Челзи - Манчестер Јунајтед | 28.10.2012 | 17:00

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Ваш тип за натпреварот?

• Победа на Челзи

Гласови: 85 41,3%
  • Победа на Јунајтед

Гласови: 90 43,7%
  • Нерешено

Гласови: 31 15,0%

• Вкупно гласачи
    206
Статус
Затворена за нови мислења.
Марк ти ли си? Па да му ебам мајката што чутиш што не кажа порано дека лажат играчиве од Челзи.
МУРИЊО само тој беше измислен за вакви нешта,додека беше тој Ферги и компанија крФ сереа.Повеќе од јасно е дека со Јунајтед навивачи не постојат услови за дискусија.Јас не зборам за никакви теории на заговор и масонски срања,но тврдам дека Ферги има влијание врз ФА и медиумите во Англија.
Гигс ја рокаше жената на неговиот брат па помина низ прсти кај медиумите.
Руни имаше афера со ороспии но и тоа некако помина без врева.
Но кога станува за играчи на Ливерпул и Челзи им ебаа матер од медиумски притисок.
Еј ти врховен суд носи пресуда дека Тери не е виновен за расизам,ФА го казнува Тери па дека е винове.
Сам себе убијал.
И зарем ова е прво дерби каде што противникот на Унитед е оштетен?
Не сакам да барам видеа,слики пошто и самите навивачи на Јунајтед ги паметат сите моменти,јасно им е колку и нас.

Во сите постови на темава ниту пцуев по некого,ниту клеветва употребив,немам ништо против симпатизерите на Јунајтед само нека мислат со својата глава,нека се стават на местото на навивачите на Ливерпул,Челзи,Арсенал,Тотенхем,нека бидат пообјективни во некои работи.

Смешно е да го тужат,дека ги навредувал Микел и Мата (нигер и шпанско џуџе).
Не верувам дека е вистина, поради тоа што е судија во лигата која што е на прво место во светот.Руни не го склиза со двете нозе.Како што реков доколку има дискусија,а очигледно со вас нема,ќе се однесувам со вас како што вие се однесувате.Вчера фино лепо напишав пост во Премиер Лига темата дека црвениот картон на Иванович е сосема заслужен и не требаше да дај уште еден црвен картон.Не дека не го заслужил,туку веќе нема смисла!Знаеш и самиот дека многу порано го заслужи тој црвениот,но си помина со жолт картон.
Има влијание не викам не. На секој голем клуб му се попушта,но некогаш и му се наштетува. Руни долговреме беше на мета на весниците како "жртвено јагне"но се гледа дека се прајш на Тошо па си сервираш самиот се што ти чини.
И јас паметам каква судиска помош уживавте минатите сезони во дерби дуелите,а и пред натпреваров читав по некој коментар како сакате "педерски" да не тепате. :icon_lol:

Едини клуб на кој стварно може да кажам дека му се нанесува најголемата судиска неправда е Ливерпул, колку и да не ги сакам, не можам да се сетам ниту еднаш кога скрцале на некој натпревар со помош на судијата.

Суарез доби 8 меча неиграње заради све што изнакажа. Тери доби 4. Обвинети за истата работа-расизам.

Сите екипи добиваат судиска ''помош'' во форма на лоши одлуки, нема жив човек кој ке ме убеди дека Арсенал не победи против QPR со гол од офсајд, нема сила која ке ми докаже дека Дрогба не ни даде гол од офсајд.

Ме мрзи да се навраќам назад и да пребарувам што све е казнет Јунајтед, Рио доби 8 месеци забрана, еј цела сезона, се најде некој паметен да каже дека тоа било замачкување очи? Цела сезона без централен дефанзивец кој играше во животна форма? Во сезона во која Манчестер врзуваше по 8 натпревари по ред без примен гол со Рио во тимот?
И самите знаете како заврши истата работа со Сити.

Фергусон, мастермајндот кој ја држи цела Англија во своја рака, 5 натпревари затоа што кажа дека судијата не може да трча. 5 од 38.

Руни доби 3-4 натпревари за истото што Торес јавно призна дека му го кажал на Клатенбург, Fuck OFF. Го фатија и камерите. Казна сигурно нема да има, пошто никој ништо не збори за тоа. Руни го казнија.

Се надевам дека пред некој да каже пак дека Фергусон има такво влијание во Англија, па дури и врз медиумите, кои секој ден го селеа Роналдо во Реал, ке седне и ке размисли малку колкаво финансиско, ПОЛИТИЧКО влијание е потребно за да менуваш судии, и да делегираш кој каде ке суди.
Збориме за истата ФА, која не одра цела сезона без играч.

И за крај, да, има големи одлуки во корист на Јунајтед, нешто што не ми се допаѓа воопшто, сакам да седнам и без контроверзии да изгледам дерби натпревар, да не морам да гледам на секоја победа со дамка на нив.

Така да сите други, размислете колку пати вашиот тим бил потурнат од судиите на истата федерација која сега ја плукате.

Смешно е да го тужат,дека ги навредувал Микел и Мата (нигер и шпанско џуџе).
Не верувам дека е вистина, поради тоа што е судија во лигата која што е на прво место во светот.Руни не го склиза со двете нозе.Како што реков доколку има дискусија,а очигледно со вас нема,ќе се однесувам со вас како што вие се однесувате.Вчера фино лепо напишав пост во Премиер Лига темата дека црвениот картон на Иванович е сосема заслужен и не требаше да дај уште еден црвен картон.Не дека не го заслужил,туку веќе нема смисла!Знаеш и самиот дека многу порано го заслужи тој црвениот,но си помина со жолт картон.
Има влијание не викам не. На секој голем клуб му се попушта,но некогаш и му се наштетува. Руни долговреме беше на мета на весниците како "жртвено јагне"но се гледа дека се прајш на Тошо па си сервираш самиот се што ти чини.
И јас паметам каква судиска помош уживавте минатите сезони во дерби дуелите,а и пред натпреваров читав по некој коментар како сакате "педерски" да не тепате. :icon_lol:
Како бе смешно? Нели сите се борат против расизамот после тоа со Суарез и Тери? Чудно еј демек само играчите на Лпоол и Челзи се расисти:D
Ти можеш да веруваш и дека Чичарито дал гол регуларен ама фактите велат обратно,ќе почекаме да видиме што се случи но искрено не верувам дека ќе биде доживотно ќе биде казнет Марк,не зезај ќе оди на штета на Јунајтед тоа,минус еден судија на списокот.
Како и да вртиш против Марк се собраа бајги работи,расизам,лошо судење и уште го оправдуваш така,најдобар судија? може е во таа класата на топ судии ама најдобар чисто сумљам да има во Англија таков? На највечи дајвер Јанг му суди таков фаул,па ако беше рамноправен судијата веќе требаше да му покаже минимално жолт на Еванс а не обратно му дава жолт на Торес за симулација? Јас како што знам жолт картон за симулација се дава највеќе за симулирање пенал нели?
Него уште има утакмици до крајот,се се врти и самите памтите што ви се случи минатата сезона во 93та:ROFLMAO:Опасна работа е Кармата;)
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 19:17 ---
И на крај Дејвид Гил не е сигурно во бордот на Челзи:icon_lol: Победиве на Јунајтед со Лпоол и Челзи не вредат 6 бода туку дупло,ем мајнд фак ем победа.
Ај нека ви е за арно победава,честитав уште со мојот прв пост

Смешно било тоа што Челзи ќе го судел Клатенбург за навреда врз играчи. :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Значи може што сака да прави судијата, а неможе ништо да биде превземено против него?

Се надевам дека пред некој да каже пак дека Фергусон има такво влијание во Англија, па дури и врз медиумите, кои секој ден го селеа Роналдо во Реал, ке седне и ке размисли малку колкаво финансиско, ПОЛИТИЧКО влијание е потребно за да менуваш судии, и да делегираш кој каде ке суди.

The person at the head of the PGMOB and who is in charge of selecting which referee gets handed which game is Mike Riley, an ex professional referee who is most famous for giving a penalty for a clear dive by Wayne Rooney in the 2004 Man United 2-0 win against Arsenal which ended the
Gunners 49 game unbeaten streak.
Riley was accused of pro United favoritism throughout his career. For younger readers, he’s my generation’s Howard Webb.
According to the Guardian’s research, which goes to back to the beginning of the 1997-98 season until 2004, “Riley refereed 23 United games in all competitions and gave 12 penalties for United in that time, but only three against them. And he has sent off five of United's opponents.
At Old Trafford, Riley's record is weighted even more heavily in favor of United: He gave 10 penalties in the 14 games he officiated to the home side, Manchester United.”
Riley’s bias was so suspected than when was awarded the Everton vs Man Utd FA Cup semi final to officiate in 2009, David Moyes actually called for an investigation on whether Riley was a United supporter.
This is the man who now decides which premier league games to assign to referees.

@UnknownHero,
Тоа што е ставено во цитат не се мои зборови, и ке те замолам да ги корегираш.

Како бе смешно? Нели сите се борат против расизамот после тоа со Суарез и Тери? Чудно еј демек само играчите на Лпоол и Челзи се расисти:D
Ти можеш да веруваш и дека Чичарито дал гол регуларен ама фактите велат обратно,ќе почекаме да видиме што се случи но искрено не верувам дека ќе биде доживотно ќе биде казнет Марк,не зезај ќе оди на штета на Јунајтед тоа,минус еден судија на списокот.
Како и да вртиш против Марк се собраа бајги работи,расизам,лошо судење и уште го оправдуваш така,најдобар судија? може е во таа класата на топ судии ама најдобар чисто сумљам да има во Англија таков? На највечи дајвер Јанг му суди таков фаул,па ако беше рамноправен судијата веќе требаше да му покаже минимално жолт на Еванс а не обратно му дава жолт на Торес за симулација? Јас како што знам жолт картон за симулација се дава највеќе за симулирање пенал нели?
Него уште има утакмици до крајот,се се врти и самите памтите што ви се случи минатата сезона во 93та:ROFLMAO:Опасна работа е Кармата;)

Откај си па толку сигурен дека ги навредува?
-Јас можам да украдам 1500 денари и да го накривам дека другар ми го сторил тоа. Дали тоа го прави него директен виновник?
-НЕ!

Затоа не ми продавај овде пуфки.На крај краева што може да смениме ние на форум,оди протестирај пред ФА или не ти се оди до Англија?

Кармата ви се врати или не се важи кога е во полза на Челзи?

Кармата ни се врати.

Лани 5 меча добивме со помош од судии и 2 со помош од федерација па еве сега ни се врати се тоа :oops::(:place:

Прегледај го приврзокот 51476
fantomX ,и сите што верувате у глупите теории на заговор, eте ја раката на Луиз на резултат 1-2. Ако толку според тебе мораше Јунајтед да го добие натпреваров, за да не биде предалеку од врвот, ќе се свирнеше пенал и ете ти пак 2 разлика(можеби) во 50та минута. Како судиите би испуштиле таква можност да го фаворизираат Јунајтед? Никој немаше да се побуни зашто имаше контакт, а и судијата ќе си беше чист.

Како бе еден не искоментира за ова ? И во кладилница кај шо глеав, абе сите замолчија кога видоа топката дека удри во раката на Луиз. Исто како што никој не искоментира за стартот на Кејхил лани. Али кажав за таквите, уште 5 пати по ред така да тепа Јунајтед никоаш нема да ми биде криво.
Има разлика меѓу теории на заговор и очигледен маркетинг.
Манчестер Јунајтед вчера МОРАШЕ да победи.

Не ја виделе раката од Луиз, јебига, и судиите се луѓе и грешат. Затоа мораше силом, отпосле, со еден дискутабилен и еден фиктивен црвен картон и гол од офсајд. Тоа е тоа.
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 20:43 ---
Ја стварно не ве разбирам, фанојве на Челзи шо се буните уште, а фанојте на Манчестер Јунајтед шо јадите гомна иако сте прејадени од таква работа. Малку битни се во случајов и едниот и другиот клуб, и Арсенал и Ман Сити да беа на пример, исто ќе беше.

А најјакото е, вербата во светоста на Премиер Лигата! :pos:

А на 1-2 кога Луиз си играше со рака у 16, тогаш? Којзнае.. можда Челзи немаше никогаш да го даде тој втор гол ако беше 1-3.
Глупи се овие муабети што ќе било ако било. :)

Али како и да е.. WE DO WHAT WE WANT :icon_mrgr:
Тој Челзи ве усра од 30 до 60 минута, па и да примеше гол од пенал (што ви беше и едниствената шанса(?) во тој период), со 11 играчи ќе ви дадеше уште 3.

Тој Челзи ве усра од 30 до 60 минута, па и да примеше гол од пенал (што ви беше и едниствената шанса(?) во тој период), со 11 играчи ќе ви дадеше уште 3.
Тие ако давале, ќе дадеа.
Немаше до 12та минута 2 да примат.

Тешко ви е да признаете и дека Челзи покажа подобра игра од Јунајтед вчера?
Добро зошто повторно да го пишувам истото.

Вчера убаво кажав.
Челзи не заслужи да изгуби, но исто така не го надигра Јунајтед за победа. Реален исход, нерешено.
Беа подобри како што кажа членот погоре од 30 до 60та минута. Но само тоа време се игра фудбал?
Мислам сварно е глупаво. Да. Изгубивте поради глупите грешки на судиите, ама пак ептен си ја вртите работава како вас што ви одговара т.е. не гледате реално.
Тредиот гол, ДА, од офсајд беше.

Мислам ептен ми се глупи муабети од типот.. да бевме со толку играчи, уште 3 ќе ви шибневме, а од друга страна пак, ееее ние ќе го дадевме голот од пенал од луиз, и исто така кога јанг ќе излезеше сам пред чех.
Глупости.

Тие ако давале, ќе дадеа.
Немаше до 12та минута 2 да примат.

Првиот гол беше на жими кур, топката удри во Луиз и влезе во голот. Инаку незнам што не признаете дека чера топката ви беше скриена во шише, незнам зошто барем тоа не го признаете?
Поседот на топката во некој моменти беше дури 70-30, во корист на Челзи.
Баш преги праев муабет со еден Ман.Утд фан и ми вели, а виде на крајот колку беше поседот, ми вика 50-50.
Па како нема да е 50-50 кога 20 минути игравме без 2 играчи, да беше сега Барселона наместо Ман.Утд ке беше посед 100-0 во корист на Барса.
Чера бевте очајни и имавте доста среќа, а и ви беше судено да победите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom