Call of Duty: Ghosts

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.47
  • Време на започнување Време на започнување
Ја пројдов сингл, многу подобра од Battlefield 4, многу...

Прво, не е глич. Лоша оптимизација е.
Второ и побитно, сериозно се надеваш на ова? :pos:

со оглед на тоа што е оптимизација и што може да се опраи се надевам,а и од друга страна и мора,зашто милион луѓе во светот се во прашање,башка и конзолите се опфатени,така да 100% пуштаат,колку и да не се надевам :)

со оглед на тоа што е оптимизација и што може да се опраи се надевам,а и од друга страна и мора,зашто милион луѓе во светот се во прашање,башка и конзолите се опфатени,така да 100% пуштаат,колку и да не се надевам :)
Значи сериозно се надеваш на тоа? :eek:

fuck... me....

.. играва е прејака. Толку ќе кажам. Браво за Modern Warfare екипата која ја направи играва појака од нивните претходни изданија! Ghosts :eek:

Имал некој ваков проблем при стартување и решение

DirectX encountered an unrecoverable error

графиката на играта топ е, т.е. играта е топ. ја тераф на high и сите тие срањата други уклучени. не ме бендиса баш приказната (т.е. текот на мисиите).

PC...btw мора да се пожалам нешто,гледам глобален проблем е мислев до на брат ми PC-to е што нема логика..брат ми има монстер конфигурација со i7 2600K gtx 560 ti (клокната со 15% боље перформанс) и 8 GB DDR3 1600 mhz..лол и му сецка..замислете МУ СЕЦКА,на резолуција 1366х768 ,со све на најако му сецка..па морам да тргам TXAA Anti-aliasing,и уште тон детаљи,од рамот од можни 8 му копа 6,2 гигабајти со само мултиплеер пуштено ниеден друг процес што да се рече влече од рам..ваљда ке го опраат гличов/пропустов..ужас

вака значи конфигурацијата не е монстер. има и7-ки излезени еден куп понови верзии, графички да не прајме муабет од nvidia шо има последно 780ки титани митани ова она... рамот не и толку битен, играта мислам можи да се игра и на компјутер со 4 гига само требаше некое програмче за бајпас нешто(на замунда ова го видоф со рамот, не ме фаќајте за збор дали работи 100%).
најверојатно нешто до компјутерот е или имаш нешто љуфнато во опциите на играта, јас ја играф на i7 2600 3.4 GHz И GTX550Тi, исто и јас иам 8 гига рам и не ми сецкаше на high со тие текстуриte сите на ON, како беа water quality, terrain details не ги памтам другите.
прво ја оптиматизираф еднаш со geforce experience послем сам си ги зголемиф опциите. пробај вака нема да сецка. 100% имаш се изгибано и зато ти сецка, во адвенст последните 3-4 опции клај ги мануелни на high.
пс:провери си ги драјверите на графиката и directX верзијата.

Ај нека ми го пушти некој пачот со кој може да се игра со 4 гига рам по ПП :)

Ај нека ми го пушти некој пачот со кој може да се игра со 4 гига рам по ПП :)

ако имаш акаунт на замунда оди во коментари на CoD ghosts мислам негде околу 200-250 страна од коментарите беа тие за пачот, ако не се таму барај ги наназад до 50-100.
Ја уклучи некој со1 Гига графичка?
да, јас ја играф на 1 гига гтх550ти графичка, ракета е на high.

Океј ја изиграв целосно, да не ставам све у спојлер, тој што нејќе да му ја расипам содржината нека прекине да чита тука!

Вака... најпросто речено, не ми се свиѓаше. Океј е, али со оглед на тоа какви очекувања се има од според мене најдобрата игра во продолженија некогаш направена, игра која досега беше буквално како филм со различни, мрсни plot twists, овојпат тоа не го видов ни малце. Акцентот е ставен на напаѓање луѓе со кучето, пукање у вселената, пукање под вода и избегнување ајкули и тн. Тоа е интересно, али толку е фокусирана играта на тоа што сосема е заборевена приказната. Значи све е површно опфатено што не се поврзуваш ни малку со ликовите или приказната. А богами е и клише до клише. Имаш на едно купче "добрите" и на едно купче "лошите". Нема средина, нема размислување, линеарна 200%, најголемиот избор ти е дали да идеш од лево или од десно кога напаѓаш, повеќе јок. Ни ликот со кој играш не збори! Тоа беше најфејл. У Black Ops и MW со дел од ликовите кои играш комуницираат директно, а сега ко да се вратија на првите две игри. Друго, да се вратам на приказната. Лошите момци се "Федерацијата". Тие нити се знае кој ги контролира ни ништо. Имаш еден негативец, поранешен "good guy" што го преобратиле и толку. Другото све е minions што ти се на патот до него. А и негативецот е најтапа негативец досега во сите серијали, не осеќаш никаква посебна опасност од него како од Макаров, Шепард или досега најдобриот, Менендез. Таткото на протагонистот Логан, Елаја, е направен како легендарен типац кој е маестрален водач, а се појавува на 2-3 наврати и го убиваат. Смртта негова ни малце не ме "допре", онака буквално гајле ми беше. А претходно кога умираа во другите игри, ми се идеше да плачам и бев како "Nooooooooooo!". Смртта на Soap, на Roach, шокантните настани у Black Ops те потресуваат. Тука нема потресување. Тука све е површно, црно и бело без ниедна сива нијанса. Ова беше утка, не знам како им се изгуби целата креативност, али да не стоеше префиксот Call of Duty, играва ќе ја оценев како безвредна.

Рики, добра анализа! Е сега имам еден проблем... не се сеќавам дали ја играв Ops 2 или не :icon_lol:

edit - сум ја изиграл, сега гледам на Јутјуб

Според мене, најдобар негативец по последните години во FPS е Vaas од FC3

The Xbox 360 claimed 63 percent of sales, with 34 percent going to PlayStation 3. Combined, the Wii U and physical PC sales accounted for less than one percent of the game's total sales.

Одлично што ПЦ имаше ваков дебакл. На нередната пак вакви побарувања, и уште послабо да бидне, ебате компанијата, ебате.

Што графички имате вие што ја играте играва?
Да не бара D11 vga?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom