Бургер Kинг доаѓа во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ау супер и така и така се откажав од МекДоналдс, а разликата е очигледна...

франшизата за „Бургер Kинг“, „Данкин донадс“, „Пица хат“ „Попај`с“, „Сбаро“ и „Арби`с“, која има ланец од 500 ресторани низ Турција, ќе отвори неколку ресторани во Македонија

:vozbud: vozbud: :vozbud:

Burger_King_Whopper_Combo.jpg

Го гледам и ми се повраќа, па нашите сендвичари имаат подобра хигиена од овие, ништо нема да направат како и Мек доналдс, само ќе биде ин кај тинејџерите да се јаде тука ништо повеќе, на толку ефтина храна кај нас овие ќе ми продаваат скапи сендвичи

зашо пак бургери, би затворил пола сендвичари у градов во замена на бар еден од Taco Bell,Subway,Wendy's рестораните.

Нешто подобро од лесковачка или гурманска од „Вили“ - нема у државата. Вистинско месо, направено на вистинска скара со јаглен, тазе и зачинето со превкусни сосови. Не може да се споредува со америчките срања...

Ова е истиот амерички „Burger King"?Од кога е турски тој?

Пoише би поштувал КФЦ или Сабвеј али ај сеа да не изводиме. Иначе ништо посебно не ми е Бургер Кинг, многу пластично за мој вкус, али ќе навалиме и таму, секоја нова плескавица во градов е добредојдена. :D

Burger_King_Whopper_Combo.jpg

Не гледам некоја голема разлика со мекдоналдс

Мн поголем сендвич, поголем помфрит, поголем сок, месо (ако купите whopper) на скара правено. Цените кај нас не знам колку ќе бидат, во Софија големите менија се околу 4-5 евра, Прага околу 5-6 евра, Виена исто(само во тие градови го имам посетено Burger King). Значи цените се горе-доле колку во Мекдоналдс, а количински ќе се добива бар 3 пати повеќе. Едно мени мене ме презаситува(иако имам изедено повеќе).

најверојатно само во Скопје ќе има..така?

Опа Бургер Кинг во Петровец , ајде нека го отворат па да претрчам до аеродром да го пробам....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom