Буш: САД ќе се грижи за безбедноста на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Tanus
  • Време на започнување Време на започнување
Aj pak

И СТОП НА ПРЕГОВОРИТЕ Е РЕШЕНИЕ :smir:
x.gif
x.gif
x.gif
x.gif

Црвенковски: Државниот врв е единствен

http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=3614

NE se razbirame..stop e najdobroto resenie,i site nie osven politicarite sme za STOP..ne ni trebaat "pedofilite" vo NATO....Bush zboruva za resenie sto ke ne napravi clenka vo NATO, a so stopiranje na pregovorite nema da ima NATO...

А кој ти кажа дека со СТОП нема да има

Јас мислам дека и со СТОП ќе има

Македонија му треба на НАТО

Грција сега искочи ко мало усрано бебче

Но што мислиш целовреме ќе и дозволуваат вака да сере

Ако се пишеме како МАКЕДОНИЈА во ООН

Нема да има за што да сере

Јебига ќе мине многу време

До тогаш САД ќе застане зад нас

А на крајот ќе добиеме се

Едно е сигурно како што гледам.Преговорите ке продолжат за изнаоѓање на решение со спорот со името.Е сега како што треба допрва да се види али сите убаво викаат ако сакате НАТО и ЕУ ке морате да направите договор со Грците.Друг начин за да идеме напред не гледам.Ке нема стоп на преговорите.Сега уште поинтензивно мислам дека ке пристапат на работата да се најде решение до крај на годината да се добие и НАТО и датум за преговори за ЕУ и ако се иде како што треба заедно со Хрватска и Албанија ке влеземе официјално во НАТО.

Искрено речено јас викам дека ќе го потпишеме тој договорДа се разбереме. Америка мора да си ја заштити тврдината во Скопје:vozbud::smir:
Освен тоа се знаеше дека Америка има џокер...
Америка никогаш не игра без џокер

Едно е сигурно како што гледам.Преговорите ке продолжат за изнаоѓање на решение со спорот со името.Е сега како што треба допрва да се види али сите убаво викаат ако сакате НАТО и ЕУ ке морате да направите договор со Грците.Ке нема стоп на преговорите.Сега уште поинтензивно мислам дека ке пристапат на работата да се најде решение до крај на годината да се добие и НАТО и датум за преговори за ЕУ и ако се иде како што треба заедно со Хрватска и Албанија ке влеземе официјално во НАТО.

Луд си ако мислиш дека ќе продолжат преговорите

Преговорите се бесцелни

Грција си игра со нас како со мали деца :tapp:

Земи и ја играчката од ООН

И нема да има веќе со што да си игра

Искрено речено јас викам дека ќе го потпишеме тој договорДа се разбереме. Америка мора да си ја заштити тврдината во Скопје:vozbud::smir:
Освен тоа се знаеше дека Америка има џокер...
Америка никогаш не игра без џокер
И со договор и без договор тие ќе си ја штитат тврдината:toe:
А дали нас тоа е друго прашање.....

Луд си ако мислиш дека ќе продолжат преговорите

Преговорите се бесцелни

Не сум луд реален сум колку и да не ми се свиѓа тоа да уште им се лигавиме на грчките цигани али сепак убаво ни дадоа до знаење дека за НАТО и ЕУ друго чаре нема.И нема јас што да сум луд кога самите тие што се на власт кажуваат дека преговорите ке продолжат така да колку и да е нашето противење нема да игра голема улога.

Никакво продолжување на преговори.
Мада и досега беше заебанција сето тоа, губење време и пари.
Се знаеше дека нема решение да се добие.
Но сега и по декларативно да биде.
Ебати ОН се видоа и тие што се.

A shto ako e ova edna dvojna igra na SAD? Od edna strana da ne drzat na meko i radikalizmot vo MK da ne eksplodira za da od druga strana od nekoj drugi drzavi interesitebidat zadovoleni...na pr albanija i bugarija (bugarija e poblisku do rusija)...i dvete imaat (ne) skrieni afiniteti kon toa shto ostana od makedonija.

јас мислам дека МАКЕДОНИЈА е колатерална штета на односите помегу Европа и САД....несогласувањето помеѓу последниве е со поизразено во последно време...можеби Европа се почувствува доволно мокна да и се спротистави на САД..а последниве колку и да се мокни не се тоа што беа пред 10 години...нови играчи се појавуваат на светската сцена и малку по малку го поткопуваат авторитетот на САД...во вакви услови нормално е САД да бараат што повеке земји сојузници на Европското тло...вака или онака ние ке бидеме еден од тие сојузници...

По вечерата:

13. И претседателот Црвенковски и премиерот Груевски во Букурешт дадоа изјави дека Македонија ќе издржи, оти издржала и потешки времиња.

Еве сега еден најнов виц.

Денеска и двајцата ќе одат во Загреб да се сретнат со американскиот претседател. Седат заедно Буш, Никола и Бранко. Буш им се извинува и со жалење констатира:

"Грците многу ве издупија".

А Бранко и Никола никогаш поединствени едногласно одговараат:

"Не може толку да не издупат, колку што ние можеме да издржиме".

ВЕСТ >>

Еми сега кажете дека ова не е точната дијагноза

Грција си игра со нас како со мали деца

Земи и ја играчката од ООН

И нема да има веќе со што да си игра

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom