Чипс

• Креатор на темата Креатор на темата Galactikos
  • Време на започнување Време на започнување
Koga e cips vo prasanje ne prebiram mnogu, kakov i da e go jadam.

Најчесто Рафлс јадам највкусен ми е

Ретко јадам чипс, али во последно време сум зависна од овој:
CC-215_L_PRINGLES-SMALL-PIZ.jpg

Знам дека е скап(60 денари е :vozbud:), али најдобар чипс е!
П.С. Во Грција се дупло поевтини, за разлика од Веро:nesum:
Закон чипс,најчесто зимам големо паковање и си гледам филм.:icon_cool

чипс најубав ми е со оној преливон(за мацкање) од сенф и мед... малце е специфичен али најбоље ми е...

Најчесто и тоа во последно време Рафлс со вкус на кечап, малку пикантен, таман да го почуствуваш залакот додека ита кон целта.

Плавиот Патос најубав е и највкусен али веке не го произведуваат:nesvest:
Затоа правам замена со принглсот:vozbud:

Речиси и да нема чипс кој не го сакам. Но сепак, најубави ми се тие кои имаат специфичен вкус, а не оние стандардните што се, солените. На пример вкусови како тие на пица, скара, кечап, лута пиперка... Ммм...:pipi:

Кај да најдам таков прелив? :vozbud:
епа сам ке си напраиш... ке измешаш сенф со мед(светли и двата да бидат) и по малце ке макашшшш..... само за време на спремањето пробувај си дур не ти се погоди мешавината... пошо ако претераш со една од состојките нема да биде ко шо треба... ако треба помош пиши на ПП ке ти пратам рецепт проверен...

Update: Баш денес пробав некој нов наш, Chpitos Flips. Има некој чуден кечаполик вкус, и доаѓа во вид на стапчиња/пржени компирчиња. Но, не беше лош. :)

епа сам ке си напраиш... ке измешаш сенф со мед(светли и двата да бидат) и по малце ке макашшшш..... само за време на спремањето пробувај си дур не ти се погоди мешавината... пошо ако претераш со една од состојките нема да биде ко шо треба... ако треба помош пиши на ПП ке ти пратам рецепт проверен...

:pos: Ти благодарам многу што се трудиш, ама не можам да се насмеам на коментаров бидејќи прво шо ми дојде на памет, “А да земам и компири да сецкам од тенко потенко и да ги држам у фритеза со саати за и чипс да напраам?“

Не ме сфаќај погрешно, го ценам предлогот, и помислив дека може да ми кажеш такво нешто, ама си реков ај да видам да не се продаа некаде. :helou: :smir:

Више го поштувам пченкарниот во склоп со доматен сос (Томатело чили) и малку додадено табаско. Ретко инаку консумирам, ианку ќе се навлечам ко мајмун на банани. До викторгг: пробај ова сосот ако си по лутото, нема да зажалиш.

епа викторгг шо да ти кажам човече ја неам сретнато у продавница таков сеуште....

Најчесто и тоа во последно време Рафлс со вкус на кечап, малку пикантен, таман да го почуствуваш залакот додека ита кон целта.
Ауу каква зараза е чипсов.Дефинитивно број еден за мене=)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom