- Член од
- 4 јули 2008
- Мислења
- 6.134
- Поени од реакции
- 1.896
Не е баш за верба ова.Јас Battlefield bad company 2 ја играв без проблем на medium а овде ми вика дека компјутерот ми е под минималните побарувања.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е баш за верба ова.Јас Battlefield bad company 2 ја играв без проблем на medium а овде ми вика дека компјутерот ми е под минималните побарувања.
се нервирам неможам да поминам една мисија,онаа кога му го откинувам рамото на тој со снајпер и после треба да го чекам хеликоптерот и ми доаѓаат 50 души и не можам никако да ги утепам,многу се,некој што ја свртел некој совет да ми каже![]()
Лесно е бе! Ставаш Claymores сегде (поточно на паркингот и околу него, и блиску до твојата позиција), можеш да искористиш и C4, и после со снајперот само ги кинеш. На која тежина играш?
Да стаив Claymores едно 10 метри од мене кај количките и кај колите али не ми помага многу пошо доаѓаат многу,нема шанси сите да ги искинам со снајпер,ми доаѓаат ,пробав други начини и поминав конечно ,најтешка мисија до сега што сум играл,отидов таму позади нив,кај зградите и си ги кинев од таму,само што се симнуваат од хеликоптер ги кинев отпозади и од kaj зградата ги тепав,после кога ми дојде мојот хеликоптер трчав до кај мојот снајперист ,одвај ја поминав
p.s на hardened ,така мислам дека беше.
Да стаив Claymores едно 10 метри од мене кај количките и кај колите али не ми помага многу пошо доаѓаат многу,нема шанси сите да ги искинам со снајпер,ми доаѓаат ,пробав други начини и поминав конечно ,најтешка мисија до сега што сум играл,отидов таму позади нив,кај зградите и си ги кинев од таму,само што се симнуваат од хеликоптер ги кинев отпозади и од kaj зградата ги тепав,после кога ми дојде мојот хеликоптер трчав до кај мојот снајперист ,одвај ја поминав
p.s на hardened ,така мислам дека беше.
Значи како што си рече, ти лично не сакаш модови.. Пример промод.. Да погодам, играш само public, TDM? Така? Се приметува... Самото име на модот кажува.. Promod... Значи модот е наменет за компетитивна игра, кланови, клански, турнири и такви работи... За тие такви работи, во играта треба најголем фактор да има искуството на играчот, а не дали тој има Fragx3 или Tube (GLauncher).. Затоа во promod неможеш да најдеш некој чии 80% од убиствата се од 3 бомби што фрла секоја рунда на сите страни, нубци што тепаат преку ѕидови со Heavy Machine Gun од краеви на мапа, луѓе што играат semiautomatic снајпери (веројатно им е тешко да погодат со boltaction)... И да не зборам за уште многу такви ситуации... Најголема слобода ти можеш да имаш со devmap, и со noclip, cheats, високо скокање и уште многу смешни работи.. Тоа значи дека е добро? Исто тука има уште некои интересни работи како фактот дека без Promod, има некое чудно осветлување + многу додатни графички ефекти, што ја намалува видливоста.. Пример, има многу места каде што тебе некој те гледа внатре во некоја просторија, а ти него надвор неможеш да го видиш, бидејќи е премногу светло.. Тотално ништо не се гледа..bibil напиша:А чекај сеа, што му фали на CoD4 или MW2 без (мултиплеер) модови. Јас лично не сакам модови. Кратко кажано, модовите те ограничуваат на ваков или онаков начин. Пример промод. А пак оние модови кои ја менуваат и содржината а не само правилата како Zombie mod, paintball, alien vs predator се слаби и по 30 секунди игра веќе ми е досадно. По некоја минута се исклучувам.
Во неизменити имаш најголема слобода и тоа е добро. (Добро сега, секогаш се најдува некој нуб кој ќе бара да те кикнат/ќе те кинки ако е хост оти си го отепал со greande launcher и сл.)
Што дискусија ќе биди кога јас викам слобода во игрите ти ми викаш devmap noclip, мешаш баби и жаби. Ако читаш рецензии на игри и ги разбираш, ако си запознаен малце со дизајн/филозофија на видео игри (јас сметам дека знам малце) ќе знаеш на што мислам. Ама имаш време за тоа. Слобода во видео игрите е широк поим но еве ќе ти дадам поконкретен пример и конкретни игри: кај ФПС игрите разновидноста на оружјата се смета за позитивна страна, можеш на различни начини да ја извршиш целта и ова е една од причините зошто Left 4 Dead 2 е подобра од L4D1.Приметив може да се развие некоја дискусија за CoD4 во погрешна тема, па да префрлиме тука...
Значи како што си рече, ти лично не сакаш модови.. Пример промод.. Да погодам, играш само public, TDM? Така? Се приметува... Самото име на модот кажува.. Promod... Значи модот е наменет за компетитивна игра, кланови, клански, турнири и такви работи... За тие такви работи, во играта треба најголем фактор да има искуството на играчот, а не дали тој има Fragx3 или Tube (GLauncher).. Затоа во promod неможеш да најдеш некој чии 80% од убиствата се од 3 бомби што фрла секоја рунда на сите страни, нубци што тепаат преку ѕидови со Heavy Machine Gun од краеви на мапа, луѓе што играат semiautomatic снајпери (веројатно им е тешко да погодат со boltaction)... И да не зборам за уште многу такви ситуации... Најголема слобода ти можеш да имаш со devmap, и со noclip, cheats, високо скокање и уште многу смешни работи.. Тоа значи дека е добро?
Е ај да играме на 8 бита. или не оти 356 бои ко може 16. Или пак црно бело.Исто тука има уште некои интересни работи како фактот дека без Promod, има некое чудно осветлување + многу додатни графички ефекти, што ја намалува видливоста.. Пример, има многу места каде што тебе некој те гледа внатре во некоја просторија, а ти него надвор неможеш да го видиш, бидејќи е премногу светло.. Тотално ништо не се гледа..
Што дискусија ќе биди кога јас викам слобода во игрите ти ми викаш devmap noclip, мешаш баби и жаби. Ако читаш рецензии на игри и ги разбираш, ако си запознаен малце со дизајн/филозофија на видео игри (јас сметам дека знам малце) ќе знаеш на што мислам. Ама имаш време за тоа. Слобода во видео игрите е широк поим но еве ќе ти дадам поконкретен пример и конкретни игри: кај ФПС игрите разновидноста на оружјата се смета за позитивна страна, можеш на различни начини да ја извршиш целта и ова е една од причините зошто Left 4 Dead 2 е подобра од L4D1.
Епа во COD не сакам промод кој ме ограничува дали ќе користам ГЛ или не, дали ќе користам bolt action или semiautomatic снајпер, дали ќе користам Frag X3 или Bandolier.
Со Промод се ограничуваат и стратешките можности (помалку оружја помал број на разични стратегии). Знам дека на јавно сервери нема ни стратегија ни тактика, но на договерена игра можат тие да се испланираат без проблми и да ги има после во играта. Без промод.
Е ај да играме на 8 бита. или не оти 356 бои ко може 16. Или пак црно бело.
Иначе за ХДР зборуваш најверојатно. Во CoD хдр ефектот е добро избалансиран (а не како во некои игри од EA) и со него вклучен е пореално. Мене никогаш не ми сметал досега.