Цензура на интернетот - SOPA/PIPA/ACTA/PCIP (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Dexter26
  • Време на започнување Време на започнување
Убаво си напишал,"наводно",нормално дека ќе биде наводно и сомнително кога овој текст како да е пишан од т.н. "корпорациски" новинари-тоа се оние кои немаат врска со објективното новинарство,туку имаат врска со профитерското и лажно новинарство,пласираат убаво спакувани и брендирани вести кои им одговараат само на оние кои платиле за нив(кај нас ваков новинар беше Ѓероски од А1 кој работеше за нашиот јужен сосед).Еве денес паднаа и моите лични херои -btjunkie-веројатно ова е почеток на крајот на интернетот каков сите ние го сакаме и познаваме,да ја имаме Замунда,но прашање на време е кога и таа ќе биде под притисок и нападната.Во секој случај војната започна,ќе видиме кој ќе победи на крајот,сепак и ние сите не смееме да бидеме пасивни и ладни нкон сето воа,да не се случи на крајот да мораме да плаќаме и за сосема банални работи и сајтови,поздрав!
Иако и јас се сомневам во цифрите и сметам дека се напумпани, мислам дека нема сомнеж дека дебело профитирале... Не верувам дека нивните вили и спортски коли биле 'фалсификувани' на некој начин од страна на новинарите. Што се однесува до самиот интернет, не верувам дека крајот е близу, оптимистичен сум поради тоа што паднаа ПИПА и СОПА, а за АКТА допрва ќе има протести... Ако ја посетуваш замунда редовно, ќе приметиш дека бројот на "зелени" претставници (против АКТА) постојано се зголемува, а и најавени се и протести низ цела Бугарија. Свесни се дека ако помине законот, ќе падне и замунда за многу брзо време.

Вчера во една друга тема постирав и слика, денеска ми реплицираа и гледам
изгледот на сликата денес е ваков:
image_09.jpg

Почнаа и со вакви пораки?

banner.jpg

газдиве на мегауплоад имаат повеќе обвиненија од покоен Осама Бин Ладен.(n)

Ај ова копирајт-мопирајт, ама ова со рекетарствово не ми иде во глава...

Можеби не е лошо да се спојат темите за ACTA/SOPA/PIPA со оваа затоа што во основа се вртат истите теми и се работи за една и иста операција.

Што поточно БИ СЕ НАПРАВИЛО ако гласаме на линков?
Јас гласав,али не гледам како оваа петиција би сменила нешто..anyone?

In days, our petition will be delivered to decision-makers in Brussels -- let's reach 2 million!
Петицијата ќе стигне во Брисел за одлука... 2 милиони луѓе што не се согласуваат не се малку.. А СЕГА, дали е ова вистина, немам поим, али во секој случај, се што е против овие сра*а го поддржувам. :)

ACTA, или Anti-Counterfeiting Trade Agreement e договор за "заштита на авторски права" и "борба против пиратеријата" кој беше потпишан уште во Ноември 2011 од САД (изненадени?), Мексико, Јапонија, Нов Зеланд и дрн дрн дрн... уште еден куп земји. А истиот договор беше неодамна потпишан од ЕУ, иако за ова треба дополнително да се дебатира за Европскиот Парламент. Лобисти, сега ви е шансата.

Кратко кажано, ова е бетер и од СОПА и од ПИПА зошто го опфаќа целиот свет и подразбира глобална соработка во "борбата против пиратеријата". Исто како и одбиените СОПА/ПИПА, според овој закон речиси секоја активност на интернетот може да биде криминализирана и им дава моќ на ze government да затворат која било страна или уапсат кого било, ако одредена корпорација или политичка елита се побуни. Фактички, им се дава неограничена моќ... Можат да заќутат било кого.

Педери.
Тоа ли се фашисти бре?

Фашисти треба да имат шлемови, кукасти крст и хитлер.

Јас мислев дека само подфорумот религија ти e терен за тролање. :(
Таму сите троламе. Му даваме значење на подфорумот со тоа што го третираме како trolling center. :)

Стигнавме до момент кога можат да те земат од дома, да те екстрадираат и роднините да не можат да те најдат некое време. Кај сакаш поубаво...

Стигнавме до момент кога можат да те земат од дома, да те екстрадираат и роднините да не можат да те најдат некое време. Кај сакаш поубаво...
..а со светот владее масонска фамилија на еврејски гуштери кои се хранат со нашиот страв.

Џабе се потресувате, ни пипа, ни мипа ни сопа нема никад да профункционираат.

Џабе се потресувате, ни пипа, ни мипа ни сопа нема никад да профункционираат.
Ова ме потсеќа на одредени либерали, соросоиди и невладини органзации кои тврдат дека во Македонија има супер соживот... :icon_lol:

Ти нив не ги сакаше многу нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom