Челзи - Манчестер Јунајтед | 28.10.2012 | 17:00

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Ваш тип за натпреварот?

• Победа на Челзи

Гласови: 85 41,3%
  • Победа на Јунајтед

Гласови: 90 43,7%
  • Нерешено

Гласови: 31 15,0%

• Вкупно гласачи
    206
Статус
Затворена за нови мислења.
Фановите на Јунајтед треба да му се благодарни на Клатенбург. Да останеа 11 на 11 лошо им се пишуваше. Еве вас да речеме ви скратија пенал, нас ни дадоа два црвени, ок е се тоа. Ама дури и со 2 играчи повеќе на терен (не рачунајки ги судиите нели) неможевте да дадете регуларен гол па мораше да ви биде признат гол од офсајд. МИЗЕРИЈА
Дури и со 9 играчи Челзи до крај трчаше и се бореше, напаѓаше. Освен добриот почеток, не толку добар поради јачината на Јунајтед туку поради мизерната поставеност на одбраната на Челзи друго ништо не покажавте и мора да си прифативте дека сезонава и покрај таквата супериорност во нападот, севкупно гледано едноставно не ве бива. И нема да може на сите утакмици до крај да се вадите.
Aко беше 1-3 којзнае дали Челзи ќе напаѓаше исто, можда ќе напаѓаше и ќе израмнеа, можда Јунајтед од контра ќе дадеа уште некој гол. Можда ќе го промашеа пеналот, не знаеме. До таа 50та минута(до пеналот) утакмицата беше перфектна за око.А за одбраната мора да се подобри, јасно им е на сите тоа.

Скратија пенал кој можеби ќе ја решеше утакмицата нели?

Aко беше 1-3 којзнае дали Челзи ќе напаѓаше исто, можда ќе напаѓаше и ќе израмнеа, можда Јунајтед од контра ќе дадеа уште некој гол. Можда ќе го промашеа пеналот, не знаеме. До таа 50та минута(до пеналот) утакмицата беше перфектна за око.А за одбраната мора да се подобри, јасно им е на сите тоа.

Скратија пенал кој можеби ќе ја решеше утакмицата нели?

Јас сакав да ги тргнам на страна судиските одлуки и само да посочам колку ви е мизерен тимов сезонава кога неможе да даде регуларен гол ни со два играчи повеќе на терен. Истото се случи и против Ливерпул нели.

Јас сакав да ги тргнам на страна судиските одлуки и само да посочам колку ви е мизерен тимов сезонава кога неможе да даде регуларен гол ни со два играчи повеќе на терен. Истото се случи и против Ливерпул нели.

Ви дадовме 2 "мизерни" гола 11 на 11.
Најмногу постигнати голови сезонава од сите екипи во Премиерлигата(24).
Барем фактите исправи си ги ако си решил да напаѓаш некој.

Ви дадовме 2 "мизерни" гола 11 на 11.
Најмногу постигнати голови сезонава од сите екипи во Премиерлигата(24).
Барем фактите исправи си ги ако си решил да напаѓаш некој.

За нападот имате :cuc: од мене. Руни и Ван Перси одлично функционираат. Реков дека целосно гледано не ве бива. При 2-0 требаше тој напад да притисне уште повеќе и да ја реши утакмицата. А што се случи? Сите единаесет играчи ви беа напикани во шеснаесетник пробувајќи да го зачуваат резултатот. После кога се виде дека ќе губите ви се даде предност па дури и тогаш не ве биваше па мораше да биде признат гол од офсајд. Правите пресврти и се вадите со помали тимови ама нема тоа цело време да ви успева.

Фановите на Јунајтед треба да му се благодарни на Клатенбург. Да останеа 11 на 11 лошо им се пишуваше. Еве вас да речеме ви скратија пенал, нас ни дадоа два црвени, ок е се тоа. Ама дури и со 2 играчи повеќе на терен (не рачунајки ги судиите нели) неможевте да дадете регуларен гол па мораше да ви биде признат гол од офсајд. МИЗЕРИЈА
Дури и со 9 играчи Челзи до крај трчаше и се бореше, напаѓаше. Освен добриот почеток, не толку добар поради јачината на Јунајтед туку поради мизерната поставеност на одбраната на Челзи друго ништо не покажавте и мора да си прифативте дека сезонава и покрај таквата супериорност во нападот, севкупно гледано едноставно не ве бива. И нема да може на сите утакмици до крај да се вадите.

1 болд: И првите 12мин. беа 11 на 11, па некако друга слика имаше. Тоа е новиот Јунајтед што лично мене како фан ПРЕМНОГУ ме нервира. Ќе дадеме еден гол (или 2 брзи како вчера) и комплетно се повлекуваме. Без разлика дали играме со Виган или Челзи исто ќе беше. И Виган во таква ситуација ќе не надиграа во шанси, посед итн итн. И пак за тие 11 на 11. Што ако после тие 2 гола повторно Јунајтед продолжеше да напаѓа? Ќе имавме реприза од лани 8-2 или евентуално 1-6? Кај Сити единствено тоа ми се свиѓа што не знаат за доста, го дотолчуваат противникот кога ќе им се укаже шанса.

2 болд: Верувај дека со игра како првите 12мин. можат и 3 гола да дадат, не еден. Али како и да е. Голот беше од офсајд и уште потрагично (за вас) е тоа што со тој гол зедовме 3 бода.

3 болд: Секоја чест, не заслуживте да изгубите, првенствено поради гинењето на терен.

4 болд: За ова си голема грешка. Доброто во сето ова е дека буквално се влечеме по терен, а сепак победуваме. Прашање на време е кога ќе влеземе во препознатлива форма и ќе имаме перфектни резултати (хинт: лани после враќањето на Сколс). :)

4 болд: За ова си голема грешка. Доброто во сето ова е дека буквално се влечеме по терен, а сепак победуваме. Прашање на време е кога ќе влеземе во препознатлива форма и ќе имаме перфектни резултати (хинт: лани после враќањето на Сколс). :)
Ова ја лошо ги перципирам работите, или пак ова значи дека кај и да е ќе го вратите и Рој Кин за да се вратите у форма? :rolleyes:

Ова ја лошо ги перципирам работите, или пак ова значи дека кај и да е ќе го вратите и Рој Кин за да се вратите у форма? :rolleyes:
За малку промарши. Кантона е човекот.
Али идејата не ти е лоша :icon_mrgr:

Јас ти одговорив со текс од ббц ,онака главните делови на мкд,за да видат сите,грешка моја е што не ставив извор ,а ти се фати ко демек ја фатив камења да фрлам по челзи . Дај смирете се со тоа казни и глупости се ке се среди,за клатербург ,за стујардот ,за чичарито,дури и за диматео.
(y)
Чекај а зошто Чикарито и Ди Матео би биле казнети?

vlcsnap-2012-10-29-13h18m56s120.png
Чекај а зошто Чикарито и Ди Матео би биле казнети?
Имаш линк читај што ти пишува,не да се казни Чича туку да се казни инцидентот,фрлаа чаши флаши и се што имаа при рака и при тоа го скршија чоекот (стујардот),а за ди матео за јавно критикување на судија и можно е за тоа што го удри валенсија
vlcsnap-2012-10-29-13h18m44s223.pngvlcsnap-2012-10-29-13h17m18s152.png

За нападот имате :cuc: од мене. Руни и Ван Перси одлично функционираат. Реков дека целосно гледано не ве бива. Правите пресврти и се вадите со помали тимови ама нема тоа цело време да ви успева.

Ниту еден тим во Премиерлигата не може да ги одигра сите 38 меча убедливо, во висок ритам.
Големите тимови ја имаат таа моќ да победат и кога не играат добро.

Вие ја почнавте сезоната одлично, но, ке имате и вие пад во играта. Доколку и тогаш успеете да зимате по 3 бода, ке бидете сериозни конкуренти.

На крај ке излезе дека Јунајтед бил оштетен,заборавив дека и пенал заборавиле да им судат,сепак дерби уткмица е ова,да не беше голот од офсајд којзнае и тоа чудо може ќе го видевме. Сите медиуми известуваат за оштетен Челзи,нема медиум кај што прочитав дека тврди нешто друго,освен од навивачите на Јунајтед.

Gary Neville on Torres's "dive": "If Torres stayed where
he was, Evans could've broke his leg.

Иначе знае некој кога ФА ќе досуди казни за Клатенбург?

Или нема доволно докази.
Пошто нели за Тери имаше доказ а тој беше видео што е извртено 157 степени под западен агол и под сенка изгледа дека му рекол нешто што како демек го нарекува Фердинанд црнец. А он уствари да ти бил драчевец.

Сега милијарди видоа што се случи.
Ако нема казна за Клатенбург после мечов реално треба да се бојкотира ЕПЛ.
А за непостоечкиот пенал од за 2-3 тогаш никој не беше казнет така да не знам зошто би бил сега казнет Клатенбург.
Може само ако САФ се побуни пошто бил оштетен поради тоа што не бил досуден пенал за Јунајтед.
Е ако САФ се побуни тогаш следната недела Клатениот ќе суди Даг ен Ред-Вимблдон карлинг куп за девојчиња во 12 години.

Црвениот на Бане беше чист, не смее да има никаква дискусија околу тоа, ама вториот жолт на Торес воопшто не беше оправдан. Додуша и мене ми личеше дека дајваше на прв поглед, ама не смееше Клатенбург да превземе таков ризик и да му даде втор жолт без да биде сигурен дека навистина не било фаул. Голот беше од офсајд, ама реално тешко се гледаше тоа, а за пеналот незнам што да кажам, некои судии го судат тоа, а некои не, според мене треба да се суди.

Најреално ќе беше да заврши нерешено, ама вака барем е поинтересно:D

Asked whether there was any contact between himself and Torres, Evans said: “At the time I didn’t feel like I’d made contact but I’ve seen it again and there was a bit of contact.
“I didn’t feel like it was enough to bring him down.
“He probably realised he wasn’t getting the ball and I think the referee’s made the right decision in sending him off.

Evans:eek:
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 14:29 ---
G
Иначе знае некој кога ФА ќе досуди казни за Клатенбург?

Nikogas , eve zosto .

" Fellow former ref Graham Poll believes Clattenburg's assistants will be key to the investigation.
He said: "A referee's microphone is on open. Everything he says is heard by two assistants.
"So if Mark said something, the assistants would have heard it."

A normalno pomosnicite nisto ne slusnale i prijavata otfrlena .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom