Буш: САД ќе се грижи за безбедноста на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tanus
  • Време на започнување Време на започнување
prodadeni dusi... do vcera ne sakavte da slusnete za USA a sega pak vednas vi trebale...sto ne odete po rusija da ve obezbeduva...

vie ste vrti vera be...za placenje ste....

USA has 2 meanings:
United States of America and United States of Albania

catch ya later pussies

prodadeni dusi... do vcera ne sakavte da slusnete za USA a sega pak vednas vi trebale...sto ne odete po rusija da ve obezbeduva...

USA has 2 meanings:

catch ya later pussies

Нашите врски со Америка одат многу подалеку отколку што ти можеш да замислиш, мислам немаш таков капацитет, но ајде да кажеме.

Ние сме биле со Америка додека Албанија беше сателит на Кина при Мао Це Тунг, Бугарија руска република, додека во Грција имаше војна хунта.

Во односите со Америка ти си принова, затоа најмногу ќе почувствуваш кога Америка ќе те шутне.

Таквимити работи кој со кого бил или е.

За умниот е - доста.

Нашите врски со Америка одат многу подалеку отколку што ти можеш да замислиш, мислам немаш таков капацитет, но ајде да кажеме.

Ние сме биле со Америка додека Албанија беше сателит на Кина при Мао Це Тунг, Бугарија руска република, додека во Грција имаше војна хунта.

Во односите со Америка ти си принова, затоа најмногу ќе почувствуваш кога Америка ќе те шутне.

Таквимити работи кој со кого бил или е.

За умниот е - доста.
Една поправка да внесам само -БГ не е била руска република.Сателит сме били,па не е руска република.:nenene:
Америка има свои интереси на Балкан и тука и требаме само како територии,ништо повеке.

USA has 2 meanings:

catch ya later pussies

Vo politikata nema vecni prijateli, tuku vecen interes.
Albanija do 1991 g. bese rusko-kineski satelit i se kolnese samo vo Kina i Rusija. Sega, sqiptarite se najdobri prijatelcinja na USA, no toa prijatelstvo opaga, kako progresivno raste radikalniot islamizam megju aljbancite.

Grcija, sekogas bila PROTIV Rusija, no sega se vrti nakaj Rusija, zosto e takov interesot na Grcija.

Nie, imame interes da sme so USA, a i tie imaat interes za jaka i stabilna Makedonija, zosto drzavava ke bide USA logistika za cela juzna Evropa.

Една поправка да внесам само -БГ не е била руска република.Сателит сме били,па не е руска република.:nenene:
Америка има свои интереси на Балкан и тука и требаме само како територии,ништо повеке.

Bugarija beshe RUSKA KOLONIJA 1878-1888 g, pa pak 1945-1991 g. :vozbud:
Pa beshe germanska kolinija do 1944 g.

gruevski3pp0.jpg

Gi pocituvam i rusite i Amerite, ali mislam deka vo posledniov period Amerite se na nasa strana i toa treba da se iskoristi.
Nie ne sme protiv rusite, ako tie se ponudat i zastanat na nasa strana normalno deka ke prifatime, ali loso bi bilo da otfrlame nas prijatel, za da drugaruvame so nekoj koj nema interesi i custva kon makedonija.

Со последниве настани, Русите не се баш на наша страна, за жал. А и ние не сме напрвиле сериозен обид да ги придобиеме.

Во 1996-97, тие едвај чекаа некаков сигнал, односите беа позитивни но празни. Тогаш, дури и го сменија амбасадорот за да се подобрат односите. ...

БГ не е била руска..Само газолижач и лајнојадач на русите сте им биле од секогаш...Па не би ме чудело, да сте крт во НАТО!

Многу јак дел од целиот текст на http://kirilica.com.mk/vest.asp?id=3863
"Еден од моите предлози за добар шамар би бил потегот: како што ви ја дадовме, така ќе ви ја земеме. Во Букурешт ви ја дадовме територијата, во Букурешт ја задржавте, но симболично, во Букурешт ќе ви ја земеме (а може и на друго место - сеедно). Тогаш Македонија ќе си се врати на Белото Море, ќе биде и посилен и подостоен пријател. Ова не е непознато, и не е неостварливо, бидејќи колку што сум слушал се ближи времето за ревизија на Букурешкиот договор од 1913 година. Тој потег сигурно ќе усреќи (од многуте) барем околу 500.000 Македонци (колку што останаа, после грчките протерувања, убивања, заплашувања и превоспитувања), потоа, голем број на Турци, Албанци, исламизирани Македонци и други, па дури и самите Грци ќе се спасат од секојдневната атмосфера на страв и притисок кој, под плаштот на демократија, Грција под тензични услови го држи сопственото население. Тоа го прави скоро 90 години (демографски 3 генерации), а сигурно ќе го прави уште некоја генерација со цел целосно бришење на меморијата на се што е во врска со Македонија, Македонците, јазикот македонски, имињата македонски, имотите македонски и се што е македонско.
Народе македонски, особено Македонци (научници, политичари, интелигенција), јасно е како ден, било какво име да се предложи и прифати грчката денационализаторска политика нема да го прифати. За нас, единствено прифатливо име е Македонија, бидејќи Република Македонија е сепак различно од Македонија. Затоа не губете време. Македонци чувајте се од Грците кога ви даваат подарок (каков и да е).

Сонародници запамтете, не давајте ништо од тоа што ви остана и барајте го своето."

Как п'к избра точно 1888г. като крајна година в статута на Б'лгарија като руска колонија?
Преговори си историјата!

Makedonija trebe da vleze po-skoro v NATO

Makedonija trebe da vleza kolko e mojno po-skoro vo NATO. Aliansata ne dozvoluva nestabilnost vo svoite chlenovi i garantira bezvednostta. Ako Albanija vleze pred MK, togash ke zavisete i ot sborot na Albancite. A vie znaete shto stana predi nekolku godini.
Grucite sa jasni. A NATO e stapka kam EU. Tam e polzata. Patuvane bez problem, pazari za vashite proizvodi.
Amerika ima interesi tam deka ima nafta. Wie nemate dovolno i ne veruvam deka ke se angajira seriozno.

P.S. Vlezov vo forumo, oti imam rodnini vo Veles i Solun. Dedo mi e roden v Butkovo(Egejska Makedonija), ja vo Petrich, a jiveam vo Blagoevgrad. Zatoa imam simpatii kum was i ne mi e se edno sho se sluchuva.
Lek den na site.

Албанците играат како што свири САД...Немај гајле...

НАТО е многу потребен сојуз за Македонија, но ние обезличени во НАТО ниту пак било каде нема да влеземе. Џабе ти се пазари и патување ако не си тој/тоа што си. И тоа е суштината на проблемов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom