GreenRoot
^Зелен^
- Член од
- 20 јули 2011
- Мислења
- 2.608
- Поени од реакции
- 2.229
NO. YOU ASK
NO. YOU ASK
Го прашав. Ми вели: Encrypted file. Enter password to decrypt.NO. YOU ASK
C++ е програмски јазик. Не можеш да го "спуштиш". Но можеш да спуштиш компајлер со графичка околина (програма која некои паметни луѓе ја направиле за да ни го олеснат животот на нас, обичните смртници).ОФ топик:
Ке може некој да постира линк каде да го спуштам C++
Фала, и нормално дека мислев да спуштам компајлер за c++C++ е програмски јазик. Не можеш да го "спуштиш". Но можеш да спуштиш компајлер со графичка околина (програма која некои паметни луѓе ја направиле за да ни го олеснат животот на нас, обичните смртници).
DevCpp e една од таквите програми.
C или C++. Јас имам туторијалче за C++ ако сакаш ке ти го дадамaj nekoj ako ima neso od kade moze da se nauci c neka prati
Еве ти книга за С на македонскиaj nekoj ako ima neso od kade moze da se nauci c neka prati
јас сакамЈас имам туторијалче за C++ ако сакаш ке ти го дадам
Мислам дека позициите се броеја од десно на лево, така да оваа е функцијата:Да не знае некој да напише функција за сума на парните цифри од еден број?
int zbirR(int a)
{
if(a<100) return a/10%10;
a/=10;
return a%10+zbirR(a/10);
}
ова ти е за парни позиции, не за парни цифри...Мислам дека позициите се броеја од десно на лево, така да оваа е функцијата:
Во случај да се броеја од лево на десно, ќе треба да се направи некоја модификација во кодот.Код:int zbirR(int a) { if(a<100) return a/10%10; a/=10; return a%10+zbirR(a/10); }
Fuck... Грешно сум прочитал.ова ти е за парни позиции, не за парни цифри...
мене ми треба за второто, на пр. 48952467, 4+8+2+4+6=24
int zbirR(int a)
{
if(a%2==0)
{
if(a<10) return a;
return a%10+zbirR(a/10);
}
else
{
if(a<10) return 0;
return zbirR(a/10);
}
}
фала, само уште да ми кажеш за непарни цифри... горе ќе биде if(a%2!=0).... ?Fuck... Грешно сум прочитал.
Еве ти го тоа што ти треба.
Код:int zbirR(int a) { if(a%2==0) { if(a<10) return a; return a%10+zbirR(a/10); } else { if(a<10) return 0; return zbirR(a/10); } }