Читање книги

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan14
  • Време на започнување Време на започнување
Читам книги во слободно време.Најмногу сакам да читам крими романи и ова лето ќе се фокусирам да прочитам што повеќе од делата на Агата Кристи,а ако остане време и нешто повеќе.

Алхемичарот е прекрасна книга.Ја има некој прочитано?

Ахам:)Ама не ми остави некој посебен впечаток.
Можеби оти многу ја фалеа и многу очекував.
Според мене добра е книгата,ама не е до толку сите шо ја зборат:).

Читам книги во слободно време.Најмногу сакам да читам крими романи и ова лето ќе се фокусирам да прочитам што повеќе од делата на Агата Кристи,а ако остане време и нешто повеќе.

Одамна имам желба да прочитам нешто од Агата Кристи,ама до сега сите книги шо сум ги нашла од неа се на српски јазик и латиница:(
А стварно не ми се чита така.Има ли во ск македонски изданија?

Алхемичарот е прекрасна книга.Ја има некој прочитано?

Ja имам прочитано и не сум нешто посебно фасцинирана....:toe:

Самрак ја читам во моментов и толку се соживувам со неа што ги гледам пред мене ликовите.Многу е подобра книгата одколку филмот!:pipi:

Би ја препорачала 'Страници за нашата љубов' и 'Чекори на сеќавање'!

Сакам да читам книги и го правам тоа со задоволство.Особено навечер ме опуштаат и полесно заспивам:pipi:

Обожавам да читам книги ама не оние што се за на школо бидејки повекето од нив се сосема неинтересни.А најмногу од се сакам да читам љубовни романи, психолошки и сега во последно време читам некои дела од познати политичари:toe:

Јас па сосема спротивно од тебе.Зависи до вкус.А за книгите во школо,има доста убави и поучни книги,еве сега во трета,од руски реализам нема ни едно промашено дело од тие шо се обработуват.

А сега конечно ја земав Папата Јована да ја читам,многу ја фалат,па ке видеме,да не испадне истото како со Алхемичарот:)
Сигурно ја има читано некој од тука?Добра ли е ?

Неможе да помине зимски и летен распуст без да прочитам некоја добра книга:)
Ги читам и оние училишни предосадни книги но бидејки морам а не со желба:/

Сега моментално ја читам "Времето на лалињата" но сепак мислам ниту една книга нема да ме освои како " Страници за нашата љубов" и "Порака во шише".

Сакам најмногу љубовни кои ке ме релаксираат и опуштат:pipi:

Јас па сосема спротивно од тебе.Зависи до вкус.А за книгите во школо,има доста убави и поучни книги,еве сега во трета,од руски реализам нема ни едно промашено дело од тие шо се обработуват.

А сега конечно ја земав Папата Јована да ја читам,многу ја фалат,па ке видеме,да не испадне истото како со Алхемичарот:)
Сигурно ја има читано некој од тука?Добра ли е ?

Toa e прекрасна книга само мудро и полека читање е потребно за да се извадат безбројте заклучоци, пораки и една голема порака дека и машките и женските вредат подеднакво само им е потребно шанса.

Инаку љубовта кон книгата е сеуште присутна изгледа тоа што еднаш ти влезе во срце тешко излегува/

Читам книги само кога имам време...

Сега читањето книга ми стана навика секоја вечер по исклучување на компјутерот читам некоја книга. При крај сум со "Дува" а за наредна ја спремив "Пуна куќа" од Агата Кристи.

Сега баш ја читам УБИСТВО ВО ОРИЕНТ-ЕКСПРЕС од Агата Кристи и доста интересна книга ми привлече внимание:salut:

Моментално ја 4итам ,, најбогатиот 4овек во Вавилон" така поу4на е:smir:

А стварно не ми се чита така.Има ли во ск македонски изданија?

Има македонски изданија на:
„Тринаесет проблеми“ - Силсонс, 2005 год.
„Убиство во Ориент-експрес“ - Медиа принт Македонија, 2004 год.
„Убиство со огледала“ - Време, 2004 год.
„Куќата на злото“ - Панили, 2009 год.
„Отворени карти“ - Ѓурѓа, 2009 год.
„Мистеријата на синиот воз“ - Ѓурѓа, 2009 год.
„Во хотелот Бертрам“ - Матица македонска, 2006 год.
„Мистеријата на седумте бројчаници“ - Феникс, 2007 год.

Ти ги напишав издавачките куќи и годините кога се издадени делата за да знаеш каде да бараш. :smir:

До сега сум ги читал лектирите само. Нешто + вака од страна не сум прочитал.

Не читам книги...затава шо немам време..а би сакал да читнувам по нешто..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom