Цени на горивата во Македонија (поскапување и поевтинување)

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
americki crude oil padna ispod 100 a londonski brent drzi 102-103.

Cenite treba da odat od 7 - 10 nadole ama jok

Би требало да оди бензинот до 100 денари литро сега па после многу да поефтини за две години на 50-60 денари литро па после пак да оди до 100-150 за 4-5,6 години. Тоа се мои проценки за инфлација на енергенси голем раст краткорочно па голем пад па пак раст се за 1-2 година интервали. Или се вкупно за 5-8 години цените би требало да се доста нестабилни подолго време.

Od poslednata promena/pokacuvqnje na gorivata naftata padna na berzata a oni deneska povtorno ja pokacuvat istata, jas nemozam da ja razberam logikata.

Od poslednata promena/pokacuvqnje na gorivata naftata padna na berzata a oni deneska povtorno ja pokacuvat istata, jas nemozam da ja razberam logikata.

pa vidoa deka mozete da plakate i si kutite i resija da go napunat budzetot. problem im bea nastavnicite oni se bunea, vozacite koj gi ebe. imate pari za koli, gumi, registracii, gorivo e pickin dim.

Јас да сум на нивно место 200 ден/литар би ги направил.

Само кукате немате пари воа ноа, а секоја вечер ресторантите полни, кафичите да не зборам со резервации почнаа веќе од многу народ за да пиеш кафе ако сакаш треба да резервираш. Еве и тури си прајте по велигден. По 200 денари таман нема да ви се осети, колку една салата у ресторан.

Јас да сум на нивно место 200 ден/литар би ги направил.

Само кукате немате пари воа ноа, а секоја вечер ресторантите полни, кафичите да не зборам со резервации почнаа веќе од многу народ за да пиеш кафе ако сакаш треба да резервираш. Еве и тури си прајте по велигден. По 200 денари таман нема да ви се осети, колку една салата у ресторан.
Одлична логика :) Сигурно луѓето што немаат да врзат крај со крај и оние што ги полнат кафаните се исто погодени од цената на бензинот.

Одлична логика :) Сигурно луѓето што немаат да врзат крај со крај и оние што ги полнат кафаните се исто погодени од цената на бензинот.
Истите луѓе кукаат ;)

Истите луѓе кукаат ;)
Седење на кафе и кафана како поим за луксуз треба да е ван секаква дискусија. Истите што ја регулираат цената, седат неделно поише пати него ние останатите годишно. И веројатно аплаудираат на мислења ко твоите.
Само така и да продолжите, скромно, убавото ќе си дојде.

Ajde
Pak da si gi Glasete sareni
Neka doe 120 den
I GLASAJTE GI PAK
MORA PLSTI ZA NASTAVNICITE I ZA SPOMENICI DA SE NAPRAVAT
ZA SKOPJE 2014 VI SMETAA SPOMENICITE A DRUGITE NE VI SMETAAT
PREDAVNICI PRODADENI ZA PARI....

Ajde
Neka doe 120 den
I GLASAJTE GI PAK
Ништо не ви е, таман си е. Треба и уште да рипа.

Една мала салата качија, ништо страшно. Ќе скратите една салата викендот у ресторантот и завршена работа.

Ajde
Neka doe 120 den
I GLASAJTE GI PAK
Зборат луѓе вакви работи. Проблемот е што немаат појма од економија а гледаат вести. Проблемот е и демократијата секој има право на глас и хаос е. Глеј си вести и нервирај се и верувај во вакви работи. Повторно ќе гласаат за идиоти и секој лесно може да ги манипулира. Мислам дека е проблем необразованиста и ниската интелигенција а се емотивни и самоуверени. Ај тоа што гласаат за идиоти туку и тие срање се чуствуваат. И сами себе се упропастуваат и други зезнуваат. Излезот е да не читаш и гледаш никакви вести зошто не ја отсликуваат вистинската состојба и имаат искривен негативизам. Читај учебници и теорија и ќе ти стане јасно и ќе видиш дека причините се други а и состојбата е многу подобра од што зборуваат на тв и по портали.

Зборат луѓе вакви работи. Проблемот е што немаат појма од економија а гледаат вести. Проблемот е и демократијата секој има право на глас и хаос е. Глеј си вести и нервирај се и верувај во вакви работи. Повторно ќе гласаат за идиоти и секој лесно може да ги манипулира. Мислам дека е проблем необразованиста и ниската интелигенција а се емотивни и самоуверени. Ај тоа што гласаат за идиоти туку и тие срање се чуствуваат. И сами себе се упропастуваат и други зезнуваат. Излезот е да не читаш и гледаш никакви вести зошто не ја отсликуваат вистинската состојба и имаат искривен негативизам. Читај учебници и теорија и ќе ти стане јасно и ќе видиш дека причините се други а и состојбата е многу подобра од што зборуваат на тв и по портали.
,,,ti ovoa seriozno,,, pri zdrav pamet i svest go napisha,,,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom