Четвртфинале: Португалија - Германија 19.јуни 20:45

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Заслужено Германија оди понатака очекувам до финалето да стигнат. :smir:

Иако сум по дефиниција за германците, морам да речам дека победата им беше спорна. Голот на Балак, баш и не беше исправен. Сепак имаше прекршок. Ама ајде бидна што бидна.

јееее португалија испаднааа:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

за жал не го гледав натпреварот само крајот за да го видам повторно кики како плаче и не покажаа
па не е фер:(:(:(:(

Тактички Германците ги победија Португалците.
Двајца шески со Хицлсбергер и Ролфес за Балак да може офанзивно да игра и за да се стабилизира дефанзивата.

Роналдо не се виде, 1-2 пати само и тогаш паднаа голојте. Фридрих добро играше против Роналдо, браво! И Лам јако играше, само централната одбрана имаше проблеми, посебно Мертесакер имаше доста проблеми иначе Германците назад беа стабилни.

Балак јако играше, вистински лидер беше. Најмногу трчаше и ја водеше екипата. Ама и Подолски пак добро играше, едниот шут од 30метри бомба беше, требаше да влезит.

Германија ќе ситгне во Финале а ако се падне со Холандија ќе тепа, тоа е непишано правило.

Реков дека Германија ќе победи, поискусни се, не се манекени ко португалците!
Тактички ги уништија, не можеа крај со крај да сврзат португалчињата!
Германија оди во финале!

Педерски помина Германија, 2 гола по грешка на РИКАРДО.

Да ти е.. утакмицата, ставив пари на Поругалија и ништо. Абе не играа како што треба. Германциве некако подобри беа, заслужено може ама и среќа треба

Иако сум по дефиниција за германците, морам да речам дека победата им беше спорна. Голот на Балак, баш и не беше исправен. Сепак имаше прекршок. Ама ајде бидна што бидна.

А што треба да речат германците за Кристијано роналдо кој се претстави во класичното глумачко дело? Мислам дека знаеш дека за такви работи ако приметат судии се добива жолт а мислам еднаш сум видел и црвен картон да биде поделен за лоша глума.

Што има педерски да ја искористиш слабоста во одбраната на портивникот, па и првиот гол на португаија беше резултата на тоа што португалија искористи момент на неконцентрирана германска одбрана.

Добар натпревар во секој случај, 5 гола, го чекам сега уште Братот да излезе да ми мрчи, дека иако имало 5 гола германците не играле убав фудбал.

Јас мислам дека разликата помеѓу германскиот тим и португалскиот беше тоа што германците играа фудбал, за себе за да победат, а португаија има игра која е убава со око односон играат за публиката.

алал да му е на Рикардо мене тек сеа почнува да ми станува јасно зошто брани во Бетис :pos: :pos: Значи од 6 удари упатени кон неговиот гол 5 беа во рамките на голот, а 3 завршија во мрежа и дури два удари "одбрани" епа нека иде сеа пак нека се курчи сељак смрден

i plus eden so prekrsok od BALAK

Абе со овој прекршок, па малку го буцна а на Хицлсбергер ко му свирна офсајд а не беше? Тоа е фудбал, се дешава, сепак треба да им се честита на Германците, заслужено победија. За разлика од првите игри многу подобро играа.

Штета што испаднаа португалија,ми беа фаворити заедно со холандија, али секоја чест на германците добар фудбал прикажаа.

Добро изиграа швабите ми мислам дека заслужено победија. А да, и поздрав до MVA* - C.Ronaldo

*Most valuable actor

Германците и Италијаните се секогаш непредвидливи. Без разлика како ќе почнат на првенствата и како ќе играат секогаш може да стигнат далеку. Можеби Германија не одигра атрактивно ама одигра мудро и тактички, нешто што Португалија го немаше и затоа ги пакува куферите. Очекувам финале на Германија, а можеби и титула.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom