Буш: САД ќе се грижи за безбедноста на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tanus
  • Време на започнување Време на започнување
Па Буш работи на случајот Мек Кејн да ги добие изборите со подршка на Грчката дијаспора,стана веќе очигледно.

Де бе АБЦ, и да е ова точно мислиш САД би прифатиле да биде тоа на начин на нивно омаловажување како што се случи.

Никое детенце не му удира шамар на Рамбо ако позади детенцето не стои Чак Норис.

Старата мечка се буди од долгиот зимски сон. А викаат не дирај мечку у п..ку. Доволно е да се види кој ги вози оние интересни бродчиња полни со фосилска диносауруска течност јужно од нас.

Ja ne znam od koj ke ne brani Amerika samo od nivnite poslusnici Albancite li?

Ja ne znam od koj ke ne brani Amerika samo od nivnite poslusnici Albancite li?

Heheh, dobra ti e forata, ali mislam si ja utnal nasokata, tuka ja opfakas i Albanija i albancite od makedonija, ali sepak mislam deka ne e taka.
Aj bidi fer i kazi koj od 4 drzavi sosedi na Makedonija se pokaza kako dobar sosed...Mislam dosega samo Albanija se pokaza taka, site ja tupat, iskreno. Ako mislite deka nie albancite tuka sme golema zakana za makedonija, pak ne bi rekol taka....

So Grcive veke se snae, Bugarite se znae, a srbite se glavni sojuznici na grcive vo balkanot i drugi raboti.

Srbite stojat "nastrana" ali kukavicki iskoristuvajki ja frkata za imeto odvaj cekat destabilizacija na Makedonija sto indirektno znaci destabilizacija na Kosovo, pa i posiroko....

Американците нема да ја бранат Македонија од никого, тие се тука за да си ги штитат своите интереси... највеќе за да има контрола врз трансбалканскиот нафтовод и да ја помести границата на контрола подалеку од своја територија (западна европа) према неважни за неа држави како Македонија...

Де бе АБЦ, и да е ова точно мислиш САД би прифатиле да биде тоа на начин на нивно омаловажување како што се случи.

Никое детенце не му удира шамар на Рамбо ако позади детенцето не стои Чак Норис.

Старата мечка се буди од долгиот зимски сон. А викаат не дирај мечку у п..ку. Доволно е да се види кој ги вози оние интересни бродчиња полни со фосилска диносауруска течност јужно од нас.

Да да..Ама уште е полошо кога таа мечка е гладна и кога зависи од некој за јадење..Тогаш е кротка како мачка...Ќути, се крие...

Bravo za svatot Bush...da bevme pametni kaj ce ni bese krajot...no ni ova ne e loso...javna blagodarnost do prof.Svetlana i nejz. familija.

и покрај договорот со САД(кој и онака многу слабо се споменува по медиумиве) Буш од Загреб ни поачува да го решиме спорот со грција за неколку недели....

znaci vrti suci toa ti e toa :) americka rabota.. ke ni go spopikaat na nekoj nacin pak tie...

No.. sepak ne zaboravajte...

KRAJOT GO KRASI DELOTO a vo nasiov slucaj krajot go useruva deloto :( za zal

Bravo za svatot Bush...da bevme pametni kaj ce ni bese krajot...no ni ova ne e loso...javna blagodarnost do prof.Svetlana i nejz. familija.

Мислиш Македонските евреи како Мојсови не не забораваат.:smir:

Црвенкоски веднаш после разговорот со Буш: „Грција со своето вето во Букурешт директно и брутално ја прекрши Времената спогодба од 1995 година за името. Согласно тоа престанува и обврската на Макеоднија да преговара по прашањето за разликите за името со Грција, и тоа е факт што треба да го земеме предвид. “

Што ли му кажа Буш на Бранко за да излезе со оваа изјава?

Црвенкоски веднаш после разговорот со Буш: „Грција со своето вето во Букурешт директно и брутално ја прекрши Времената спогодба од 1995 година за името. Согласно тоа престанува и обврската на Макеоднија да преговара по прашањето за разликите за името со Грција, и тоа е факт што треба да го земеме предвид. “

Што ли му кажа Буш на Бранко за да излезе со оваа изјава?

ако му кажа Буш добро е...ама ако така му кажа коњакот свршивме работа...

Тоа не значи дека рекол - Излегуваме од преговори
Знаејќи го него и неговите ставови, заднината на ваквата изјава е: -Ни престанува обврската да преговараме, но ние бидејќи сме за добрососедки односи и сме многу кооперативни, ќе продолжиме со преговори иако Грција со своето вето во Букурешт директно и брутално ја прекрши Времената спогодба.
Буш му дал знак, но знак - обавезно да преговараме.

Тоа не значи дека рекол - Излегуваме од преговори
Знаејќи го него и неговите ставови, заднината на ваквата изјава е: -Ни престанува обврската да преговараме, но ние бидејќи сме за добрососедки односи и сме многу кооперативни, ќе продолжиме со преговори иако Грција со своето вето во Букурешт директно и брутално ја прекрши Времената спогодба.
Буш му дал знак, но знак - обавезно да преговараме.

се согласувам со постов...
инаку по се изгледа на повидок е нова прераспределба на силите во светот...америка не е тоа што беше пред 10 години...посебно кога земја како грција отворено и се спротиставува...европа секој ден се поотворено се разијдува со америка...нато членките откажуваат послушност...а путин трие раце....
по се изгледа судбината уште еднаш си поигра со нас...ке имаме(ако воопшто го имаме) сојузник кој тоне секој ден подлабоко....

И додека Македонија ги збива редовите, Буш ги брои преговарачите.
„Веќе од страна на претседателот Буш се посочува кои луѓе во високата државна администрација на САД ќе бидат директно одговорни за да бидат вклучени во процесот, да помагаат во процесот, да партиципираат, се со цел да се најде решение кое ќе ја внесе Македонија од една страна во НАТО Алијансата и во ЕУ и од друга страна, во ниту еден момент нема да го загрози нашиот национален идентитет, нашето достоинство или да го кажам тоа поинаку, да се исправи или поправи оваа неправда што беше направена во Букурешт“, додаде Црвенковски.

Kako i da e ova zblizuvanje megu MK i SAD znaci edno za nas: Ke pravime taka kako sto ke ni rece SAD. Ako kazat menuvanje na ime menuvanje ke bide .. pa koj sto saka vo MK neka vika.

Bush veke gi broi lugeto koi direktno ke go resavaat sporot so imeto i ako rekol deka za nekolku nedeli ke bide resen togas i ke bide resen. On kaza deka Makedonija ke dobie pokana.. i dobi pokana makar so dodaten uslov (Na Karamanlis mu direktno rekol deka nema da prifati 'ne' kako odgovor). Koga Bush ke nameri nesto go ispolnuva po sekoja cena.. sto znaci vo slednite meseci ke vlezeme vo NATO sakale ili ne. Mislam oti e ocigledno deka pregovorite ke prodolzat duri i resenie ke ima vo skoro vreme.. prasanjeto ne e dali ke go menuvame imeto tuku na koj nacin najpovolno za nas ke mozeme da go promenime.. i kako so tuka bese nogo pati kazano treba maksimalno da se iskoristi SAD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom