Часовници

Што мислите за Timex како буџет часовници? Вредат ли воопшто тие до 100$?

1627983646477-png.981896

Автоматски споено мислење:

cRwJd8W.jpg

116680.jpg

IWC Portuguese

iwcportuguese_front6-jpg.942257

мене најодвратни ми се овие новиве смарт часовници, као која е поентава на часовников што има иста downgrade-ната функција како уредот што ти е во џеб и кој што треба скоро секојдневно да го полниш.
Имавме дискусија поназад, ама изгледа те мрзело да скролнеш…
Смарт-вач не ти е multi-media уред како телефонот! И не само што не е даунгрејднат, туку за тоа што е дизајниран, е сто пати подобар од било кој телефон!
Физика :toe:

верзија на касиово ?
Toa e Casio Lineage LCW-M170D-1AER, preubav e mislam i ima taa multiband 6 radio funkcija za samo da mesti vreme 6 pati na den, dobar izbor, ja se mislev za istoto ama naracav slicno, LCW-M100TSE-1AJF, seuste cekam za FedEx carinenje :(

Toa e Casio Lineage LCW-M170D-1AER, preubav e mislam i ima taa multiband 6 radio funkcija za samo da mesti vreme 6 pati na den, dobar izbor, ja se mislev za istoto ama naracav slicno, LCW-M100TSE-1AJF, seuste cekam za FedEx carinenje :(
видов дека е околу 150е шо е супер . Сеа уше 80 евра за шипинг :LOL: :LOL: :LOL: да најдеме

Дечки батерија кај може да најдам за Samsung S3 frontier smartwatch а да не е AliExpress?

Со развојот на смарт часовниците,стигнаа до степен шо не можат ни традиционално часовниците аналогни ни па дигитални да извршат функции .

Ме интересира. Веќе ефтини цени има . Дали би лупнале пари на смарт или традиционален часовник ...

Лично јас,на смарт часовник .... Веќе и есенцијален ми стана за работа искрено .

Ме интересира повеќе мислења
Механички аутоматик нема да сменам со мини таблет никогаш (па ни тогаш). :)
Сакам да кажам, тоа не е часовник туку е уред со друга намена. Ако ти треба тогаш ти треба. Но замарањето постојано да ја полниш батеријата и реалноста можност да те остави на цедило (да се испразни батеријата) го прави за мене неупотреблив за намената. Па лоша видливост на сонце а часовник ти треба баш кога си надвор, итн, итн.

Интригиран сум од е-инк паметните часовници, проблемот е зависноста од смартфон. Веројатно во иднина кога ќе начекам ќе земам некој Гармин кога ќе исфрлат модел со е-инк екран и подобри сензори. Тоа за специфични ситуации инаку за другото механички часовници, и понекој Casio за секојдневни груби работи.

mora malku poostro za da naucis. ete sega nauci nesto novo.

Прегледај го приврзокот 375155

falat nekoj brendovi definitivno ama uglavno vaka izgleda...

sve sto ne e tuka i e marka od tipot amani, guci itn ti e 10 nivoa podole zasto koristi relativno losa mehanika u sporedba so ovie. sekoj sto razbira saati ke ti kaze samo ova i nisto drugo...

Восток ги нема. :unsure:

Пред да го купам, убаво се информирав по нет…
Ни еден не е ни приближно блиску по точност до него! И тоа во повеќето параметри..

Буквално во споредба со инструменти како референтни вредности, го избриша подот со извиканиот и дупло поскап Гармин феникс икс 7!
(После тоа испадна дека и други поефтини саати се поточни од фениксот, и останатите гармини.. најголема превара испадна дека е гармин)
Дај примери друже.

Последно уредено:
Треба посебна тема за тие смарт ѓубриња од саати да се отвори,срамота е да тука да се збори за нив.Кој носи саат за да му служи бе хејковци? Часовник се носи од мерак,не за да видиш колку е саат ебаго

Треба посебна тема за тие смарт ѓубриња од саати да се отвори,срамота е да тука да се збори за нив.Кој носи саат за да му служи бе хејковци? Часовник се носи од мерак,не за да видиш колку е саат ебаго
И да видиш колку е саат служи.
Ама не да ти мери пулс, шеќер у крв, крвен притисок, чекори, калории и какви ти не глупости.

И да видиш колку е саат служи.
Ама не да ти мери пулс, шеќер у крв, крвен притисок, чекори, калории и какви ти не глупости.

шеќер мислам не може да мери, пошто треба примерок од крв да земе. Али пулс, чекори, џипиес у детали мери. Дури може да види и кога си преминал улица од друга страна, е толку е точно. Некои и ЕКГ праат од поскупите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom