Call of Duty: Ghosts

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.47
  • Време на започнување Време на започнување
You are so World War II
Куршумите имаат свој оксиген агент кој го испалува куршумот во вселената. За оваа реакција не е потребна земјината атмосвера поради тој оксиген агент. Разликата во испукан куршум на Земја и во вселената е дека во таму горе нема да видиш чад.
Fun fact во вселената пукањето со огнено оружје е попрецизно него ли на земјата бидејќи таму нема гравитација и ветар.

ова изгугла ? Пошо кога ќе идам на гугл ми го дава истиов твој одговор до детаљ. Иначе не ми е јасно, како за пс3 играва е 10 гига а за пц 28?

Играва бара минимум 6 гига рам :tapp:
Да им е*ам мамичето у пи*ка.

На замунда има пач, според кој играта ќе се пушти на ПЦ со 4 гига.
Бар така разбрав.
Има еве ја пушти... колку ке тера ќе пишам.. исто и импресии да видам што толку 6 ГИГА РАМ

вака..играва и напраив при-ордер негде на почеток на септември,искрено задоволен за разлика од блек опс 2 што беше ултра срање COD..extincion е интересна работа,се утепав играјќи,исто така и squads е добро си градиш твои војници,ги облакаш ги средуваш со перкови,кил-стрикови,и тако даље..синглплеерот односно кампањата е топ,мултиплеерот е исто супер,динамични мапи се крши ова се крши она,интересно е има некои промени за разлика од порано..само една замерка имам..класите се малце тапа,зошто за секој војник кој го градиш имаш во тој истиот војник 6 класи,од кои оружјата,перковите,атачментите,кил-стриковите и све што е во ранк на играта што треба да отклучиш,го отклучуваш само за тој војник...што значи ако пример сакаш да играш со Assault и Shotgun,можеш да ги отклучиш во кој војник сакаш,но ќе ти останат отклучени само во тој војник и 6-те класи во него..во другите војници се ти е заклучено,што во превод значи со секој војник фаќаш посебно левел и тако даље,све што купуваш и ставаш се прави со Squad Points,кои ги добиваш од играње MP и Squads.Интересна работа во Squads е што тимот што ќе си го составиш,може да ти го напаѓаат и ти добиваш XP на војниците и кога си оффлајн(нешто како PVP)..и така,доста е за денес се остаив играјќи се ново ке ви надополнам понатаму :)

вака..играва и напраив при-ордер негде на почеток на септември,искрено задоволен за разлика од блек опс 2 што беше ултра срање COD..extincion е интересна работа,се утепав играјќи,исто така и squads е добро си градиш твои војници,ги облакаш ги средуваш со перкови,кил-стрикови,и тако даље..синглплеерот односно кампањата е топ,мултиплеерот е исто супер,динамични мапи се крши ова се крши она,интересно е има некои промени за разлика од порано..само една замерка имам..класите се малце тапа,зошто за секој војник кој го градиш имаш во тој истиот војник 6 класи,од кои оружјата,перковите,атачментите,кил-стриковите и све што е во ранк на играта што треба да отклучиш,го отклучуваш само за тој војник...што значи ако пример сакаш да играш со Assault и Shotgun,можеш да ги отклучиш во кој војник сакаш,но ќе ти останат отклучени само во тој војник и 6-те класи во него..во другите војници се ти е заклучено,што во превод значи со секој војник фаќаш посебно левел и тако даље,све што купуваш и ставаш се прави со Squad Points,кои ги добиваш од играње MP и Squads.Интересна работа во Squads е што тимот што ќе си го составиш,може да ти го напаѓаат и ти добиваш XP на војниците и кога си оффлајн(нешто како PVP)..и така,доста е за денес се остаив играјќи се ново ке ви надополнам понатаму :)
на конзола или РС играш?

ова изгугла ? Пошо кога ќе идам на гугл ми го дава истиов твој одговор до детаљ. Иначе не ми е јасно, како за пс3 играва е 10 гига а за пц 28?

Max Payne за пс3 е 12гб, а за ПЦ ~27гб.
Ваљда графичките детали играат улога. :unsure:

Минимални системни изискванија:

Операциона система: Windows 7 64-Bit / Windows 8 64-Bit

Процесор: Intel® Core™ 2 Duo E8200 2.66 GHZ / AMD Phenom™ X3 8750 2.4 GHZ

Памет: 6 GB

Видеокарта: NVIDIA® GeForce™ GTS 450 / ATI® Radeon™ HD 5870

Аудиокарта: С'вместима с DirectX®

DirectX®: DirectX® 11

Свободно мјасто на диска: 40 GB

Call of Duty: Ghosts - Deluxe Edition [Origins]

Со RAMfix играта оди подмачкано и на 4gbRAM ... 50% ја испукав. Супер е игрицава, добра кампања!

Со RAMfix играта оди подмачкано и на 4gbRAM ... 50% ја испукав. Супер е игрицава, добра кампања!
А за на 2 гб има ли некој фикс?:D Battlefield ја играм на најминимум што може со малку сецкање.

А за на 2 гб има ли некој фикс?:D Battlefield ја играм на најминимум што може со малку сецкање.

Чусто сумљам, со оглед на тоа што скоро сите што ставаат 64-ка имаат минимум 4 гб рам.
Не дека нема луѓе кои ставиле толку битен Windows и на ПЦ со помалку од 4гб рам, ама се ретки тие случаи.

p.s. Прееска размислуев на темава зошто играта има побарувања за 64bit Windows, и ми текна дека ниту еден 32bit не поддржува повеќе од 3 гига рам, сите верзии на Win 7, освен стартер и не знам дали имаше XP 32-ка што поддржува 4гб, а играва има минимални побарувања од 6гб рам.

Си ја најдов логиката што ја барав.:D

* Виста не е битна.

Ја ставив осмицава 64 бит, така ми кажа еден другар дека побрзо работат игрите(и се уверив со Sniper Ghost Warrior 2, одеше побрзо него ли на седмица 32бит), е сега јбга 2гб рам имам и 4730 gddr5 ati и веќе одамна слаб процесор 4200 64 х2 амд дуал кор 2,2гхз.
Барем ја изиграв со мерак Splinter Cell Blacklist.
Ништо, барем имам на располагање(не е мој) пс3 па ќе ја играм некако на џојстик иако мразам акциона игра на џојстик, тоа е тоа.

Играва ќе добие продолжение 100%, a дали ќе биде како MW со 1, 2 и 3 или само едно продолжение ќе дознаеме за 2 години, здравје.

на конзола или РС играш?

PC...btw мора да се пожалам нешто,гледам глобален проблем е мислев до на брат ми PC-to е што нема логика..брат ми има монстер конфигурација со i7 2600K gtx 560 ti (клокната со 15% боље перформанс) и 8 GB DDR3 1600 mhz..лол и му сецка..замислете МУ СЕЦКА,на резолуција 1366х768 ,со све на најако му сецка..па морам да тргам TXAA Anti-aliasing,и уште тон детаљи,од рамот од можни 8 му копа 6,2 гигабајти со само мултиплеер пуштено ниеден друг процес што да се рече влече од рам..ваљда ке го опраат гличов/пропустов..ужас

PC...btw мора да се пожалам нешто,гледам глобален проблем е мислев до на брат ми PC-to е што нема логика..брат ми има монстер конфигурација со i7 2600K gtx 560 ti (клокната со 15% боље перформанс) и 8 GB DDR3 1600 mhz..лол и му сецка..замислете МУ СЕЦКА,на резолуција 1366х768 ,со све на најако му сецка..па морам да тргам TXAA Anti-aliasing,и уште тон детаљи,од рамот од можни 8 му копа 6,2 гигабајти со само мултиплеер пуштено ниеден друг процес што да се рече влече од рам..ваљда ке го опраат гличов/пропустов..ужас
Прво, не е глич. Лоша оптимизација е.
Второ и побитно, сериозно се надеваш на ова? :pos:

Spoiler Alert!

Што има да се мачиш бре?
Смени ликовите и не ти треба Motion Capture!

Едно вакво за креативноста :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom