Цени на горивото!

• Креатор на темата Креатор на темата sanatorium
  • Време на започнување Време на започнување
До сега не молзеа од нафтата,сега малце од гасот,не може да остане ефтин плинот кога има криза,ќе чекаме подобри времиња а до тогаш ќе се гушиме во неквалитетен плин кои смрди во пречник од 3 КМ...

Плинот на кои возат во Македонија е течен нафтен гас и се добива при дифракција на сурова нафта исто како што се добива и бензинот и дизелот, што значи е поврзана со цената на суровата нафта(природниот гас е тој кој не е поврзан со цената на нафтата). Цената на плинот кај нас не сме да надмине 70% од цената на бензинот.

Најдобро да се возиме на руски плин, а се сеќавам кај нас кога бензинот беше 60+ денари во Русија беше 30 ден, а во Англија 100 ден:smir:

Отиде бензинот нагоре ... од вечерва :nesum:
Рипнал доларот наводно , а башка и војна водел Израел ...
Серковци бе , а нафтата на 30 долари по барел што падна а ?:nesum:

Од каде ова дека ке оди нагоре? Регулаторната комисија заседаваше?
Од извори блиски на ...
Ајде да не кажувам , ќе видиш на вести после :toe:Ми рекоа дека околу 3 денари ќе рипне т.е отприлика 7% . Истово се случи од синоќа во Хрватска !

Од извори блиски на ...
Ајде да не кажувам , ќе видиш на вести после :toe:Ми рекоа дека околу 3 денари ќе рипне т.е отприлика 7% . Истово се случи од синоќа во Хрватска !
Ајде ке видиме... Патем читни го ова, си претерал со потписот.

Бензинот скокна колку да го споменат, ама дизелот...

Баш сакам да слушнам образложение, нека ги изедначат бензин-дизел вака само фрустрации ствараат, дури и мене ме накурчи што сум на бензин

Golema rabota 46.50 95-ta a 98-ta 47.50 dodeka za 100 den nalivaat 2 L benzin super ma kakvo super odlicno

Абе не е можно, рипна 5 денари и на ниедна пумпа нема нафта :vozbud: Или навистина нема, или ќе продаваат се` по новата цена :smir:

Јас фурам на бензин па така да сега за сега се ми е исто, само пак за 2 недели да не им рипне цената.

Абе не е можно, рипна 5 денари и на ниедна пумпа нема нафта :vozbud: Или навистина нема, или ќе продаваат се` по новата цена :smir:

Нормално дека чекат 00:00 за да пуштат по нова цена :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom