C/C++

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
#define _WIN32_WINNT 0x0500
#include <windows.h>

int main() {
HWND hWnd = GetConsoleWindow();
ShowWindow( hWnd, SW_HIDE );
// tuka nekoj kod

return 0;
}

Со ова погоре ќе ја скриеш конзолата...

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
tnx работи :)

Начин да се пренасочи печатењето наместо на конзола во некој фајл или стринг... (првото прашање)

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Начин да се пренасочи печатењето наместо на конзола во некој фајл или стринг... (првото прашање)
Е то и мене ме интересира, ќе прошарам малку низ интернет па ако најдам решение ќе го ставам тука.. позз

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
tnx работи :)

Постои редирекција на default излезот да не биде системскиот односно конзолата туку некој фајл. Е сега како беше...

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Еве што направив:

Код:
#include <cstdlib>
#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
    system("copy > c:\\skrstevsky.txt");
    system("PAUSE");
    return EXIT_SUCCESS;
}
со ова DOS команда извршува т.е. го испишува она што треба да го има на екран во фајл.

наредбата во примерот е "copy", оператор да покаже каде да запише е ">" и одредиште "c:\\skrstevsky.txt".

ако некој најде како да се пренасочи нека пастира.

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
AmITooNice, доста со ароганција и неуредни и неразбирливи постови. Овде се цени помошта а не солењето ум и омаложувањето.

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
skrstevsky, редирекција од команда линија, упатство овде.
А како комплетно да се направи со код, овде.

Ако има нешто нејасно, пиши.

Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12
Може ли да прашам овде дали има некој што кога ќе имам испит за Ц++, да ми даде негов скајп и да ми помогне околу решавање на ваквите задачи??? Плииииссссссс. Пишете ми пп.

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
28
Може ли да прашам овде дали има некој што кога ќе имам испит за Ц++, да ми даде негов скајп и да ми помогне околу решавање на ваквите задачи??? Плииииссссссс. Пишете ми пп.

Па затоа е и оваа тема постави ги задачите :kesa:

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
hehehe jas ke polagam za 2 nedeli :)
ali ne znam sto bi mozel da ti resam :) :) :)
a ne koristam skype

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
Како што знаеш, се наоѓаш на форум. Имаш тема овде за решавање на кратки програми, тема тука за конкретни прашања за C/C++. Заеби ППа, пиши овде. We are strong :vozbud:

Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12
Е баш ти благаодам, прашањето ми беше доколку ја пишам тука, а нема никој на форум нема ништо да направам. друго е на пример на скајп да ве најдам или на месинџер?:toe:

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Е баш ти благаодам, прашањето ми беше доколку ја пишам тука, а нема никој на форум нема ништо да направам. друго е на пример на скајп да ве најдам или на месинџер?:toe:
Хехе, мислам дека поверојатно би било дека ќе најдиш да ти одговори некој на форум кој има 15000 членови, отколку да чекаш некој да дојди онлајн на месинџер ( прашање е дали ќе дојди кога ќе ти треба ) .... :)
Зато пиши тука, ќе решиме некое задаче...

Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12
Ви благо:back: дарам многу и ќе рачунам на ваша помош!

Kajgana Shop

На врв Bottom