- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.810
- Поени од реакции
- 5.078
Тоа е вистината не многу позната и не баш пријатна за многу.,,,ti ovoa seriozno,,, pri zdrav pamet i svest go napisha,,,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа е вистината не многу позната и не баш пријатна за многу.,,,ti ovoa seriozno,,, pri zdrav pamet i svest go napisha,,,
Stef ne gledam nitu se zamaram so vestiЗборат луѓе вакви работи. Проблемот е што немаат појма од економија а гледаат вести. Проблемот е и демократијата секој има право на глас и хаос е. Глеј си вести и нервирај се и верувај во вакви работи. Повторно ќе гласаат за идиоти и секој лесно може да ги манипулира. Мислам дека е проблем необразованиста и ниската интелигенција а се емотивни и самоуверени. Ај тоа што гласаат за идиоти туку и тие срање се чуствуваат. И сами себе се упропастуваат и други зезнуваат. Излезот е да не читаш и гледаш никакви вести зошто не ја отсликуваат вистинската состојба и имаат искривен негативизам. Читај учебници и теорија и ќе ти стане јасно и ќе видиш дека причините се други а и состојбата е многу подобра од што зборуваат на тв и по портали.
95% од возилата што се возат за комерцијални потреби се дизелаши. Дизелот директно влијае врз цената на сите нешта што можеш да ги купиш. Бензинот, сеуште не толку.Бензинот отиде скоро 100ка, ама к *ур ве боли... да беше сега за дизелот ќе напишевте 5 страни.
А што корист дека ќе пишуваме на форум? Двете коли ми се на бензин па да земам да се плачам тука, како да ќе ме сожали некој и ќе ми тури илјадарчеБензинот отиде скоро 100ка, ама к *ур ве боли... да беше сега за дизелот ќе напишевте 5 страни.
Така еееееА што корист дека ќе пишуваме на форум? Двете коли ми се на бензин па да земам да се плачам тука, како да ќе ме сожали некој и ќе ми тури илјадарче![]()
Хаха, срце си.Така еееее
Има се, троши се. Кад је газда био циција итн. итн.
Инаку акцизите спрема државата се
- Моторен бензин - ЕУРОСУПЕР БС - 95 - 20,00 (денари/литар)
- Моторен бензин - ЕУРОСУПЕР БС – 98 - 20,00 (денари/литар)
- Дизел гориво - ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) - 13,50 (денари/литар)
Така да возете на бензин затоа што повеќе придонесувате за плата за администрација, пензии и остали тековни буџетски давачки.
Па сигурно не си мислел на:Хаха, срце си.
Сигурно кога ги купував колите мислев на лебарките во администрација.![]()
Така еееее
Има се, троши се. Кад је газда био циција итн. итн.
Инаку акцизите спрема државата се
- Моторен бензин - ЕУРОСУПЕР БС - 95 - 20,00 (денари/литар)
- Моторен бензин - ЕУРОСУПЕР БС – 98 - 20,00 (денари/литар)
- Дизел гориво - ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) - 13,50 (денари/литар)
Така да возете на бензин затоа што повеќе придонесувате за плата за администрација, пензии и остали тековни буџетски давачки.
Па и плинот не е тоа што беше.изгледа време е на плин да се префрлуваме полека![]()
Кажааа, бензините иста цена... дизелот 1 денар покачување.Што е финта уште не сум прочитал за нови цени денеска или чекат во 5 до 12 да кажат?