Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Ljudi, treba mi pomoć ako neko zna. Ja sam celu proceduru išao preko Beograda. Ukaz mi je potpisan i zakazao sam mejlom termin za preuzimanje u konzulatu, ali su mi danas odgovorili da je prvi slobodan termin tek 4.6.2026. Jel postoji način da nekako ja nastavim proceduru preko Sofije i da tamo idem da preuzmem Ukaz, predam za EGN i posle za ličnu kartu i pasoš. Baš ovako kao što je I teča napisao. Jer ovim tempom džabe mi je potpisan ukaz ako ću pasoš da dobijem tek sledeće godine u ovo vreme.
Hvala
A ukazot se naogja momentalno vo konzulat vo belgrad ili e na pat to konzulska posta od sofija za belgrad ? Zavisno kade e javuvajse ili odi razgovaraj ne znam moli se za zabrzuvanje. Jas da bev sigurno ke odev konzulat odma, ke pisev v ambasada i zavisno so ke mi kazat ke odev i sofija da vidam ako mozi nesto. Isto ima i eden mal kup agencii vo sofija ke pisev i tamu za sovet plus posrednici. I ke imav lista na predlozi dali mozi nesto. Poentata mi e stom e vakov slucaj ke treba da prezemis inicijativa, ne znam zosto tolku bavno ova ne e voobicaeno. Ova ti se samo idei, vo najmala raka konsultiraj se so konzulat licno.

Последно уредено:
A ukazot se naogja momentalno vo konzulat vo belgrad ili e na pat to konzulska posta od sofija za belgrad ? Zavisno kade e javuvajse ili odi razgovaraj ne znam moli se za zabrzuvanje. Jas da bev sigurno ke odev konzulat odma, ke pisev v ambasada i zavisno so ke mi kazat ke odev i sofija da vidam ako mozi nesto. Isto ima i eden mal kup agencii vo sofija ke pisev i tamu za sovet plus posrednici. I ke imav lista na predlozi dali mozi nesto. Poentata mi e stom e vakov slucaj ke treba da prezemis inicijativa, ne znam zosto tolku bavno ova ne e voobicaeno. Ova ti se samo idei, vo najmala raka konsultiraj se so konzulat licno.
Beograd. Rekose mi da je elektronski tamo stigao, nije fizicki. I da tako i stize samo, pa ga valjda stampaju u Beogradu. Hvala puno na savetima!

Beograd. Rekose mi da je elektronski tamo stigao, nije fizicki
Odi utre licno i moli, lazi se so treba za zabrzvanje idealno ubedi gi da razgovaras so konzul. Zemaj ukaz i prasaj kako vo sofija posle ukaz i zavrsi rabota tamu. Ako ne ti se soglasat odi im sekoja vtora nedela da ne ima promeni prasvaj. Ke im se zdosadis mozi ke se nafatat da zabrzat. Sekako mora da odis za da razberis koja i pricinata zosto ja dale taa data i koi ti se opciite.

Odi utre licno i moli, lazi se so treba za zabrzvanje idealno ubedi gi da razgovaras so konzul. Zemaj ukaz i prasaj kako vo sofija posle ukaz i zavrsi rabota tamu. Ako ne ti se soglasat odi im sekoja vtora nedela da ne ima promeni prasvaj. Ke im se zdosadis mozi ke se nafatat da zabrzat. Sekako mora da odis za da razberis koja i pricinata zosto ja dale taa data i koi ti se opciite.
Hvala puno. Moram da idem, da kazem da cu posle ja u Sofiju sve sam. Ovo nema smisla da se ceka toliko. Hvala jos jednom!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom