Chelsea v Liverpool | Stamford Bridge, London | 06.02.11 17h |

Кој ќе победи на дуелот на Стемфорд Бриџ?

• Вкупно гласачи
    108
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
K

kalimer0

Гостин
Имајќи предвид дека Ливерпул веќе е надвор од трката за титула додека Челзи со последни сили се обидува да се врати во истата, очекувам отворен фудбал каде што двата тима ќе одат на победа. Како фан се надевам на Сина победа

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
И двете екипи се враќаат по серијата слаби резултати. Челзи игра како што треба пак, иако воопшто не ми е јасно како паднаа после одличниот старт на сезоната. Ама од друга страна и Ливерпул игра на најдобро и најконтинуирано ниво од кога Кени дојде на менаџерското место. Последнава утакмица излезе со крајно чудна формација и избор на играчи, ама испадна многу правилна.
За Челзи не можам детално да анализирам бидејќи не ѓи пратам толку внимателно. Ама си играат како што доликува.
Уште поголемо значење добива натпреварот заради емоциите кои ѓи предизвика Торес. Додуша ако игра, како што рече фантом, нема да е изненадување ако не биде во прв состав. Од сите 4-5 утакмици кои Ливерпул ѓи играше против Атлетико Мадрид, секогаш имаше некој изговор Торес да не игра. Затоа не знам.
Има само неколку грешки во воведниот пост за дербито. Керол нема да е стартер со сигурност бидејќи е повреден, а според информациите ќе биде надвор од терените уште некоја недела. Исто и во последните утакмици на Ливерпул има грешка, не беше 3:0 против Фулам, туку 1:0.
Како и да е, навивачки типувам за Ливерпул. И имам основа за тоа заради последните резултати и препородувањето кое го предизвика Далглиш заедно со Стив Кларк. Ама и секој фан на Челзи има основа да очекува победа, исто од последните резултати на екипата.
Уште еднаш ќе кажам, пратете го Лукас, иако сите го исмејувате, на Енфилд против Челзи беше убедливо играч на натпреварот.

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Како никогаш досега оваа утакмица привлекува внимание а причината е повеќе од јасна.
На почетокот на сезоната едно ми беше јасно, Челзи ја имаа можеби најдобрата прва 11ка во лигата. Со оглед на ситуацијата во другите клубови и стабилноста која толку си ја сака Анчелоти мислев дека ќе се прошетаат до титулата. Ама се излажав. не верувам дека е до тренерот. Повеќе би рекол до сувопарната клупа во која ги има Босингва, Жирков и некои млади момци како Мекекран, какута....Секоја чест за момците, верувам дека се светла иднина на клубот ама не се светла сегашност. Арсенал е корпус деликт дека ос млади сили не може да се тргне во лов на трофеи.

Во Ливерпул ситуацијата е многу полоша...претходните газди и лошата трасфер политика на Бенитез и пред се грдиот Хоџо го изфрлија тимот од големата четворка и го претворија во просечен клуб. Новото раководство и Кени Далглиш верувам дека се на прав пат да го вратат клубот на старите патеки. Во поглед на составот на Ливерпул сметам дека на тимот очајно му требаат крилни играчи. Сепак игррачи како џерард, меирелеш и Кајт кога ке им се погоди денот можат да решат секој противник, ама можат и да изгубат.

Кога станува збор за дерби утакмица апсолутно не се занимавам со статистики. Поготово оваа, двете екипи иако со солиден скор н последните утакмици сепак важат за екипи со променлива форма. Ќе биде тешка утакмица, физичка а ќе биде решена со еден потег. 1-0 е најверојатниот изход само на која страна ке е единицата. јака страна на челзи е Лампард, не само што може да распали од 30метри туку и психички очигледно делува врз остатокот од тимот. Слаба страна...Тери, колку и да го ценам како одбранбен фудбалер некако не ми е сигурен оваа сезона, не е константен како што беше пред 2-3 сезони.
Ливерпул како главен адут ке го има мотивот. Тимот предводен од Стиви Џ и Карагер едноставно ке изгине да му докаже на Торес дека направил погрешен избор. Тимот не игра најсјајно но она што според мене е најбитно полека но сигурно се стабилизира.
Едно е сигурно, ќе биде тензиќно со многу фаули, физичка игра и картони. Голови не очекувам многу. 1 гол само ме интересира на која страна ке падне.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611

Фантастична акција.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.622
Поени од реакции
14.527
И на двата тима им тргна во последно време, очекувам отворена игра од двата тима и победа на Челзи, само поради тоа што имаат предност затоа што се домаќини, и мислам дека таа предност ќе ја искористат. И двата тима се скоро изедначени според играчкиот кадар, така да мислам дека еден момент ќе го реши натпреварот, тесна победа на Челзи.

P

PewDiePie

Гостин
Интересни е ова размислување имајќи во предвид дека тимот на Челзи распали во претходните две кола и размонтира солидни противници, кои сличајно или не, го ставаат Ливерпул во сендвич на табелата. Сето тоа, без Торес, башка шо реална е можноста да не стартува.
Абе ок е тоа,ама ова е дерби така да немаат многу врска претходните утакмици ни противници. Јест да Челзи ми се најсимпатичен тим во Премиер ама некако ми иде утакмицава на X2. Може и да ме лаже интуицијата али важно ќе биде јака утакмица за гледање.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363

Пазете се од ѕверот!

Типувам на минимум 7 жолти картони!

Резултатот можеби досега најнеизвесен, јас како навивач на Ливерпул се знае за кого типувам!

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Многу отидовте предалеку со темава..Еден куп пишување,али најбитно е да има добар фудбал утре и да уживаме едноставно..Па нека победи подобриот..Мој тип 2-0 за Челзи..

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Крајно неизвесна утакмица, не очекувам многу голови, ама се надевам Ливерпул ќе даде повеќе :)

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Мој тип од 0-7 гола
:icon_mrgr

Статус
Затворена за нови мислења.