АхамАма не ми остави некој посебен впечаток.Алхемичарот е прекрасна книга.Ја има некој прочитано?
Одамна имам желба да прочитам нешто од Агата Кристи,ама до сега сите книги шо сум ги нашла од неа се на српски јазик и латиницаЧитам книги во слободно време.Најмногу сакам да читам крими романи и ова лето ќе се фокусирам да прочитам што повеќе од делата на Агата Кристи,а ако остане време и нешто повеќе.
Ja имам прочитано и не сум нешто посебно фасцинирана....Алхемичарот е прекрасна книга.Ја има некој прочитано?
Јас па сосема спротивно од тебе.Зависи до вкус.А за книгите во школо,има доста убави и поучни книги,еве сега во трета,од руски реализам нема ни едно промашено дело од тие шо се обработуват.Обожавам да читам книги ама не оние што се за на школо бидејки повекето од нив се сосема неинтересни.А најмногу од се сакам да читам љубовни романи, психолошки и сега во последно време читам некои дела од познати политичари
Toa e прекрасна книга само мудро и полека читање е потребно за да се извадат безбројте заклучоци, пораки и една голема порака дека и машките и женските вредат подеднакво само им е потребно шанса.Јас па сосема спротивно од тебе.Зависи до вкус.А за книгите во школо,има доста убави и поучни книги,еве сега во трета,од руски реализам нема ни едно промашено дело од тие шо се обработуват.
А сега конечно ја земав Папата Јована да ја читам,многу ја фалат,па ке видеме,да не испадне истото како со Алхемичарот
Сигурно ја има читано некој од тука?Добра ли е ?
Сега баш ја читам УБИСТВО ВО ОРИЕНТ-ЕКСПРЕС од Агата Кристи и доста интересна книга ми привлече внимание:salut:Читам книги во слободно време.Најмногу сакам да читам крими романи и ова лето ќе се фокусирам да прочитам што повеќе од делата на Агата Кристи,а ако остане време и нешто повеќе.
Има македонски изданија на:А стварно не ми се чита така.Има ли во ск македонски изданија?