Bundesliga

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandar09
  • Време на започнување Време на започнување

like!

Посебно Диселдорф со нивните најверни фанови групата Die Toten Hosen што го правеа анти Баерн сонгот ;)

Шала на страна. Достојни клубови за првата лига. (y)[DOUBLEPOST=1525645019][/DOUBLEPOST]
Волсфбурд изгледа два пати по ред ќе се спасат преку плеј-оф.... Почна да ме нервира тимов, а ми беа симпа до пред 3-4 сезони.

Ако е до мене догодина комотно до трета нека паднат. До некаде исто пластичен тим.

like!

Посебно Диселдорф со нивните најверни фанови групата Die Toten Hosen што го правеа анти Баерн сонгот ;)

Шала на страна. Достојни клубови за првата лига. (y)[DOUBLEPOST=1525645019][/DOUBLEPOST]

Ако е до мене догодина комотно до трета нека паднат. До некаде исто пластичен тим.

Туку кажи ми зошто не бранеше Вајденфелер на последната утакмица за Дортмунд дома како поздрав со фановите?

Туку кажи ми зошто не бранеше Вајденфелер на последната утакмица за Дортмунд дома како поздрав со фановите?
Ne znam ne sum trener na BvB. Weidenfeller nema potreba od sozaluvanje i nekolku minuti da igra. Juzna odlicno go pozdravi i gi izbrka drugite igraci (bruki nevideni).

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

Ne znam ne sum trener na BvB. Weidenfeller nema potreba od sozaluvanje i nekolku minuti da igra. Juzna odlicno go pozdravi i gi izbrka drugite igraci (bruki nevideni).

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk

Зошто бруки невидени? Нели си беа супер од минатото лето па се до октомври месец некаде. :)

Не зборувам за фановите, нормално дека ќе се поздрават одлично со него кога е долги години во Дортмунд. Не станува збор за сожалување туку за почит и за самиот играч. Сите очекуваа да стартува против Мајнц па беа изненадени откако Бурки го најавија во стартниот состав, па после очекуваа второто полувреме да го пуштат, нешто што не се случи.

На крај Штогер битно му беше да обезбеди пласман во ЛШ. А играчите се посебна приказна се надевам Фавре ќе ги среди а ќе има доста промени летово. Еве Лихтштајнер ќе дојде, искусен бек иако е постар на Дортмунд му требаат добри играчи со цврст менталитет. Ова година и ја не знам како ја спасија, сепак извесно е дека со последни сили ќе влезат во ЛШ.

Бурки :pos:

Готово, Хамбург конечно втора лига[DOUBLEPOST=1526134011][/DOUBLEPOST]Уствари не е :D, Келн израмни на Волфзбург

Последно уредено:
Што се дешава ако триве екипи имаат исто бодови? Се гледа гол разлика така?

Што се дешава ако триве екипи имаат исто бодови? Се гледа гол разлика така?

Гол разлика да. Хофенхајм доколку тепа со еден гол разлика против Дортмунд, на Леверкузен ќе им треба 5:0 победа за да завршат 4-ти, а Хофенхајм 5-ти. Интересно ќе биде до крај во борбата за оптанок, и за топ 4 позициите како и за 7-та позиција која води во сквалификации за ЛЕ.

РИП Хамбургер :(

Е сега ако успеат Леверкузен 5:0 да тепаат, а Хофенхајм да остане со два разлика победа над Дортмунд тогаш Дортмунд отпаѓа од топ 4. Или пак Хофенхајм 4:1 победа и Леверкузен 4:0 победа исто значи дека Дортмунд нема да играат ЛШ.

Хофенхајм во ЛШ, Лајпциг и Леверкузен во ЛЕ. Штутгарт исто ќе играат квалификации за ЛЕ доколку Ајнтрахт Франкфурт не изненадат во Купот против Баерн и не победат. Волфзбург против Холштајн Кил во баражот.

Судијава е решен да го заврши натпреварот. Хамбург два пати се спасуваше во 2014 и 2015 , па и минатата, но сега прв пат откако е Бундес лига испаднаа во понизок ранг.

Што се дешава на мечот на Хамбург?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom