Буш: САД ќе се грижи за безбедноста на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tanus
  • Време на започнување Време на започнување
е будали... америка ќе ја пази Македонија... како во арачиново...

Dobra zabeleska.
No sepak treba da se znae "Ne se vecni sojuznicite vecni se interesite"
Sega se postavuva prashanjeto kakva korist imaat super silata SAD od zemja so dva milijoni ziteli i krahirana ekonomija?
Jas go znam ogovorot no ne go kazuvam :salut:

се согласувам со постов...
инаку по се изгледа на повидок е нова прераспределба на силите во светот...америка не е тоа што беше пред 10 години...посебно кога земја како грција отворено и се спротиставува...европа секој ден се поотворено се разијдува со америка...нато членките откажуваат послушност...а путин трие раце....
по се изгледа судбината уште еднаш си поигра со нас...ке имаме(ако воопшто го имаме) сојузник кој тоне секој ден подлабоко....

ova ke ispadne na kraj kaj nas bugarska rabota....
Am aj da ne vi podkazuvam pred vreme, pointelegentnite ke pocnat da svakjaat...

Dobra zabeleska.
No sepak treba da se znae "Ne se vecni sojuznicite vecni se interesite"
Sega se postavuva prashanjeto kakva korist imaat super silata SAD od zemja so dva milijoni ziteli i krahirana ekonomija?
Jas go znam ogovorot no ne go kazuvam :salut:
Стварно за интерес се работело?:nesvest:
А не за сојужништво базирано врз искрена љубов и длабоко пријателство помеѓу македонскиот и американскиот народ. Фак, ја до сеа значи у илузија бев.:crybaby:

Фала шо откри топла вода...Сега те молиме кажи ни го и одговорот кој само ти го знаеш

Стварно за интерес се работело?:nesvest:
А не за сојужништво базирано врз искрена љубов и длабоко пријателство помеѓу македонскиот и американскиот народ. Фак, ја до сеа значи у илузија бев.:crybaby:

Фала шо откри топла вода...Сега те молиме кажи ни го и одговорот кој само ти го знаеш

Nema shansi da kazam.
Tajna e.

Прашањето со името има корен. Значи Грците, бараат промена заради друг проблем односно заради евентуални територијални претензии кон Северна Грција. Доколку е така, дај да го решиме тој проблем прво, да ги увериме дека немаме територијални претензии и нема да им освоиме територија па на тој начин да нема потреба од менување на името. Во тој случај најдобро е САД наместо на нас да ни ја гарантира безбедноста, да ја гарантира безбедноста на Грција од нас, и на тој начин да не се секира дека ќе ја освоиме Северна Грција.

Мораме правно да изнајдеме начин проблемот со името да го направиме ирелевантен решавајќи го предходниот проблем односно она за кое Грците се фаќаат како повод за барањето да се смени името на нашата земја.

Буш може ќе се грижи за безбедноста на Македонија, ама ако после неговиот мандат за прецедател биде избран Барак Обама кој е демократ тогаш тешко и америка да се грижи за нашата безбедност..

Буш може ќе се грижи за безбедноста на Македонија, ама ако после неговиот мандат за прецедател биде избран Барак Обама кој е демократ тогаш тешко и америка да се грижи за нашата безбедност..
Ако се потпише таков договор, грк да дојде за преседател ќе мора да го почитува...

Но, ако се потпише...

Ама ако се потпишва на ниво на прецедатели да биди не на министри.......

ova ke ispadne na kraj kaj nas bugarska rabota....
Am aj da ne vi podkazuvam pred vreme, pointelegentnite ke pocnat da svakjaat...

мислиш сме на погрешната страна???хммммм...пасабли...

зошто некој би се грижел за нас кога ни самите доволно не се грижиме???

Македонија не може да се надева на безбедносни гаранции од Америка

Тоа што ќе го потпише Милошоски ќе биде договор за продлабочено партнерство во неколку области и ќе има повеќе симболично значење. Американското искуство од досега склучените безбедносни спогодби покажува дека за еден таков договор се преговара најмалку година и дека тој треба да биде одобрен со двотретинско мнозинство во сенатот, каде што Џорџ Буш сега нема ниту просто мнозинство.

:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom