Bundesliga

• Креатор на темата Креатор на темата aleksandar09
  • Време на започнување Време на започнување
Среќа во Дортмунд идат да останат вечно :)))

Cat pat nekoj ostanuva i podolgo posto Dortmund ima poveke da ponudi od Lajpcig (prestiz i pari) ali ima i drugi klubovi sto se nad Dortmund. Nisto strasno.[DOUBLEPOST=1524571927][/DOUBLEPOST]
И за Хофенхејм мислам истиот муабет се тераше тука, како ги распродале најдобрите играчи и ќе се бореле за опстанок, па еве ги со победа петок избиваат на 4 место и ако им се поклопат резултатите од другите натпревари имаат шанса ЛШ да фатат.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hoffenheim ne moze sam da se drzi finansiski i zavisit od prodazbi ili od pari na sopstvenikot Hopp. Da odpadnea togas protiv Dortmund ke bese zavrsena prikaznata. Sega imaat soliden trener i slabi konkurenti vo ligata, toa e momentalno pozitivno za Hoffenhajm. Nagelsmann najkasno 2019 ke si zamine i ke vidime togas sto ke se desi so niv.

Баерн што нема сериозен конкурент нема туку сега веќе и Хофенхајм немале конкуренција. :pos:

Баерн што нема сериозен конкурент нема туку сега веќе и Хофенхајм немале конкуренција. :pos:

Самиот гледаш дека све после Баерн е очај годинава еден Штутгарт до вчера за одпаѓање дојде до Европски места. Во нормални услови Хофенхајм е негде 8 - 12 место.

Е сега и ти ја претера 12 место. Според тебе настрана Баерн, Леверкузен, Дортмунд, Борусија, Шалке кој е пред Хофенхем. Ептен потценувачки ти е постот.

Rekov 8 -12.

Imas Baern, Dortmund, Schalke, Leverkusen, Gladbach, Stuttgart, Leipzig koi pored goleminata i uslovite se pred Hoffenheim. Pa imas klubovi kako Hertha Berlin, Hannover ili Wolfsburg koi ne se nisto poslabi ili pomali od Hoffenheim. Znaci tuka se vrtime negde 8-12 e realno.

Мајтап прајш така ? Волфсбург кој две сезони по ред е закован долу на табела, Штутгарт штотуку се врати од втора лига, Хановер исто. Херта, Лајпциг па и Леверкузен не се ништо подобри од Хофенхем, моментално збораме значи не низ годините кога овие беа екипишта. Сам викаш не е ништо подобар ама не е ни полош клуб од горенабројаните. Така ако рачунаме Астон Вила и Нотингем се поголеми клубови од Челзи и Сити [emoji4]

Od edna strana go razbiram, car e vo Keln, soi go diga imidzot, vaka do nekade odvlekuva vnimanie okolu faktot sto i toj kako igrac i kapiten ima udel vo toa sto Keln odpagja. Vaka ke zeme i poveke plata kako sto pisuva vo Bild i vo vtora liga moze i so 80-90% da igra. Jebiga.

Od druga strana imas soliden igrac vo najdobrite godini koj e prvo timec kaj aktuelniot svetski sampion i do penzija moze komotno da igra tuka. Plus igra na barana pozicija i otvoreni mu se mnogu vrati, ne zboruvam za pari, i vo Keln ne go plakjaat so kompiri, ama da nemas ambicija nekoja klubska titula da osvois e toa ne mozam da sfatam. Ambicija nula.

Леле леле :))), колку поразлично мислење ќе имаше да стануваше збор за играч од Дортмунд

И голманот Тимо Хорн останува во Келн.
OFFICIAL: Timo Horn will remain at FC Köln regardless if they are relegated after the goalkeeper has opted not to trigger his release clause.

Razlika e da igras vo Dortmund, vtora sila vo Germanija, igra sekoja godina LS i ima sansi da osvojuva tituli. Vo takov klub avtomatski si i kandidat za reprezentacija. Drugo e kako reprezentativec da odis vo vtora liga. Mislam stvarno nema sporedba. Da ostanese Keln prva liga nemase da go gledam tolku kriticno ama vaka ispagja deka nema nekoja ambicija.

A Timo Horn edno vreme vazese kako golem talent ama ete izgleda ke bide samo soliden golman kako sto gi ima mnogu vo Germanija. Ne e reprezentativec i e pomlad od Horn. Moze da proba edna godina vtora liga.

Слободно нека го укинат ВАР насекаде, воопшто не го почитуват судиите. Чист пенал не судеше за Келн, а го гледаше и на мониторот. Жени, кај они ќе си погазат одлуките па макар и очигледно биле грешка. :icon_mrgr:

Слободно нека го укинат ВАР насекаде, воопшто не го почитуват судиите. Чист пенал не судеше за Келн, а го гледаше и на мониторот. Жени, кај они ќе си погазат одлуките па макар и очигледно биле грешка. :icon_mrgr:

Гледав сите наптревари Бундеслига Конференц и многу правилни одлуки благодарение на ВАР, Хамбург постигна гол и поведе против Ајнтрахт, но ВАР реагираше и беше поништен голот правилно. На Аугзбург исто поништија гол од ВАР, правилна одлука, а имаше други правилни одлуки и на другите натпревари. А таа сцена во Келн не ја видов така да не знам, но секако немало ништо да смени ни за Келн ниту за Баерн. Само чим го гледала на мониторот не верувам дека било пенал.

Имаше влечење за рака доволно да го извади од рамнотежа. Требаше да го свирне и без тоа беше 88ма мин 1-3 за Баерн.

Шо се гледа во бундес гол разликата или меѓусебен дуел? Ако одлучува гол разликата последно коло ќе биди спектакл, Дортмунд игра со Хофенхем а Леверкузен дебилите со Хановер дома кои очигледно ќе победат и со победа ма Хофенхем можно е овие три екипи ќе имаат исто бода

Шо се гледа во бундес гол разликата или меѓусебен дуел? Ако одлучува гол разликата последно коло ќе биди спектакл, Дортмунд игра со Хофенхем а Леверкузен дебилите со Хановер дома кои очигледно ќе победат и со победа ма Хофенхем можно е овие три екипи ќе имаат исто бода

Гол разлика се гледа. Хофенхајм мора да победи против Дортмунд за да заврши топ 4 инаку се друго при победа на Леверкузен дома со Хановер тогаш Леверкузен ќе игра ЛШ. Инаку и за 7-та позиција кое води во квалификации за ЛЕ се борат Ајнтрахт Франкфурт, Штутгарт и Гладбах. Штутгарт гостуваат на Баерн и ги отпишувам за тоа место, Ајнтрахт гостува на Шалке и потребно им е бод или победа инаку при пораз од Шалке и победа на Гладбах против Хамбург тогаш Гладбах ќе завршат 7-ми и ќе играат квалификации за ЛЕ.

Волсфбурд изгледа два пати по ред ќе се спасат преку плеј-оф.... Почна да ме нервира тимов, а ми беа симпа до пред 3-4 сезони.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom