Бургер Kинг доаѓа во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Знам многу луѓе што имаат исто мислење како тебе, ама Старбакс има ОГРОМЕН избор на кафиња, значи ако сакаш кафе без додатоци, со вкус на најквалитетно кафе, ќе го добиеш. Ако сакаш нешто како летно десертче со само пола шоља кафе ќе си земеш од тие ти што ги викаш кафиња од литар. Очигледно не си пробал Старбакс повеќе пати да знаеш всушност каков е вкусот на нивното кафе.

Што мислиш, да дојдат Старбакс во Мкд, колку пари ќе е едно еспресо? Сигурно нема да е 40, 50 денари, а за тие пари може да се најде екстра квалитетно еспресо.

Што мислиш, да дојдат Старбакс во Мкд, колку пари ќе е едно еспресо? Сигурно нема да е 40, 50 денари, а за тие пари може да се најде екстра квалитетно еспресо.

Старбакс ги прилагодува цените по животниот стандард. На пример, најмалото карамел фрапучино во Германија го купував за 4 евра, а во Софија го пиев средна големина за 2,5 евра. За споредба, карамел фрапучиното им е еден од најскапите производи, а во Германија еспресото беше 1,90. Во Софија незнам колку беше, ама по логика не било над 1 евро.

In-N-Out Burgers ги има само во Лос Анџелес и околината, ова е Animal Style бургер.
in-n-out_animal_style.jpg

Мекдоналц и Бургер Кинг може вода да им носат на некои франшизи што ги има во УСА.
In-N-Out се дефинитивно број еден. Финтата е што немаат ништо смрзнато, комприте ги сечат пред тебе, плескавицата пред тебе ја прават. Али јас живеев во Централна Калифорнија ги имаше и таму. А знам дека ги има и во Аризона, Тексас, Невада и може уште некоја држава плус.

In-N-Out се дефинитивно број еден. Финтата е што немаат ништо смрзнато, комприте ги сечат пред тебе, плескавицата пред тебе ја прават. Али јас живеев во Централна Калифорнија ги имаше и таму. А знам дека ги има и во Аризона, Тексас, Невада и може уште некоја држава плус.

Колку што читав на нет, отвараат ресторани само доколку местото се наоѓа на 1ден возење од нивната месара.Значи месото не е замрзнато па одмрзнато, компирите и зеленчукот мора да се исто така тазе.

Супер све, али ќе идете до аеродром да јадете ?

еден бе да напраеше асален муабет за здрава храна, еве не за здрава ама за нормална.

како може да се палите и да јадете америчка хемија не ми е јасно???

па уште пица хат и старбакс срањено го бараат..не се секирајте ке дојде...за брзо време и вие ке изгледате како дебилине во америка....

Абе одите сркајте ајвер под вашине споменици, остајте ги луѓето да јадат што сакаат.Само да се мрчело нешто, онака патриотски.

Нешто подобро од лесковачка или гурманска од „Вили“ - нема у државата. Вистинско месо, направено на вистинска скара со јаглен, тазе и зачинето со превкусни сосови. Не може да се споредува со америчките срања...

Маybe, aли не си прошетал доволно низ државата очигледно :)

Burger King, еден на аеродром, еден ќе има в центар и уште еден во некоја друга скопска населба, останатите градови ќе зеат само а и онака прескапо е. :oops:
Да биди нешто повеќе од McDo, не сум баш уверен...Едино нешто поголем е сендвичот, барем така беше во Верона. И не се сеќавам баш за цена ама знам дека за едно 5-6 евра поминав поефтино отколку некои што кажуваа за МcDo. Работат на исти принципи, вложи скоро ич, добиј многу и сето тоа заради името, друго баш ништо. И јас не сум најголем фан на овие ресторани. Сликите им се феноменални, цените баги солени а финалниот продукт кој го добиваш на тацна... е права демотивација :D

Стварно ме интересира од што на сликата ја процени хигиената на сендвичарата?
1. СИТЕ наши сендвичари примаат пари/се фаќаат за испотените мишки/се чешаат по испотените глави/.... и ти прават сендвич без да ги измијат,
2. Овој тип на ресторани (бургеркинг, мекдоналдс, кфц...) има посебни луѓе задолжени за нарачки и за работа со пари и друг тип на нечисти средства и посебни луѓе задолжени да ги прават и пакуваат сендвичите кои што немаат пристап до пари кои што носат ракавици и капи на главата и се нон стоп под мониторинг (во странските држави).

Баш имам јадено Мекдоналдс во странство и после третиот залак не можев повеќе не беше јадливо, немаше вкус т.е немаше вкус на пилешко (бидејќи такво нешто нарачав) и да од сликата може да се процени дали е хигиената на ниво или не, исто како на пазар кога ќе одиш и од око ќе процениш што е добар домат добра краставица или пиперка, тоа е инстинкт, добрата и вкусна храна секогаш изгледа добро, не само на рекламите.
А порцијата личи на стар човек, бидејќи нема свежина, само прзениот компир е без потребната свежина, како да е останат од на баба ти свадбата.

Баш имам јадено Мекдоналдс во странство и после третиот залак не можев повеќе не беше јадливо, немаше вкус т.е немаше вкус на пилешко (бидејќи такво нешто нарачав) и да од сликата може да се процени дали е хигиената на ниво или не, исто како на пазар кога ќе одиш и од око ќе процениш што е добар домат добра краставица или пиперка, тоа е инстинкт, добрата и вкусна храна секогаш изгледа добро, не само на рекламите.
А порцијата личи на стар човек, бидејќи нема свежина, само прзениот компир е без потребната свежина, како да е останат од на баба ти свадбата.

Ти дадов факти за хигиената, а ти ми кажуваш инстинкт. Кажи ако ти работи инстиктот за на утакмица што да ставам или за на берза кај да инвестирам.

Најголем лајк.

Првпат пробав од Whopper и X-tra long сендвичите пред ~7 години. Од тогаш, секогаш кога сум бил во странство (колку и да е тоа ретко) сум барал Burger King. Оброците на McD's не се ни приближно толку добри :)
Аууу и јас имам јадено X-tra long, прекрасен е :icon_lol::eek:

KFC OR GTFO!

Ако не отворат добар ресторант во Охрид... Fail...

Ти дадов факти за хигиената, а ти ми кажуваш инстинкт. Кажи ако ти работи инстиктот за на утакмица што да ставам или за на берза кај да инвестирам.
Тоа не се факти за хигиена, значи ако таа што ти го подава сендвичот цела ден тоа работи, тоа ти демек хигиена. Добар виц, значи не се работи за хигиената туку за самата храна не е изгледа свежо изгледа старо и бајато, направи експеримент земи помфрит од мекдоналдс и дома направи си еден, и после една недела види ги, ако те мрзи ќе најдеш на интернет видеа со таква содржина, исто можеш да земеш од било која кафана или сендвичара и да видиш кој ќе најмногу преживее. Не е работата за хигиената за самата храна имам јадено во разни угостителски објекти кои не држат многу до хигиена, ама ниту сум се отрул ниту знам за некој што имал проблеми, ама за америчката фаст-фуд храна знам дека најголем терорист во САД

океј бе има луѓе на кој им е убаво ова,животот е прекраток за да се замарам дали е ова понездраво него вили или седмица.А хигиената е на добро нив,нема сигорно волкава компанија на тоа поле да се заебе и да попие тужби и остало.
еден бе да напраеше асален муабет за здрава храна, еве не за здрава ама за нормална.

како може да се палите и да јадете америчка хемија не ми е јасно???

па уште пица хат и старбакс срањено го бараат..не се секирајте ке дојде...за брзо време и вие ке изгледате како дебилине во америка....
Мене од компир манџа и сарма ми е поубаво ова,кој не му е има и за тоа тема вајда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom