Bundesliga

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandar09
  • Време на започнување Време на започнување
DTX0zaEW0AIpc5y.jpg:large

DTXvbTFVQAAb54c.jpg

DTXx6AtWkAAN_V2.jpg

Последно уредено:
Dortmund confirm Pierre-Emerick Aubameyang will not be involved in today's game vs Wolfsburg due to disciplinary reasons.

Повторно

Обамејанг пак правел некои циркуси?
Да не си заминува?

Обамејанг пак правел некои циркуси?
Да не си заминува?

После последниот тренинг не се појавил на седницата туку си отишол и после оправдувањето за неговото отсуство му било дека заборавил, а секогаш секој тим има седница после последниот тренинг пред натпревар.

BVB goalkeeper Roman Bürki on Aubameyang suspension: "I support it. It was a logical decision. There are rules which apply to every player regardless of how many goals he scores or prevents. It would be a shame if he missed out again due to his stupid actions."

Michael #Zorc about #Aubameyang: "At some point you have a situation that you can't tolerate anymore and that's where we arrived today. I don't know what's going on in his head. We had a controversial conversation today."

Michael #Zorc about #Aubameyang: "I have not seen this behaviour for years. He used to be disciplined. And this behaviour cannot be tolerated. We will also sanction him in monetary terms."

Последно уредено:
Доста е веќе нека оди во Арсенал за 70м. Штета што со вакви мајмунски работи расипува све. Еден од најдобрите голгетери во историјата на Дортмунд ама за џабе со ова понашање. Така е ко ќ мораш цело племе да издржаваш и ти го перат мозокот. Ја не знам што пред малку го продолжи договорот за една година ако сакаше толку брзо да си оди.

Иначе и Бартра би можел да се врати во Шпанија а Дортмунд киниса по Тах од Леверкузен.

Нека си оди и ја тоа викам ама и до газдиве е работата,репни го пола миљон да видиш како мирен ќе седи..бартра,јармоленко,дахуд,кагава,топрак,пишчек,сахин и шутле аут! Да го вратат Миктаријан ако можат,централен да се земе саглам оти ко шо глеам и суботич го снема..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Келн вака нака,ќе извади опстанок 3 победи по ред сврзаа,а и наредната може да ја добијат против Аугсбург.

Не пијам алхохол ама ако успеат мрсулите Хамбургер некако да испаднат и да го ресетираат ебаниот часовник што се фалат дека немале испаднато не знам таму колку години во таа чест ќе одам во биртија и црева ќе истурам од пиење жестоко...најумрената екипа што постои,Лабуништа од Струга играат поубав фудбал од нив.

И Келн и Хамбург ќе испаднат.
Хамбург доста се муваа секоја сезона околу последните 5 места, време им е за цвајте ко Штутгарт прошлата сезона да се ресетираат.

Иначе мојот Левергузен како игра свака част, свршив на тепих и малце на лустер док ги гледав. Каков ПСЖ, каква Барца...:drk::cuc:

Се да му ебам на Лајпциг, ми губат тука од мртвиот Фрајбург а имаа водство од 1:0

Голчиште !!!

Сеоскиот Модесте што го имаат Келн каква шанса промаши у 92 минута, им ги закопа ионака малите шанси за опстанок.

4 бода се до 16-то место. Имаат какви такви шанси да се спасат. Инаку Шахин јака асистенција за голот на Петерсен. Хаос е во Дортмунд. Дахуд на клупа нека го чуваат за да играат Кастро и Шахин

DUjru5gWsAAW4M9.jpg

Bürki about the whistles during the game:"I sometimes think the people in the east and west stands only come to the stadium to whistle/boo their own team.[.....] that are people who don't know anything about football."

BVB sporting director Zorc about @RBuerki1 :"The statement is inappropriate and incorrect in terms of content. I recommend that the players watch the 90 minutes again. They have to be careful that they don't whistle themselves."
Убаво кажал

Bürki on Instagram: "Dear fans! I would like to explain to you again exactly what I said in the emotion of disappointment and with the corresponding extreme pulse. I never meant that fans should not whistle when they are dissatisfied. I was concerned about whistles early in the game today. After the second or third ball that was played backwards

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom