Часовници

Каишката е океј, не е нешто посебно, но секако планирам да ја сменам со кафеава кожна.
Сменето:

20151221_232847.jpg

20151221_233445.jpg

Ако не се препознава сигурно е прва копија. Нема шанси некој да подари таков скап часовник. [emoji16]
Брат истото го мислам и јас ама не е класичен поклон туку нешто од средново јахја кемал беа германија кај фамилии и на испраќање џомбава го извадил сатот од рака и му го дал на братов. Затоа прашувам дали има некаде каде што вршат проценка

Брат истото го мислам и јас ама не е класичен поклон туку нешто од средново јахја кемал беа германија кај фамилии и на испраќање џомбава го извадил сатот од рака и му го дал на братов. Затоа прашувам дали има некаде каде што вршат проценка
Дали е саатот на батерија?

Дечки брат ми има добиено поклон часовник во германија овој модел поточно Ulysse Nardin 322-00.Каде може да проверам дали е оргинал?
По интернетов гледам дека многу тежко било да препознаеш копија.

Прегледај го приврзокот 135096
Пробај директно да ги контактираш, можеби ќе ти помогнат.
http://www.ulysse-nardin.com/en/swiss_watch_manufacturer/Contact.html

Пробај директно да ги контактираш, можеби ќе ти помогнат.
http://www.ulysse-nardin.com/en/swiss_watch_manufacturer/Contact.html
Секако треба да го носи на профилактика кај часовничар, автоматските часовници бараат одржување еднаш годишно, па саатчијата ќе му каже дали механизмот е јапански no name :)

Саатот е кинеска копија, прашање е колку ќе иде точно.
Ако е копија ќе си ги врати парите. А како го примети?[DOUBLEPOST=1450981726][/DOUBLEPOST]
Саатот е кинеска копија, прашање е колку ќе иде точно.
Ако е копија ќе си ги врати парите. А како го примети?

Ако е копија ќе си ги врати парите. А како го примети?[DOUBLEPOST=1450981726][/DOUBLEPOST]
Ако е копија ќе си ги врати парите. А како го примети?
Не можеш да очекуваш оригинални часовници од ибеј, башка цената е екстремно ниска за да биде часовникот оригинал, друга работа е што на сликата од авион се гледа дека е кинеска копија, нема никакви податоци за тоа каков механизам е и за кој модел на сеико станува збор.

Не можеш да очекуваш оригинални часовници од ибеј, башка цената е екстремно ниска за да биде часовникот оригинал, друга работа е што на сликата од авион се гледа дека е кинеска копија, нема никакви податоци за тоа каков механизам е и за кој модел на сеико станува збор.
Го платив, баш ме интересира што ќе стигне :D

Вреди сатов $6? Користен сеико, кварцен. Го добив на аукција случајно.
6 долари е бре човек, единствено може да не вреди ако не стигне...[DOUBLEPOST=1451120220][/DOUBLEPOST]
Убав дизајн, но што покажува малата стрелка? И колкав е дијаметарот на саатот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom