кога во сабота излекувал болен
Не е човекот на саботата но таа е дадена на него да му служи (парафразирам)