Champions league final 2012, Баерн Минхен - Челзи, 19.05.2012, Arena Munchen

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Победник?

• Баерн во регуларно време

Гласови: 99 46,9%
  • Челзи во регуларно време

Гласови: 65 30,8%
  • Баерн по продолженија

Гласови: 12 5,7%
  • Челзи по продолженија

Гласови: 10 4,7%
  • Баерн на пенали

Гласови: 6 2,8%
  • Челзи на пенали

Гласови: 19 9,0%

• Вкупно гласачи
    211
  • Гласањето е завршено на .

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Грешка на тренерот што не вежбале пенали? :pos:
Абе човек, овие цел живот вежбаат пенали :D
Е сега околу псхилошката ситуација, сигурно списокот тренерот би го имал во секој момент, ама овие одбиваат да шутираат пенали.
Знам дека вежбаат пенали на тренинзи и не се некој полупрофесионален тим, ама мене ми личи според пишуваното дека влегле неподготвени за таква разврска и недоволно се подготвиле.
Не го дискредитирам можеби човекот си е одличен тактичар, ама тренер со авторитет не би дозволил вакво нешто во финална утакмица да се расправаат во последен момент кој да шутира пенали.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Знам дека вежбаат пенали на тренинзи и не се некој полупрофесионален тим, ама мене ми личи според пишуваното дека влегле неподготвени за таква разврска и недоволно се подготвиле.
Не го дискредитирам можеби човекот си е одличен тактичар, ама тренер со авторитет не би дозволил вакво нешто во финална утакмица да се расправаат во последен момент кој да шутира пенали.
Исто така според мене, грешка на тренерот е што Робен го шутираше првиот пенал, требаше да претпостави дека нему оди последно време со пеналите, промаши со Дортмунд, со Реал многу беше тенок голот од пенал, можеше според мене Лам да го стави ми изгледа многу посамоуверен од било кој друг од Баерн!

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Исто така според мене, грешка на тренерот е што Робен го шутираше првиот пенал, требаше да претпостави дека нему оди последно време со пеналите, промаши со Дортмунд, со Реал многу беше тенок голот од пенал, можеше според мене Лам да го стави ми изгледа многу посамоуверен од било кој друг од Баерн!
За пеналот во продолженијата не се прави никаков проблем, сите се самоуверени во тој момент и сите сакаат да се прослават со тоа што тоа беше шансата можеби да се донесе титулата. На крај краева, и не е Робен толку крив, солидно ја шутна а Чех ја фати. Да се фрлеше Чех на другата страна Робен ќе беше ѕверот нели?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
За пеналот во продолженијата не се прави никаков проблем, сите се самоуверени во тој момент и сите сакаат да се прослават со тоа што тоа беше шансата можеби да се донесе титулата. На крај краева, и не е Робен толку крив, солидно ја шутна а Чех ја фати. Да се фрлеше Чех на другата страна Робен ќе беше ѕверот нели?
Добар шут беше од пенал на сите од Баерн што шутираа, а Чех не им ги фати, значи ако се добро шутира голманот колку и да ја процени страната нема шанса да ја фати, или пример од наша страна Луиз и Ешли кол кога ги шутираа пеналите!

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782

In your face ....

Темава скрена . Некои фанови од Барселона ја окупираа и се осеќаа како нивниот тим да победил па почнаа сликовито да ги покажуваат нивните титули. А убаво Боби[Mкд] напиша ( Champions league final 2011-2012 , Баерн Минхен - Челзи , 19.05.2012 , Arena Munchen ) - треба да си неписмен па за да почнеш такви разговори.

Ајде тие во ред , имаат титули во ЛШ и имаат право да се фалат, ама овај " deki " фан на Арсенал и ми кажува Лондон бил црвен . Не гледам да е црвен и не е Валентин за такви ствари . Лондон како и секој град (сонце , повеќе дожд , улици , ресторани , разна храна и.т.н ) . Нека оде да гледа Канал 5 ќе му одговара на неговата интелигенција . После ова може слободно да кажам Лондон е син , и дека Chelsea is Pride of London :) , а оваа година и Pride of all England .

Се бореа стигнаа до финале им се оствари желбата тоа е тоа . Се гледаме наредна сезона со поголеми сили :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.651
овој не е ракометен судија, што го пишувал текстот?
Поранешен ракометен судија, сега работи нешто во IHF, или EHF. Текстот му е во стил... Види, ја бев на финале во ЛШ :pos:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Поранешен ракометен судија, сега равоти нешто во IHF, или EHF. Текстот му е во стил... Види, ја бев на финале во ЛШ :pos:
Ви се верува дека овој го имам видено пред утамица со англија, втората, на кеј каско седи со некој пријатели и се препукуваше со англичаните, дури и едниот од негово друштво ги предизвикуваше на ферка и за малку ќе имаше инциденти, дојде полиција, па овој ракометарот отиде во весе се пресоблакаше да не го познаат п ооблека. А сега пишува дека навива за англичаните. Кое лицемерие.

F

fantomX

Гостин
Му посакувам на Баерн шо побрзо да освој ЛШ исклучиво заради фер навивачите. Со каква стока, со какви коњи од фаној сум имал контакт, море биволи нартикулисани; овие од Баерн генерално човеци се.

KTBFFH

Schutzstaffel SS
Член од
19 август 2009
Мислења
137
Поени од реакции
269
I trofeite mora da pominat na carina :cool:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од